esmaspäev, 28. detsember 2015

Kaalujuttu ja lobajuttu!


Nonii mu armsad sõbrad, Jõulud on selleks aastaks läbi ja nüüd võiks jälle normaalseks hakata või mis? Olen oma blogi unarusse jätnud ja no toitumise ja trenni ka. Aga nende kahe viimase pärast ma hetkel tõesti ei muretse. Sest ma teadlikult lasin ennast lõdvemaks ja otsustasin traditsiooniliselt jõule nautida.

Mis ma siis jõulude ajal tegin. No enamus teavad, et olin Valgas, mehe ema/isa juures. Midagi erilist me ei teinud. Lihtsalt nautisime aega, lobisesime, vaatasime vanu pilte jne.Kohtusin sugulastega jne. Surnuaias käisime ja jõululaupäeval oli meil väike jõululauake. Jagasime kinke jne. Kõik oli hästi õdus ja ilus ja tore.

Mu äi teeb alati ise pasteeti, sülti ja ahjuliha. Need on nii imelised ja neid ma ka nautisin. Jõuluõhtu eel päevadel ma sõin muna singiga, kurki ja tomatit, sülti, mõne pasteedi leiva, verivorste, hapukapsast mandariine, sushit. Normaalsetes kogustes ja ma usun, et see kõik oli ok, pole küll minu kavas aga ma ei jälginud mingit kava. Jõuluõhtul aga läks asi veits käest ära, ma pm terve õhtu muudkui näksisin seda äia tehtud liha, kuna see oli nii hea lihtsalt. Ikka nii, et no ma ägisesin lausa ja paha hakkas, isegi kõht hakkas valutama. Ütleme nii, et ma ei söönud pahasid asju, küll aga valel ajal ja valedes kogustes. Magusat ma ei mäleta, et ma oleks söönud. No ma ei armasta ka ju seda. Aiai ühe sellise patusema toidu unustasin. Sõin ka meie pere lemmikut kooreklopsi. Hästi lihtne, kuid imeline toit. Kuid ka väga rammus. Liha/vahukoor/hapukoor,  hästi palju sibulat ja sööme seda leivatükkidega ja piima joome kõrvale. Mu mees teeb seda niii hästi, et see viib lausa keele alla. Ja kahel korral sõin seda ka, ja no ikka palju. Aga hallooo, ma pole seda sada aastat söönud ja ikkagi mu oma mehe tehtud. Ei tunne süümekaid, kuid edaspidi väldin. 

AGA, ma jõin palju palju. Nii hirmus on seda kirjutada, sest see kõlab kohutavalt, kuid olen aus ja ei hakka midagi varjama. Igapäev ma lakku täis ei olnud, kuid iga päev ma natuke trimpasin, Veini ja koorelikööri kookose oma ja mingit munalikööri :D Paaril korral olin ka kindlasti jommis, muidu niisama klaasike õhtul. Jube eks. Ise veel naisterahvas ja kaalulangetaja. Kuid kogu aeg oli selline pidune olemine ja kohtumised. Ma ei hakka vabandama, sest ma endiselt ei põe ja ei muretse. No nüüd olen ma kaine ja normaalne, vanaaasta õhtul veel veinikest, siis ma vist teen ühe pikema pausikese. Ma veel lubama ei hakka teile, kuid ma kaalun seda pikemat pausi alkost päris tõsiselt.


Joodik :D





Mõtlen nüüd Mariliisi (LINK) postitusele, kes minuga jõuludel üsna sarnaselt käitus, et mis tundeid need tublid postitajad erinevates  kaalu/spordi gruppides minus tekitasid. No vihaseks ma ei saanud, mul suht suva, kuid ma ei tunne end ka kuidagi halvemini, et ma jõulude ajal sporti ei teinud ja kava järgi ei toitunud. Ei tunne. Olin laisk, elasin patuselt, kuid edaspidi olen taas tubli ja kõik. Küll aga oli mul suht naljakas vaadata, kuidas mõned on niii tublid ikka olid ja verivorstile ja happukapsale kindla ei ütlesid. Olgu ma saan aru, kui sulle ei maitse traditsiooniline jõulutoit, siis jaa, kuid kui maitseb, siis issand jumal, see paar vorsti sind paksuks ei tee ju, Ja jõululaupäeval mitu tundi trenni? Mina eelistan siiski oma sugulasi külastada, kadunukeste haudadel küünlad süüdata ja perega õdusalt aega veeta.



