neljapäev, 19. november 2015

Nüüd ma räägin veest ja tutvustan teile esimest ja ainukest aluselist vett Eestis!



Et  vett jooma peab on  siililegi selge. Vett peavad jooma kõik, nii saledad, suuremad, mehed, naised, lapsed, täiskasvanud. Loomad ja isegi taimed. Ilma veeta me ei suuda kaua olla. Kui mina ei ole joonud päeva jooksul piisavalt palju vett, siis hakkab mul pea valutama, olen uimane ja stressis. Lisaks tujutu ja mul on suur energia puudus. Õnneks minul väga vee joomisega probleeme ei esine, joon seda üldjuhul 2-3l päevas. Joon nii kraanivett, ise maitsestatud, kui ka erinevaid pudeli omi. Viimastest valin alati puhtad, ilma magusaineteta jne.




Täna tahaksin ma tutvustada teile aga aluselist vett. Devin Eesti (LINK) saatis mulle proovimiseks esimest aluselist vett Eestis! Kui päris aus olla, siis ma ei olnud varem kuulnud aluselisest veest, samuti ei mõistnud ma, miks see küll meile hea võiks olla. 




Kõigepealt uurisin ma Devin Eesti (LINK) esindajalt miks see aluseline vesi hea on ja miks Devini vesi hea on.

Tegemist on puhta/pehme ja mahedamaitselise veega. See mineraalvesi ei ole soolane. Devini eripära on see, et tal on kõigele lisaks kõrge pH(9,4). See tähendab, et see on tugevalt aluseline ja seda loomulikult looduslikult. Aluseline on teadupoolest happelise vastand, organismis on pH tasakaal aga väga oluline. Arvestades seda, et paljud toidud on või tekitavad happelisi jääkaineid kehas ja kui vähesed aluselisi, siis on organismi tasakaal kerge kaduma. Organismi seisukohalt on väga oluline, et vesi, mis oranismi peaks puhastama ja varustuma vedelikuga oleks aluseline. Sest meie keha vajab aluselisust, et saavutada täiuslik tasakaal. Samamoodi nagu keha vajab hapet, vajab ta ka aluselisust. Treeningul samamoodi tekib piimhape, põhjustades valusaid lihaseid. Et organism kergemini taastuks, on aluseliste toitainetge või vee tarbimine kasulik. 

Üsna loogiline eks? Minu jaoks on. Võtsin  koheselt plokist ühe pudeli välja ja jõin selle üsna kiiresti tühjaks. Ma ei tea, kas kohe nii võis mõjuda, kuid minu keha muutus nagu rahulikuks, stabiilseks ja mul oli hea olla. Olin eelnevalt söönud üsnagi vürtsikat/happelist toitu. Vee maitse on täiesti teistsugune teistest. Kohe on tunda, et see pole niisama kraanivesi, või soolane mineraalvesi. See on tummine, ja tundub väga väga puhas. Imelik on kirjutada nii, kuid see Devini vesi ei ole vesine. Ei ma ei ole hulluks läinud. Ta on täidlasema maitsega. Olles seda nüüd tarbinud, võin kinnitada, et mu enesetunne on juba hea. Eriti panin tähele seda koolis. Ma olin väsinud, uimane, paha tuju, paha olla. Jõin 0.5l ära ja ma oleks nagu justkui vahepeal magamas ja dušši all käinud. Nii hea ja värske oli olla. Lisaks peale sööki on alati mõnusalt kerge tunne kõhus, kuigi kõht on täis.




Andsin proovida Devini vett ka oma sõbrannale ja emale. Nende suust kõlasid s sõnad: värske, puhas, erilise maitsega, tunda on looduslikkust ja puhtust. Mõlemad lubasid ka osta seda edaspidi.

Ka minu lapsed kiitsid seda vett. Mu vanem tütar, kes on jalgpallur pakkus seda proovida oma jalgpallurist sõbrannale, kes kiitis ka just nimelt erilist maitset. Maitsest olevat tunda, et see vesi on teistmoodi ja hea. Ja kuna ka nemad otsivad parimaid ja tervislikuimaid väljundeid ja on asjadega üsnagi kursis, siis kiitsid nad selle vee heaks.

