kolmapäev, 29. juuli 2015

Minu kolmapäev 29.07.2015. Emotsioonid möllavad.

Täna oli taas selline päev, kus peas keerlesid kogu aeg erinevad küsimused. Miks ma alustasin? Kas ma olen rahul sellega? Kas see oligi minu unistus?. Taas oli selline päev, kus ma pidin enda vastu aus olema ja nõustuma paljudega. Kindlasti ei ole olnud minu eesmärk 94.5kg ja ma pole ligilähedalegi oma eesmärgile. Miks on asi stoppama jäänud? Mis minuga on juhtunud? Teate, mul pole nendele küsimustele vastuseid praegu. Ma ei viitsi hakata mingeid põhjuseid otsima. No oleme ausad, mõjuvaid põhjuseid sellele ju polegi. Ma pean tunnistama, et asi hakkab mul käest libisema, nagu kirjutas mulle kommenteerija, kes avas täna mu silmad. Aitähh Sulle!!!

Minu asi on nüüd asjad JÄLLE ümber mõelda ja ohjad haarata ja oma paks kere rajale tagasi suunata. Ja nii ma teengi, ma ei aja tühja loba, ümmargust juttu ja tegutsen. Lihtsalt tegutsen. Mõtlen oma peas asjad selgeks ja võibolla mingi aja pärast suudan ma nendele küsimustele ka vastata.

Kõigepealt vabandan ma teie kõikide ees, kes te mulle siiralt kaasa elate, kes te usute minusse, kes te olete koos minuga ja olete minuga koos heade soovidega. Ma vabandan oma sõprade, lähedaste, tuttavate ja lugejate ees. Kogu südamest vabandan. Ma olen olnud viimasel ajal nagu vana lehm. Mul pole vabandusi, põhjusi, mitte midagi pole. Ma olen olnud sõna otseses mõttes mingis mullis, mitte midagi pole teinud tegelikult. Pusinud siit ja sealt, kuid see pole ju see. Ma sain täna hoo sisse jälle ja loodame, et see nüüd jääb püsima

Aga asume asja kallale...

Minu toitumine;)

Jee ma olen nüüd 100% kavas. No olgu 99%. Kuid ma sain oma näljutamise kombest selleks korraks jälle lahti. Aega võttis, asja sai. Nagu ma eelmises postituses kirjutasin, siis mina ei ole see inimene, kes suure hurraaga kohe päeva pealt kõiki toidukordi täpselt sööma hakkab. Harjutasin taas hommikust sööma, siis sai 2st toidukorrast 3, siis nüüd on lõpuks 4. Ma olen väga rõõmus tegelikult. Toitumine on esmatähtis ja kui see ei ole paigas, siis ei muutugi mitte midagi.  Loodan, et seekord jääb see püsima.

Täna sõin ma kõik toidukorrad kenasti ära. Õhtusöögist jätsin nüüd välja õuna, kuna ma tõesti ei jaksanud. Sest jäin oma õhtusöögiga hilja peale. Ma jokutan hommikuti nii kaua, et õhtusöök liiga hiliseks jääb. Kuid kõik muu sai söödud, õigete ajavahedega ja kogustega. Pean ära mainima, et väga üksluine oli muidugi mu tänane toitumine ja värsket oleks võinud kindlasti rohkem olla. Kuid ei olnud täna olemas seda ja läks nii. 

Aga oma kiiksude suhtes teen ma edusamme. No näiteks, ma ei julgenud kasutada enam peale oliiviõli või kookosrasva, muud õli. Eile juhtus aga nii, et oliiviõli sai otsa ja uut pudelit ei olnud võimalik osta. Kodus oli tavaline rapsiõli. Hommikul tahtsin väga omletti ja kaalusin ja arutasin endaga ja kuidagi juhtus nii, et otsustasin oma omleti selle tilga rapsiõliga ära praadida. Mul ei ole kahjuks nii head panni, et saab ilma. Alguses olid pannid head, sain praadida ilma õlita. Kuid olen panni sellega, et kohe kuumalt viskan kraanikaussi, pekki keeranud. Kraapinud jne, ma ei ole kunagi. No ja panin selle tilga, omlet maitses hea ja mingit kassiahastust ei tekkinudki. Muidugi tahan ma head õli koju soetada, kuid ma olen rõõmus, et suutsin normaalseks jääda. Kui ei ole muud varianti, siis ei tee see tilk ju midagi. Ei tasu paanitseda.