Ma ei tea, ma pole sel aastal eriti tubli tüdruk olnud, no olgu veidi olen vist ikka, kuid ma sain niiii palju kingitusi. No kõigepealt sain oma mehe tagasi ja mu pere on taas koos, mul on taas vahvad sugulased(no tegelt olid nad mul alati olemas, sest me ikka suhtlesime) mis on kõige erilisem ja tähtsam kink. Ma sain endale päris uhke Sony telefoni ja lõhna mehelt. Ma sain veine, šampuseid. Sõbrannalt ühe imelise tahvli, salli, kõrvakad, selfipulga(sellest ma teen eraldi postituse), siis sain veel parfüümi. Erinevatelt firmadelt sain ägedaid jõulukingitusi(millest ma teen ka eraldi postitused). Ma poleks uskunud, et keegi mulle üldse midagi kinkida tahab, aga kingitusi oli palju ja väga ägedad. 

Mis ma veel siis huvitavat räägin. Täna on mu tütrekese 10a juubel. Kahjuks ta ise haige :( Palavik 38 ringis ja väga niru olla. Magab issi kaisus praegu. Hommikul äratasime teda LOOMULIKULT laulu, tordi ja küünaldega. Kingitused ka. Kuna ta aga haige, siis me täna väga midagi ei teinud. Plaan oli küll kinno ja Aurasse minna, kuid jäi ära. Mängisime lauamänge ja sõime torti ja jõime šampust. Nemad sõid/jõid, mina olin korralik. Eile käis tädi ja täditütar teda õnnitlemas ja suur pidu tuleb peale koolivaheaega. Selle peame Froggy mängumaal ja sellest tuleb üli suur ja vinge pidu. Kuid täna ta ütles nii armsasti, kõikidest kinkidest parim on see, et teda tuli koos emme ja õekesega ka issi õnnitlema.




Aga peaks vist kaalust ka kirjutama. Ma tegelikult kartsin täna väga kaalule astuda. Ma päriselt arvasin, et ma olen ikka mega palju juurde võtnud, sest tunne on küll hull ja välja näen ma ka suht jube. AGA OIOIOIOI, midagi hullu ei olegi. 2 nädalat tagasi kaalusin ma 90.6kg ja täna näitas kaal 91.5kg, seega juurde võetud 900g. No kindlasti oli see kaal vahepeal suurem, kuid olen nüüd paarpäeva enamvähem tubli olnud. Eks see tõus on ikka hull, kuid küll ta langema taas hakkab eksju.

Tänasest olen ma taas korralik, üritan kiiremas korras ka liikuma ja trenni saada. Vanaaasta õhtul me sööme lõhe riisi ja salatiga ja üritan veini vähe tarbida. Natuke raske on mul tegelikult praegu küll. Sest mu kapp on äärest-ääreni head ja paremat täis. Mu mees ei pea dieeti ja temale meeldib hästi süüa ja ta ostab no igasuguseid hõrgutisi meile koju. Kuid ma püüan tubli olla, keelama ka ei hakka, las nemad naudivad ja no ega mu kavatoit ka mingi jama ei ole. Kuid no ta hakkas ka nüüd praadimiseks kookosõli kasutama ja meresoola lisab tavalise asemel. Ja no mingid sellised asjad ma muudan ka tal ära, lihtsalt tervise huvides ;)

Nagu te arvata võite, olen ma mega õnnelik naine. Ma ei suuda siiani uskuda, et mu pere on koos. Vahepeal olid mul segased tunded ja ma ei saanud aru millestki, kuid nüüd on täielik rahu ja hea olla. Praegu blogin voodis, vaatan neid, kaisus vaatavad telekat. No on hea tunne ikka. Ja nii hea tunne on voodis blogida, tsekin tvd vahepeal ja kirjutan. Loodan, et saan endale varsti oma läpaka, oi ma siis alles blogin. Mees ju läheb varsti Soome ja siis nuuks nuuks, mul arvutit njetu.