Loe artikleid :  Devin Veest        (LINK)

                      Devini väärtused (LINK)

                      Devin ja tervis    (LINK)

                      Devin ja sport     (LINK)

                      Devin ja toit       (LINK)

                      Devin ja vein      (LINK)


Devin Eesti kodulehega saad tutvuda : SIIN
Devin Eesti facebooki lehega saad tutvuda: SIIN

Kuna meie peres on sport, toitumine, tervis ja tasakaal väga tähtsal kohal, siis Devini vesi jääb kindlasti meie tarbimisse ka edaspidi. Soovitan teil kõigil seda proovida, vett ju joote niikuinii. Proovige ka see ära ja olen üsna kindel, et paljudele hakkab see samuti meeldima!








Miks on vesi kehale ülioluline?
  • Vesi aitab reguleerida keha temperatuuri.
  • Vesi aitab toitainetel jõuda vajalike organiteni
  • Vesi transpordib rakkudesse hapniku
  • Vesi aitab viia kehast välja mürkaineid
  • Vesi kaitseb Sinu liigeseid ja organeid
  • Vesi hoiab naha niisutatuna
  • Piisava vee koguse joomine iga päev hoiab ära palju terviseprobleeme
Kui Sa ei joo piisavat vett, teed Sa oma keha elu väga raskeks ning riskid potentsiaalsete terviseprobleemide välja kujunemisega tulevikus.
Inimesed ei peaks ootama, kuni neil tekib janu ja alles siis jooma, vaid tarbima vett päeva jooksul regulaarselt. Kui Sul on janu, siis on Su keha juba vedelikupuuduses. Seda tuleks ennetada pideva vee tarbimisega päeva lõikes.



11 kommentaari:

  1. Kahjuks või õnneks on nn aluseline vesi oma tervist parandavate omaduste poolest tegelikult müüt. Ka keskkooli keemia- ja bioloogiaharidus selgitab ilusti, et organismi erinevate organite pH-tasemed on erinevad ja samas vere pH-tase on kuskil 7.35-7.45. Selle muutumine toob kaasa aga tõsised tervisehädad, mistõttu organism seda ise ilusti reguleerib. Vere pH taset kontrollivad mitmed elundid (nt maks), mitte "imevesi", mis inimese seedekulglasse jõudes mingit muutust pH tasemes nagunii ei tekita, sest inimese seedemahlad on nii tugevalt happelised (pH-tase u 2) ja vee aluseline "mõju" kaob. Sinu kõigil loetletud imelistel toimetel, ala "nii hea mõnus oli olla", ei ole ilmselt mingit teaduslikku põhjendust, vaid tegemist on platseeboga.
    Googlesse "alkaline water" toksimine näitab kohe ette mitmed leheküljed, kus seletatakse ilusti ära, miks ja kuidas on aluseline vesi nn reklaamitrikk ja lihtsalt osav turundus.
    Tahan öelda lihtsalt seda, et enne iga imeasja pakkumist oma blogis (jah, saan aru, et reklaami eest on tore raha saada) võiks ikka kriitiliselt mõelda. Muidu loen Sinu blogi suure huviga ja elan kaasa!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Et siis vee aluseline "mõju" kaob :) !!! No aga joome siis hapet ja ehk selle happeline mõju ka kaob, sest nt maks neutraliseerib selle ära :). Tegelikkuses ei kao aluselised ega happelised ioonid organismist mitte kuskile mis Sa endale sisse sööd või jood. Ideaal juhul lihtsalt "põletatakse" nad lõpuni ehk veeks ja CO2-ks. Happelisus on vesinik (H) ioonide kontsentratsioon tõus ja kui su kehas aluselisi ioone ei ole, siis ei ole maksal kuidagi võimalik neid lõpmatuit neutraliseerida - isegi luudes leiduvatest Casooladest jääb lõpuks väheks... Aluselist vett on mõtet juua küll kovi ja siirupivee ja alkoholi vahele kui just ei ole eesmärgiks mõnda tervise häda endale tekitada...

