kolmapäev, 27. mai 2015

Minu eilne trennikene 26.05.2015 ja väike mäng lugejale;)

Nii tahtsin juba eile kirjutada blogisse aga no ei jaskanud enam õhtul. Varsti varsti varsti olen ma täiesti vaba nagu lind. Ootan seda aega väga, et saan teha asju(trenni) täpselt, siis kui mina ise tahan. Aga omad vitsad peksavad ja aasta logelemised tuleb nüüd tasa teha. 

Hommikul olin ma vanema tütrega kodus ja kasutasin teda kohe kõhulihasteks ära. Istus mu jalgadel ja tegin 20 tõstet. Kindlasti peaks/võiks rohkem aga noo eile oli nii. Kodus meeldib mulle ka juba ammusest ajast jalatõsteid teha. Asetan enda ette toolidevirna, kõrgus peaks olema nii, et jalg vastu ei lähe(ei löö ära jalga) ja siis tõstad üht jalga üle selle ja pärast teist. Oluline on, et hoiad sirget selga, kõht sisse, rind ette ikka:D Mina teen praegu nii 15tk kummalegi jalale ja minu kints annab küll tunda. Aga hakkan rohkem tegema. Kunagi ammu ammu aastaid tagasi tegin ma mingi kaks nädalat nii ja jalg muutus oluliselt. PÄRISELT, proovige, lihtne ja mõjub;) Selline kodune trennike, siis hommikul. 



Õhtupoolikul läksin ka MyFitnessisse. Logistika ja aja pärast taas kesklinna aga mulle seal meeldib VÄGA. Eile tegin jälle kõik lihased jõusaalis läbi. Kõige rohkem treenisin käsi aga seekord valisin kergemad raskused ja täna pole midagi tunda kätel. Tegin ka jalale natu ja loomulikult ka kõhule. Kodune tõste ja trennis kõhule tehtu, annab aga tunda küll täna. Aga ülakeha raskused muudan raskemaks tagasi, kahtlane olla kohe, tegin tund aega jõusaalis trenni ja ülakeha ei anna märku endast täna. Kordusi tegin  ikka igal masinal 3x10. Täna tõstan ka kordusi. Mulle meeldib ikka rohkem valu tunda, siis on trenn tõhusam ju? Kokku siis jõusaali umbes tunnike. Pärast seda sõitsin ka ratast 30min.

Minu päeva kokkuvõte:

* Kodune tõste 20x kõhulihastele
* Jalatõste üle tooli 2x15
* 1h jõusaalis(kõik lihasgrupid)
* 30min ratast

Ahjaa eile spordiklubis juhtus ka midagi meeldivat. Ma pole kõiki neid jalale mõeldud masinaid proovinud ja eile jäin ühega jänni aga üks väga kena noormes tõttas mulle kohe appi(MA EI KÜSINUD) ja näitas ette, kuidas ja mis. Aitähh, aitähh, aitähh Sulle;) Olen väga rõõmus, et jõusaalikutid on sõbralikud ja abivalmid!!!

Paar pilti ka minust:





Kes viitsib minu tooliharjutust kodus iga päev järgi proovida, palun andke tagasisidet, kas siia kommentaariumisse või meilile;)  Aga teeme nii, et proovid 2 nädalat, mõõdad ära enne kintsu ja pepsi cm-id;) Kahe nädalapärast anna mulle teada, kuidas läks, mitu tõstet lõpuks tegema hakkasid, kas meeldis ja mitu cm-it vähenes. Lõbusamale loole ja proovijale minu poolt ka väike kingitus;)



Bye-Bye kullakesed;)

22 kommentaari:

  1. Merlin, olen kahtlemata väga väga tubli. Eeskujuks paljudele. Aga mulle jääb aru saamatuks, et kas sa siis tööl ei käigi? Mul on just see probleem, et olen peale tööd väga väsinud ja pean tõsiselt pingutama, et ikka trenniriided selga ja kõndima!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma tänan :) Kahjuks praegu ei käi aga otsin tööd. Ma hetkel käin koolis ja nüüd lõpetan klassi ja loodan nüüd kohe tööle saada.
      Tööinimestest ma saan aru, kindlasti on raske ja väsitav peale tööd veel trenni tegema hakata. Kuna mul kool on õhtuti ja see kohe lõppeb, siis ideaalis ma näeks asja nii, et päeval käin tööl ja õhtuti saan vabalt tegeleda oma trenniga ja lastega.

      Kustuta
    2. Sa siis 11. ja 12. klassi ei lähegi edasi?

      Kustuta
    3. Miks ei lähe, muidugi lähen :) See ju alles sügisel ;) Sügisel mõtlen asjad ümber jälle, ma nii aastate kaupa ette ei mõtle, hetkel ootan suve ja kõik :)

      Kustuta
  2. Väga lahe väljakutse! :D Mul on jalad nagunii kõige probleemsem osa ja ega praegu ei aita 10-12 tunnised õpipäevad raamatukogus istudes ka kuidagi kaasa. Aga neid jalatõsteid jõuaks ju ikka kas või enne magamaminekut teha!