Kirjutage mulle ka, kuidas teie jõulud möödusid? Mida sõite/jõite? Mida kingiks saite?

Lisan mõned pildid ka teile siia, kuna mul nüüd uhkem telefon ja endlikepp, siis hakkan ma palju pildistama :D


Soovib soove ja puhub küünlaid :)


Meie pisike printsess sai 10a!

Õiged printsessid tähistavad juubelit ikka šampusega!

Minu palavikus pisike, kuid see tiiger kaitseb teda! Tädi kinkis nii ägeda voodipesu komplekti!
Mina ju mu mees ;) Luv yuuu!

Meie väike õnnelik perekond ;)

Reis ümber maailma, me aind mängime seda, nii mõnus koos perega nii aega veeta. KVALITEETAEG!

Sushitime ;)


Hommikusöök kahele, eriti ilus ei ole aga hea oli küll!

Olen juba tubli :D

Minu ilus jõulutäht...

Elron üllatas mind ;) Kui me tagasi sõitsime esimesel jõulupühal, siis imetore piletimüüja jagas korvikesega komme ja soovis "Häid Jõule" kõigile ;)

Mees kokkab, mmmm....

Kartulit võtsin hästi vähe, muu kõik on ok ;)





Bye-bye!

12 kommentaari:

  1. Jõululapäeval muidugi võib vabalt võtta. Vabalt võib ükskõik ju mis ajal võtta. Nt minule on treenimine osa elust ja pole mingi projekt, et nüüd hakkan tegema ja teen, et kas langeks kaal või mida veel tegema peaks. Ei leia, et midagi halba või imeliku selles oleks. Seega tõesti ei saa aru sellest kõõrdi vaatamisest ja halvustamisest sel teemal. Igaüks teeb omad valikud, aga, kui see on sama loomulik osa elust kui hingamine, siis nagu ei lõpeta osad hingamist, ei tehta ka niisama pause. Teen pause siis, kui tunnen, et on vaja, aga mitte siis, kui kalendris on mingi teatud number. Olgu siis jõulud või Pontu sünnipäev.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks sul ole omamoodi õigus. Aga no eks kõõrdi vaadati rohkem meid, kes jõulude ajal trenni ei teinud ja kava järgi nt ei toitunud :) Ja paljudest õhkus seda suhtumist, et ma olen ikka nii äge, isegi jõululaupäeval olen trennis, teie rumalad istute laua taga. Selline asi on tobe.
      Sina oled tubli ;)

      Kustuta
  2. Kõõrdi vaatamisest ei saa ma ei üht ega teist pidi aru. Enda asi ju, kuidas keegi oma aega sisustab. Mul nt sügavalt savi, palju keegi sõi / ei söönud, treenis või mitte. Nagu öeldakse "ela ise ja lase teistel ka elada" . Aga kuna enam üheski grupis ei istu, siis pole enam kursis ka, mida ühed või teised arvavad. Õnneks või kahjuks. Elu muide palju lihtsam ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah nii ta on. Mina olen see, kes väidab ikka, et mul suva suva, kuid siiski läheb mulle teiste arvamus korda. KUIGI EI PEAKS. Eriti võõraste.
      No eks ma arenen, ma loodan :)

      Kustuta
  3. Ma ikka öige väga tahan seda kommentaari kirjutada... juba kolmas kord üritan D: Aga ühesõnaga... nii hea meel on näha, et on teisi inimesi ka peale minu, kes elu (jõule) lödvalt vötavad ja saavad aru et peale tühja kõhu ja saleneva keha on miski muu ka tähtsam :D kamoon, mul aega alla võtta veel kuus kuud, küll jöuab! SIis jaanipäev :D