Teine juhtum oli nüüd õhtul. Tahtsin väga kastet peale panna oma hautisele, kuid kodus ei olnud maitsestamata ega ka kreeka jogurtit. Kapis oli 10%line hapukoor ja lisasin ilma paanikata natuke seda.

Sellised tobedad kiiksud ja kinnisideed tegelikult nii hullult rõhuvad ja piiravad ja tekitavad pingeid. Et kaalust alla võtmine oleks tõhus, tuleb teha seda rõõmsalt, vabalt ja hea tundega.

Vett tarbisin vist vähe, ma ei tea tegelikult, kui palju. Tahan ka selle vee koguse ära "mõõta", ehk panen homme kannu valmis nt sidruniga ja pudelite järgi. Kuid tunnen, et jõin vähe. Musta kohvi 2 tassi ja rohkem midagi.

Hommik

* Kahest munast klopsitud omlett. Natuke karrit ja rooast soola.
* 2 viilu 100% rukkijahust rösti kanasingi ja Saarema light juustuga
* 1 õun




Lõuna

* Hautatud hakkliha porgandi/herne/maisi seguga. Natuke roosat soola ja karrit
* 1 tomat
* 1 õun




Õhtupoolik

* Klaas keefiri kaneeli ja linaseemnetega




Õhtu

* Hautatud hakkliha porgandi/herne/maisi seguga. Natuke roosat soola.
* Natuke 10% hapukoort
* 1 tomat




Minu liikumine/trenn;)

Ütleme siis kohe ära, et PÄRIS trenni ma täna ei teinud. Kuid ma liikusin täna. Ma ei jalutanud, ei loivanud, vaid tegin üsna tempokat kiirkõndi. Vähemalt täna oli see minu jaoks üsna tempokas ja ma usun, et ka tõhus liikumine. Muidugi saaksin ja peaksin ma veel kiiremini liduma, kuid täna veel ei saanud seda hoogu sisse. Pole ju harjunud praegu ja alustan sellest ja hakkan vaikselt tempot lisama. 

Käisin Anne Kanali tiire tegemas, 3 ringi tuli. Väga mõnus oli. Alguses oli kuum ja ebamugav, jalg andis esimesel ringi tunda, mul alati alt säär hakkab valutama ja krambitama, kuid kõndides see valu kaob. Täna oli pea mõtteid täis ja ma lausa kõndisin vihast. Vihast enda vastu! Kuid see oli mõnus. Mingi hetk, kui meenutasin oma teekonna algust, neid hetki ja tundeid, kui kadusid esimesed 5kg, 10kg. Meenutasin seda tahtejõudu, usku ja lootusi, mis mind valdasid siis, siis mul lihtsalt hakkasid pisarad voolama. Mina kõndisin ja nutsin, vihma sadas. Enam ei olnud palav, oli mõnus ja värske õhk. Lõpuks nägin ka killukest vikerkaart, mis oli mulle justkui väike märk, et Merlin ära anna alla. Merlin sa suudad, kui sa vaid võtad end taas käsile, siis sa suudad. Ma teen seda.




Täna sai siis kokku kõnnitud 7.93km, ajaga 1h19min22sek. Kiiruseks 5.99. Kindlasti paljud ei pea seda mingiks kiiruseks, kuid moment mu suur kere muud välja ei võtnud.




Teate, nüüd ma lähen magama. Kuna mul on tuhin taas sees, siis lähen ma homme varakult kohe jõusaali. Panen kella 6ks või 5.30ks äratama(pole veel otsustanud) ja siis söön hommikust, ootan natuke, et kõht poleks väga täis ja lippan trenni. Tegelikult tahaks veel nii palju mõtteid endamisi läbi arutada ja mõelda ju on mul paljut.

Kuid see, et tuleb lihtsalt pihta hakata, keha välja või trenni vedada, mitte oodata natuke ja veel natuke, see toimib ;) Kui saad toast minema juba, läheb edasi nagu lepase reega.