    Sa oled väga tubli! :) Äkki satume kunagi ka ühel ajal MyFiti! Kas rühmatreeningutes ka käid?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Laura, samad sõnad sulle, ka sina oled väga tubli ;)
      Mul jalad samuti väga suur probleem. See tundub nii lihtne ja mõtetu võibolla aga see töötab, muidugi võiks teha seda rohkem, kui 2 nädalat aga mõtlesin, et teen jah väikse mängu, et vaadata, kas teistel ka 2 nädalaga midagi mõjub. Ja tõsta võib nii palju, kui jaksad ja jõuad. Aga tõesti kintsule annab kohe tunda ja no seda tee kuna tahad, nagu nt nagu sa ütlesid, enne magama minekut.
      Kas sa käid Lõunakas või kesklinnas? Mina kuidas kunagi, meeldivad mõlemad. MyFiti rühmatrennidesse pole veel jõudnud aga on plaan neid katsetama hakata. Kas ja millistes sina käid :) ?

      Kustuta
    2. Ma käin kesklinna omas, sest see kodule mõnusalt lähedal, polegi veel Lõunaka omasse jõudnud. Peaks seal kiiremas korras ära käima, sest tundub, et mu aeg hakkab Tartus otsa saama. :D Mina pole ka viimasel ajal rühmatrennidesse jõudnud, pole suutnud oma aegu klapitada lihtsalt. Aga eks BodyPump ole ikka lemmik. :)
      Aga mis puutub jalgadesse siis mul on näiteks selline seis, et kui ülakeha juba julgeks rannas näidata, siis jalad rikuvad kõik ära. Päris kurvaks teeb. Lisaks nende "jämedusele" on veel see pagana tselluliit. Ma igatahes proovin seda jala harjutust. Kas pepsile ka mõjub?

      Kustuta
  3. Kas tõsta tuleb kõverdatud jalga?
    Põhimõtteliselt sobiks ka seljatoega pink. Seisad selle taga ja siis tõstad kõverdatud jala üle. Saan ma õigesti aru? :)

    See on päris tore mõte 2 nädalat teha ja vaadata, mis juhtub :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina tõstan jah kõverdatud :) Ma arvan, et pole oluline üle mille tõstad, peaasi, et jalga ära ei lööks ;)
      Proovige kõik järgi ja andke mulle teada ;)

      Kustuta
  4. Lihasvalu EI ole tõhusa trenni märk, vaid märk, et oled kas valesti midagi teinud või lihasgrupile, mida muidu ei treeni. Internet on lugemismaterjali täis.
    http://www.efysioteraapia.ee/miks-jaavad-lihased-valusaks/

    VastaKustuta
  5. Ma proovin ka ära. Jutukest kirjutama ei hakka, sest ma muidu ilmselgelt paneks kinni selle võistluse! :) :) :) Haah!
    Aga jah, proovin ;) Eks näis, kas mulle ka mõjub.

    VastaKustuta
  6. Ma proovin ka! Loodan, et suudan piisavalt järjepidev olla, aga harjutus ju selline, et saab telekavaatamise kõrvale teha. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kerttu proovi muidugi, see ju imelihtne ja kes teab, kuidas võib jalgu muuta ;)
      Anna kindlasti kahe nädalapärast teada ja kirjuta nii, kuis süda lustib ;)

      Kustuta
  7. Ahjaaa! Ja keegi polegi veel ära märkinud, kui kena sa välja näed! Kehakuju juba kenasti naiselik ja voolujooneline ;)
    Tubli! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähhh Mariliis, hakkab vist looma jah jälle naiselik kuju :) Tead, see tunne on imeline. Ma ei taha olla 1 suur kera enam mitte kunagi...

      Kustuta
  8. Juhuu, hakkan proovima :D Hetkel kints 53cm ja puus 93cmi :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Geiu anna, siis kahe nädalapärast teada eksju :)

      Kustuta
  9. Aitähhh teile kõigile, kes vaevute seda proovima :) Andke kindlasti märku pärast :) Lustakam lugu saab kingituse minult :)

    VastaKustuta
  10. Aitähhh teile kõigile, kes vaevute seda proovima :) Andke kindlasti märku pärast :) Lustakam lugu saab kingituse minult :)

    VastaKustuta
  11. Me teeme ringtreeningus sellist harjutust, aga tõstame praktiliselt sirget jalga, tõhus on küll ;)
    Liitun ka kahenädalase challengeiga :D

    VastaKustuta
  12. Tulin just jooksmast ja tegin viimased 40 jalatõstet. Enda jaoks tegin challenge'i põnevamaks nii, et kui mõni päev jäi vahele, siis järgmisel päeval pidin tavapärasele 40 jalatõstele karistuseks tegema veel 50. Kui selliseid päevi kaks sai, otsustasin, et laiselda siiski ei saa. Mis veel motiveerib, on minu trennikalendri-süsteem. Alloleval lingil on näha ainult jalatõstete kalendrit, hea kohe näha, mis päeval tegemata jäi või mis seis on :) (Mul üleüldiste trennide jaoks sama süsteem, käsib kohe õue liigutama minna kui mitu järjestikku päeva värvimata on).
    Eranditult kõik külla tulnud külalised küsisid, mis pallid need minu suures seinakalendris on. Sain ka neile harjutust näidata ja challenge'sisse haarata ;)

    Kalendripilt siin: http://www.upload.ee/image/4771588/IMG_1674.JPG

    Mõõdud vähenenud pole, aga tunda on, et lihaseid said vatti, kindlasti jätkan ka pärast tänast :)

    Kuidas teistel läks?

    VastaKustuta