laupäev, 18. juuli 2015

Minu reedene 17.07.2015 toitumine, liikumine ja täidetud paprikad ;)

Hei-hei, ma kogu aeg luban, et hakkan korralikult toidu/liikumise/trenni päevikut pidama. Luban kirjutada kõik kenasti ülesse. Tegelikult oli see ju ka blogi mõte, mulle endale motivatsiooniks, analüüsiks ja on kõigile näha, kuidas just minul see teekond läheb. Ma ei ole mitte kirjutanud sellepärast, et ma ei taha. Lihtsalt vahel on nii. Aga siin ma olen ja nüüd ka kirjutan.

Minu liikumine;)

Eile otsustasin ma taas liikuma hakata, arst oleks veel nädalakese soovitanud mul puhata, kuid ma ise tunnen, et liigesed enam ei valuta ja on väga hea olla. Ma tunnen end täiesti tervena ja usun, et loebki see, mida ma tunnen. Kohe ma muidugi mingit suurt ja kiiret ringi ja jõulist trenni ette ei võtnud. Käisin tütrega jalutamas. Sadas hullult vihma, olime läbi märjad, kuid meil oli nii lõbus ja ma tundsin, kuidas mu kehasse uus energia voolab. Suur motivatsiooni laeng tuli koos selle vihmaga kaela. Kuid last ma päris haigeks ka ei tahtnud jalutada, siis piirdusime eile 6.67km-iga. Alustuseks asi seegi. 



Toitumisega oli eile mul kehvasti. Hommikut ma jälle ei jõudnud süüa. No, mis vabandus mul olla saab? Kodune inimene ja kuidas ei jõua. Tegelikult ei olnud mul ka erilist isu ja lõpuks, kui kõht tühjaks läks oli lõuna käes. Tean, et hommikusöök on väga oluline ja päeva alus, kusjuures, kui ma söön hommikuti, liigub ka kaal oluliselt rohkem ja päeva jooksul on kõht kenasti täis. Eile sõin ma ainult kaks toidukorda, lõuna ja ühe õhtul. Kavas on mul ette nähtud neli toidukorda. Proovin selle taas paika saada, kuid tähtis on, et söön õigeid asju ja üldse söön. Vett tarbisin ma ka üsna vähe eile.

Minu toitumine;)

Lõuna

* Hakkliha/kahe muna/aedvilja hautis
* 1 hakitud tomat
* 1 hakitud tomat
* 1 suurem viil arbuusi, teised ei mahtunud sisse



Õhtu

* 2 täidetud paprikat
* Maitsestamata jogurti kaste, rohelise sibula ja kurgivedelikuga

No nii kole tuli välja
Täidetud paprika;)


Täidetud paprikad tegin hästi lihtsalt ja esimest korda elus. Ei näe nad üldse kenad välja, kuid maitsvad olid küll. Mul isegi lapsed sõid. Imestasin, et ka väiksem tütar sõi ja kiitis, tema mul eriti pirts. Hautasin hakkliha, sibula, hapukurgi tükkidega, lisasin natuke tilli ja roosat soola. Kuna see hakkliha oli üli rasvane, siis mingit lisa õli/rasva ei lisanud. Lõikasin paprikal mütsi maha, pistsin hakklihasegu sisse ja panin ahju, umbes 30min ja 200kraadi. Kõrvale tegin maitsestamata jogurdist kastme, hakkisin rohelist sibulat sisse ja valasin sutsu hapukurgi vedelikku. Nämma. Kindlasti tahan neid veel teha ja proovida ka rohkem fantaasiat kasutada, mul üsna igavad need tulid, kuid söönuks sain ja tegemine ära ka proovitud. Kuid, kui keegi on ise neid teinud, siis kirjutage julgelt ja andke head nõud, kuidas saab eriti maitsvaid täidetud paprikaid!!!



Seda hakkliha ei soovita üldse, väga kõrge rasva sisaldusega



Õhtul jõin veel tassikese kummeliteed ja üritasin varakult magama minna. Kuid täesti tulutult. Ei tulnud und, vähkresin tunde üleval. Lõpuks 3-4 ajal läksin välja naabripoisiga juttu ajama, kes just peolt oli tulnud. Nüüd ma olen siin tohutu peavaluga ja uimane. Aga pole hullu, paar tassi kanget kohvi ja tuleb jälle tegutsema hakata. Täna plaanin rohkem kilomeetreid vallutada ja teen ka koduse trenni juurde.




Mõnusat laupäeva kõigile. Tartus piilub päike ja pole vabandusi, et mitte välja minna.

Bye...

8 kommentaari:

  1. Proovi teinekord veisehakkliha, see ei ole nii rasvane, samuti see 50/50 sea-veise oma on hea :) Mina olen lisanud hakkliha segusse veel keedetud täisterariisi või keedetud peeti riivinud ja on ka väga head tulnud ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh soovituse eest :)
      Tavaliselt ma kasutangi teisi hakklihasi, ma ei tea, miks selle ostsin üldse. Poes ei vaatanud sisaldust ka.
      Peet on mu lemmik, proovin seda ka kindlasti varsti.

      Kustuta
  2. Sa oled väga tubli, et peale haigust juba nii kiirelt jalul. 6 kilomeetrit on vägagi arvestatav jalutamine. Tubli! Ja vaata kaotatud kaloreid ;)
    Hurraaa!
    #loetud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mariliis kas just tubli, aga asi seegi ;) Tänud ;)
      No ma loodan, et sellist jama ei teki enam ja saan olla nüüd edasi tubli.
      Samas mandlid ju veel alles ja oht on, et lööb välja jälle.
      Hurraaaa!!!

      Kustuta
  3. :) Väga super on 6 alustuseks.
    Minule meeldib täita paprikat kolmes kihis, üks osa eelnevalt keedetud riisi, teine osa hakkliha ja kolmas (kõige õhukesem neist) osa juustu või supisegu(külmutatud juurviljatükid).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti proovin seda varianti ka ;) Tundub toitev ja mõnusalt maitsev :)

      Kustuta
  4. Ma praen hakkliha porgandi ja sibulaga läbi, paprika sisse ja ahju. veidi aja pärast välja ja siis riivjuust peale, pruuniks ja siis roheline sibul ja värske hakitud till, veidi majoneesi ja (Y)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mmmm porgandi/sibula/hakkliha kooslus on väga hea, täitsa imelik, et olen porgandi unustanud. Teen hakklihast palju erinevaid toite. Roheline sibul ja till on mul suht iga päev laual. Juustu ja majoneesi ma kardan :(
      Millist juustu sa kasutad? Millist majoneesi? Need maitsevad mulle küll, kuid ma kardan. Juust on mul tegelikult kavaski kirjas...

      Kustuta