    Head vanaka löppu teile ! Nii vahvad olete


    kiireltsaledaks.wordpress.com

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei hei ;) Tore, et keegi ka minuga ühes paadis. Tegelikult ma ju väga uhke ei ole. Ma tegelikult päris ausalt plaanisin, et nüüd sel aastal toitun ikka kava järgi, teen trenni ja jõuluõhtul söön lihtsalt ühe prae, mis on tegelikult lubatud. Kuid jah, kõik oli nii pidune, magamine sassis, kellaajad sassis ja no mis trennist me veel räägime.
      Aga ma ei ole kurb ja õnnetu ja ei kahetse, sest mul olid toredad jõulud ja saa on tähtsam!
      Sulle ka imelist aasta lõppu ja kallid ka ;)

      Kustuta
  4. Mina mõtlesin täna jooksmas olles sellele postitusele. Minu meelest võivad sellise avaldusega tulla lahedale vaid inimesed, kes liigutavad end, sest peavad seda tegema (kaalulangus/selle säilitamine vms). Inimene, kes tunneb reaalselt spordist rõõmu ja teeb seda hea enesetunde pärast, teeb seda igal ajal, sest noh, neile meeldib joosta, jõusaalis rassida või mida iganes :). Mina olen hoolimata pühadest, kõigil päivil jooksmas/ kiirkõnnil/ jõuharjutusi jne teinud, sest ma tunnen end neid tehes hästi mitte selleks, et ma pean midagi näitama või tõestama :).

    Kui keegi tahab pühade ajal süüa- juua ja laisemaks end lasta: aga palun! Kõigil on omad rõõmud ja eesmärgid ning viriseda ja õiendada ei tohiks ei üht ega teist pidi :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kati ma mõtlen tükk aega, kas ma väljendasin end õigesti oma postituses...Ah ma ei tea. No ma ei arva halvasti neist(ma ei arvagi tegelt väga halvasti inimestest, igaüks teeb, mis tahab), kes tõesti tublid olid, sest elustiil juba selline, kuid paljudes kohtades oli seda kelkimist, see tegi mind kurvaks. No, et ma olen äkki kuidagi halvem vms. Aga ma ei taha nii tunda ja ei ole hullu, 900g lisa pole hullu ja küll saab kõik korda.
      Ilusat aastalõppu Kati Sulle ja tervele perele ;)

      Kustuta
  5. Mina sõin ilusti oma kava järgi ja olin korralik (trenni tõesti ei teinud),aga see ei tähenda et ma ahjuliha,verivorsti,sülti,pasteeti vm jõulutoitu ei söönud. Sõin kõike seda. Kuna minu toitumiskava võimaldab kõike seda süüa, aga grammi täpsusega :) . Seega midagi ületamatut pühade ajal polnud. Jah piparkooke eksis küll päris kõvasti kõhtu,aga see läks ka õnneks, kohustusliku, iga nädalase patutoidu korra alla. Seega kõik oli korras ja kaalu ei lisandunud :) Ilusat aasta lõppu :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tubli oled ;) Kelle kava jälgid?
      Ilusat aasta lõppu sullegi ;)

      Kustuta
  6. Kohe varsti saab aasta fitlapi järgi söödud :)

    VastaKustuta
  7. Heh. Mina vist alustasin selle agarate/ogarate treenijate kommenteerimisega oma blogis. Minu puhul ongi nii, et kui ma tunnen ennast teiste pärast kehvasti, siis oma blogis ma julgelt vingun selle üle. Minu blogis loengi mina ja see, mida mina tunnen. Ja ma tundsin, et just pühade ajal tuli neid "ma olen nii tubli sportija" postitusi oluliselt rohkem, kui enne pühi. Kas inimesed alustasidki sellise elustiiliga 24 detsember? No, kammmoooon! :D get real!

    VastaKustuta