      Kustuta
    2. Vere pH muutmine toidu ja joogiga ei ole võimalik ja jumal tänatud selle eest! Aga aluseline vesi aitab imehästi keskealisi heal järjel pallikujulisi mehi (näitena mu kallis naabrimees), kel õlu, vein ja kõik muud toredad asjad südamelähedased. Tal gastriit diagnoositud ja ütleb, et pärast sööki ei kõrveta ainult siis kui Devinit peale joob. See tundub iseenesest ka üsna loogiline. Ise joon ka, enesetunne on hea. Toimemehhanismi ei tea :D a ja pärast rasestumist esimesed kuud oli ka parim sõber see pudel iivelduse vastu!

      Kustuta
  2. http://tervis.postimees.ee/1172922/aluseline-vesi-sobib-vahestele

    VastaKustuta
  3. > Muidu loen Sinu blogi suure huviga ja elan kaasa!

    Miks? Kui inimene langeb ühes kohas šarlatanide lõksu, siis ei tasu ega tohi ka ta ülejäänud soovitusi tõsiselt võtta. Okei, seekord tundsid sa jampsi ära, aga järgmine kord ei pruugi.

    Merilin, palun ole allikakriitilisem. Ära võta ühe suli juttu enne avaldada, kui oled paarist sõltumatust allikast järele kontrollinud. Sellise jama puhul nagu praegune (organismi pHga mängimine) ära piirdu neti ega googlega, vaid küsi mõne tuttava meediku arvamust.

    VastaKustuta
  4. Kusjuures mulle ei sobi see vesi..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mulle sobib jälle ainult see...

      Kustuta
  5. Mul on kaevuvee pH 8,2 ja sedagi on pisut liiast. Vett peab muidugi jooma ja korralikult, aga seda, et ükskõik milline plastikpudelis hoitud vesi kasulik oleks, ma küll ei suuda tõsiselt võtta.

    VastaKustuta
  6. Ma ei tea antud veest midagi, seega konkreetselt seda ei kommenteeri.

    Ma olen alati imetlusega vaadanud kui palju sa suudad päevas vett ära juua.. 2-3 liitrit on ikka päris korralik kogus. Kas see on alati nii olnud? Mul on sellega nii suured probleemid. Kui mul meelde tuleb, siis joon.. tavaliselt ei tule. Nii palju on selliseid päevi kui ma ei joo MITTE ÜHTEGI lonksu vett, ega teed ega kohvi. Uhke olen enda üle juba siis kui suudan oma 0,6l pudeli tühjaks juua päeva peale.

    Kuidagi selline tunne on, et mu keha ei vaja seda vett. Kuigi tegelikult ma tean, et vajab. Näiteks kaal seisab juba pikemat aega ja ma olen kindel, et kui ma saaks enda vett jooma siis ta hakkaks jälle langema.. aga no.. ei tule meelde..

    Oskad äkki nippe jagada? Olen proovinud kõiki telefoniäppe mis piiksuvad, et davai joo nüüd, aga päeva töötab, siis hakkan neid niisama kinni panema ja kasu pole ikka midagi..

    Üldises plaanis ikka kiidan sind. Jälgin su blogi täiesti algusest peale ja peab mainima, et su areng nii kaalunumbri kui üldse elustiili muutuse koha pealt on olnud meeletu. Keep going!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Proovi seda Devini vett - see läheb oluliselt paremini kõrist alla, kui happelised veed. Sul on õigus- Su keha ei vaja seda appelist vett. Kui muidu ei usu, siis proovi Devinit ja Bon Aquat kõrvuti, aga kindlasti mõlemit toatemperatuutril. See on oluline, et saada võrreldav maitseelamus.

      Kustuta
  7. Aluselise toitumise kohta on internetis väga palju toetavat informatsiooni. Koolis olen lugenud teadusuuringuid isegi selle kohta.

    Täielikku puhast vett ei saagi kuskilt. Iga kaevu vesi erineb millegi poolest...

    VastaKustuta