Head ööd!!!




8 kommentaari:

  1. Esimene samm on astutud ja see ongi kõige tähtsam! Elan ikka endiselt kaasa ja hoian pöialt =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh Sulle ;)
      Ja loodan, et seda sammu ei tule taas jälle kunagi astuda :D
      Kuid sellega vist ongi nii, et on tõusi ja mõõne...

      Kustuta
  2. Sinu kaalulangetus kulgeb täiesti normaalselt. Kõik need etapid (kaaluseisak, vähene kaalutõus, motivatsioonikriis, enese uuesti leidmine jne) on absoluutselt tavalised nähtused taolise protsessi juures. Sa ei ole mitte kuidagi milleski süüdi - asjad lihtsalt käivad nii. Enda peale ei ole mõtet vihastada, samas tean omast käest, et välispidine kriitika ja utsitamine on päris head motivaatorid ja teinekord väikse vihaga trenni minek ongi just see, mis loksutab asjad uuesti paika. Keskendu enda eesmärgile. Kujutle end vaimusilmas ette, milline näed välja aasta pärast, kui teistmoodi su elu siis on ja kui palju parem kõik siis tundub - see aitab rajal püsida.

    Lisaks tahtsin sinu menüü kohta öelda, et miks mitte lõunaks veidi kartulit või hautatud porgandit või mõnda muud süsivesikut (peale salati/tomati/kurgi) lisada lihale? Kodujuustu võid julgemalt süüa ja vahepalaks proovi teinekord maitsestamata kohupiima - sega sinna veidi vett sisse -> see teeb asja vedelamaks. Samuti võid lisada kaneeli, nagu olid seda teinud keefiri puhul ja miks mitte ka veidi marju. Su keha vajab valku. Valk on asi, mis hoiab kõhu täis. Praegust menüüd vaadates sa ei saa seda piisavalt, aga kui sööd valku, siis ei teki isusid, veresuhkur ei hakka trikitama ja emotsioonid ei mölla.

    Ma ei tea, kelle toitumiskava sa kasutad, aga hapukoor siin-seal ei ole küll üldse halb asi. Pigem asenda keefir kohupiimaga. Oste koju kohe mitu pakki, söö seda vahepalaks ja võta seda kui enda magustoitu. Sisse saad sinna segada ja praktiliselt ükskõik milliseid puuvilju, marju, helbeid, seemneid.

    Jõudu sulle, sa oled tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on väga hea lugeda, et see kõik on normaalne. Loen ju ka teiste kaalulangetuse lugusid, blogisid. Ja ka neil, kes on teinud ära suure suure töö ja saavutanud ideaali, on olnud selliseid hetki, kus allaandmine on käega katsutav, on päevi, kus puudub motivatsioon ja tahtejõud. Huvitav, et seda ise siis ei mäleta, ei saa aru, et see on teekond nagu iga teinegi, kus on tagasilööke.
      Ma pole sellega kunagi varem nii suurelt ja tõsiselt tegelnud. Mul pole kunagi varem nii suurt plaani ja ettevõtmist olnud. Tegelikult polegi see ainult kaalulangetamine. Minu jaoks on see ka vaimse poole tervendamine, oma Mina leidmine nii seest, kui väljast. Need tunded, emotsioonid. Erinevad katsetused, uued asjad. Erinevad suhted, arvamused. Ma langetan kaalu, kuid ma avastan täiesti uut ennast. Ma analüüsin, ma arutan. Ma meenutan tehtud vigu, ma püüan õppida neist. Vahel püüan mitu korda samast veast õppida, kuid vaikselt asi toimib. Kindlasti sellele tunnete möllule aitab kaasa avalikkus, kriitika ja mu blogi. Kuid ise ma selle tee valisin. Ma ei teinud seda eputamise pärast. Ma tahtsin end lõpuks proovile panna. Loomulikult tahan ma saada ilusaks, saledaks ja terveks inimeseks ja selline blogimine kõrvale tegelikult aitab kaasa.

