teisipäev, 12. jaanuar 2016

Minu esmaspäev 11.01.2016 ;) Taas terve ja tagasi!


Hei-hei. Lõpuks vist ma võin end terveks kuulutada. 1 antibiootikum on veel võtta, kuid palavikku enam pole paar päeva ja kurguga on ka enam vähem ok. Natuke annab tunda, kuid arst arvas, et see on ok, kuna mul oli päris äge angiin. Kolmapäeval lähen verd andma uuesti ja siis vaatame edasi, kuidas ma sinna opile saaksin. Ütlen ausalt, ma lükkaks hirmu tõttu edasi veel, kuid ma tean, et varsti olen ma jälle siruli voodis haigena ja seda ma enam ei taha.

Vahepeal mul teile siin oma igapäevastest tegemistest, toitumistest ja trennidest/liikumistest ettekannet polnud mõtet teha. No mida ma ikka kirjutan, et jõin 100 tassi kummeliteed ja liikumiseks oli külje vahetus voodis? No pole väga huvitav vist. Igatahes nüüd ma olen terve, liigun ringi ja aeg oleks hakata korralikuks blogijaks, kaalulangetajaks ja inimeseks.

Juhuu tereeee kõigile!

Eile oli meie peres raske päev, olime ju nii ära harjunud selle pika vaheajaga, no ma usun, et väga paljud pered tundsid eile seda sama. No ei tahtnud me kuidagi ärgata. Mul oli äratus 06ks pandud, et ikka plikad saaks kenasti riidesse, patsid pähe, söök valmis, korralik äratus, et päev tuleks mõnus. Minu meelest see, kuidas sa hommikul ärkad, no see loob päeva. Aga see äratus lükkus eile kogu aeg edasi, nii 5min kaupa. Lõpuks saime ülesse ja siis kiirelt torisedes nad kooli läksid. Välja nägin nagu karud, kes kevadel koopast välja saanud. Unimütsid noh. Mina aga vaatasin netis ringi, lugesin uudiseid, kuid mõtlesin, et pikutan veidi. Olin eelneva öö 02ni vist üleval ka olnud ja tundsin, et unest on vähe. Pikutamisest tuli mõnus paaritunnine uni ja ärkasin 12 ajal keset päeva :D See pole üldse minu moodi. Ma olen hommikuinimene ja ei maga päeval eriti. Aga ju mu vaim ja keha vajas seda ja thats it.

Eile mul oli meeletult hea tuju. Ma oleks nagu mingit õnnepilli söönud. Ma olin niii õnnelik, kõik maailm tundus imeline ja ilus, kõik inimesed ilusad ja head. Ma olin lausa joovastuses. Ma naersin, soovisin head kõigile, laulsin, kepslesin ringi, olin täis energiat. Ma pole ammu ammu sellist tunnet tundnud, millest see tekkis ma ei tea, kuid ma olin ja kusjuures, mulle tundub, et täna ma olen ka selline. Ma lõõpisin, tegin nalja. Ei tea, mis minuga juhtunud on. Kuid kuna arst mul päris lumekindlust ehitama ei lubanud minna veel, siis otsustasin tasa ja targu alustada.

Lähme asja juurde!

Minu trenn/liikumine

Eile oli selge,et trenni ja kiirkõndi ma tegema veel ei lähe. Ma polnud ju õueski saanud käia ja vaja natuke harjuda selle ilmaeluga siin. Kuid kuna mul oli Eedenisse asja, siis otsustasin, et lähen jalutades ja tagasi ka jalutades ja võibolla teen väikse pikema tiiru kodune. Kutsusin vanema tütre kaasa, pisem sättis trenni ennast ja nii me läksime 2si. Väga tore oli lõpuks õues olla, mul oli mega külm eile, kuid ma nautisin täiega seda värsket õhku ja lund. Ma usun, et ma käitusin nagu laps, ma lollitasin, joonistasin  lumele asju. Aga mul oli nii tore ja tagasi ma ka ennast ei hoidnud. Tuul oli eile suur, külmakraade ju tegelikult ei olnudki. Väga palju ei kõndinud, tegime kokku väikse 3.31km ringi.

Ja ja ma ei pea seda trenniks. Kuid see on liikumine ja ma panen iga liikumise siia kirja, olgu see rattasport, maadlus, või jalutamine! Vähemalt ma käisin väljas, natuke liigutasin ja see ka loeb. Ei ole mulle vaja panna kommentaare, et issand see mõni trenn, häbi pole seda ülesse märkida. Ma pole kordagi selliseid asju trenniks nimetanud ja liikumisena ei ole seda häbi kirja panna ka!

Kokkuvõte:

Jalutamine 3.31km

Täna plaanin ma ka jalutada veel, kuid pikema tiiru. Trenni veel ei tee.



Minu toitumine

Praegu on mul kõik kellaajad sassis. Ala lõunaajal söön hommikust, õhtul lõunat jne. Aga ma ei muretse. Elasin ju pikalt rutiinivaba elu ja nüüd vaja asjad pika sättida lihtsalt Tähtis on see, et ma söön õigeid asju.

Hommik

No hommiksöök oli mul siis eile lõunaajal. Mul polnud ärgates isu midagi muud süüa, peale oma omleti ja peekoni. Ma armastan omletti ja peekonit. Lihtne, kiire ja maitsev.

Kõigepealt ma jõin tassi musta kohvi. Tegelikult ma pidin ju kohvist loobuma, ja Teazy Teatox teed jooma, kuid ma ei suutnud. Mõtlesin, et joon ühe kohvi, söön ja siis joon Teazy teed, selle hommikutee kohta oli kirjas, et võib päeva peale ka juua ja no ma kasutasin seda eile ära. Kuid ma kindlasti proovin ka tee testimisega korralikuks hakata ja kohvi mitte juua. Kuigi see saab raske olema.

Peale kohvi nautimist tegin muna peekoni, rohelise sibula ja kurgiga ja jõin mõne aja pärast Tezy teed ka otsa. Sellest, kuidas maitses, tuleb eraldi postitus. Kuid ütlen ära, et ma maitset ei tundnud, ma ei tunne eriti millegil maitset veel. Isegi kohvil mitte. Eks see ole haigusest tingitud. Kuid lõhnas küll mõnusalt ja tugevalt ja ergutavalt.

* 2 munast klopsitud omlett
* 4 viilu peekonit
* Natuke kurki
* Natuke rohelist sibulat
* Meresool
* Must kohv
* Teazy Teatox tee


Lõuna

No kuna mul kellajad sassis, siis ma ei tea, no see pole ikka lõuna, aga no teine toidukord. Sõin seda vist 16-17 vahel.

Võtsin kapist jäänused ette lihtsalt.
Kodujuustu salat.

* Kodujuust
* Tomatit
* Kurk
* Porru
* Meresool


Õhtu

Õhtusöök sai söödud õigel ajal ja läheb õhtusöögina ka koostiselt kirja.
Salat grillitud seafileega

* Seafilee
* Tomat
* Kurk
* Redis
* Sibul
* Kapsas
* Salatid erinevad rohelised
* Oliiviõli
* Sidrunimahl


Õhtuse Teazy tee ma unustasin juua, kuid teen seda täna. Muide seda peabki üle päeva jooma. Vett tarbisin palju päeva jooksul ja kohvi sai 1 tassike.

Ahjaa kuna ma kaalumispostitust ei tee, siis kirjutan siia lihtsalt, et eile alustasin ma  täpselt 90kg pealt. Uued kaalumisepostitused uuest esmaspäevast!

Päev oli tore, energiline ja meeletult õnnelik!

Bye-bye,
teie Merlin

4 kommentaari:

  1. Tore, et sa tagasi oled jälle! Ja lõika kindlasti mandlid ära, muidu jäädki pendeldama haiguse ja terve oleku vahel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lähengi täna arstile. Kardan niiii väga.
      Olen tagasi jah ja loodan, et nüüd ka natuke pikemaks ajaks.

      Kustuta
  2. Kõik on suhteline, mida trenni all keegi mõelda tahab :). Mina arvan, et oluline on see, et inimene ennast liigutab ja see ei pea olema alati mingi metsiku tempoga ja kõrge pulsiga. Mina olen küll näiteks arvestanud ka pikema jalutuskäigu nn trenni arvele. Üsna tihti teengi sellised kõndimised näiteks nii, et ringiga (4-5 km, ka 10 km) lähen poodi ja tagasi tulen mingi 500 m. Peale haigust ja selliste külmadega (õnneks on nüüd muidugi soojem) ei olegi mõistlik ennast ei tea mis higiseks ajada. Mõistlik tempo ja oledki juba suure sammu edasi teinud ;). Tubli oled!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh :)
      Minu meelest on jah iga liigutus tähtis ja oluline, et üldse välja vedasid jne.
      Kõike kaunist :)

      Kustuta