      Tegelikult ma saan aru, et ma ei peagi meeldima kõigile ja kõik ei peagi mulle toetavaid kommentaare kirjutama ja ma järjest järjest rohkem muutun tugevamaks ja suudan ka kõige hullematest kommentaaridest üle olla. See ongi see vaimne pool, mida ma sellelt teekonnalt õpin.
      Et saavutada elus edu, ei saa ma olla katki, nõrk, haavatav. Jah, tõin ennast avalikkuse ette söödaks. Inimesed on paraku ka julmad, kuid ma õpin tänu neile ka.

      Tegelikult on see nii keeruline teema, kuid väga põnev.
      Igatahes on mul koolis uurimustööks teema ja materjal olemas ;)

      Mul on tegelikult kavas palju rohkemat lubatud, kui ma siin praegu söönud olen. Hakkan vaikselt oma menüüd täiustama ja kindlasti toon Sinu pakutud variandid sisse :) Mina kasutan Signessa Kalmuse toitumiskava, mis on väga mitmekesine, süüa saab hästi ja pole rangelt kõike keelatud. Mina olen praegu see rumal, kes on sealt kavast võimalikult lahjad asjad välja noppinud. Kuid ma teen juba edusamme.

      Täna lähen poodi ja kohupiim, porganid, kartul ja kõik muu tulevad kappi :)

      Aitähh selle kommentaari eest. See andis mulle palju jõudu. Pani naeratama ja tõi asjale positiivsemaid värve juurde. Ma olen hästi emotsionaalne inimne, naeran südamest, nutan südamest, kuid ma tahan olla ka parem inimene, nii seest, kui väljast. Ma eksin, nagu paljud, kuid ma püüan veel, ma tahan olla ilus naine ja ema oma lastele.

      Aitähh!

      Kustuta
  3. Minu soovitus Sulme seoses mu eelmise kommentaariga: rohkem värvilist toidulauale. Su söögid on minu jaoks vähemalt liiga üheülbalised ja veidi valedes porportsioonides. Võta mingiaeg ette mõned toitublogid/kaalulangus blogid, kus on tervislike retsepte sees ja kohenda neid enda mõõtude järgi.

    Kindlasti püüa hakata sööma lillkapsast, brokkolit, porgandit jne. Mida värvikirevam ja rõõmsam taldrik, seda rõõmsam oled Sa ise ;).

    Trenni kohapealt vaidlen mina ühele kommenteerijale küll vastu: mina panen endal isegi aeglase, lapsega jalutamise kirja. Miks? Sest ma liigutan end ja kaotan kaloreid. Tempokõnd, nagu Sina teed, pane uhkelt kohe trenniks kirja. Kepikõnd ja kiirkõnd on täitsa spordialana olemas ju...
    Pealegi on jalutamine palju, palju parem kaalulangetamiseks kui jõusaal. Lihastreeningu eesmärk on ikkagi lihast kasvatada ning kaloripõletamine on teisejärguline. Samas kui jalutamine ongi pm vaid kaloripõletamine. :)

    Ühesõnaga jaluta palju, igal võimalusel. Proovi rühmatrenne ning aeg-ajalt tee ka lihastrenni ;).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh Kati tagasiside eest :)
      Ma tean jah, et toidud on mul vägagi üksluised, värvitud ja igavad. Kindlasti peaksin palju palju muutma selles osas. Hakkan läbi lappama blogisid, retsepte ja proovin avastada uue toidumaailma ka oma laual :)
      Ma panen jah ka jalutamise kirja, kuna see on ka liigutamine, see on ikka parem, kui ma lesin diivanil. Muidugi see pole niii intensiivne, kui kiirkõnd või jumal teab mis, kuid see ka, lisaks kõigele muule, mida ma tegema hakkan, läheb kirja.
      Eilne kõnd 5.99 kiirusega oli mul tempokas ja kehale andis juba tunda :)
      Joosta ei või ma niikuinii veel kaua, kuna mu jalad oleks varsti läbi omadega, kaal ju liiga suur. Jõusaalis ma üritan ikka rohkem kardiot teha ja natuke jõudu. Kati ja proovin ka rühmatrenne kindlasti, need on tantsulised ja liikuvad ja vahvad.
      Aitähh Sulle veelkord ja Sa oled väga vahva inimene ja tean, et sa räägi õiget juttu mulle ;)

      Kustuta
  4. Sa võid proovida mingi fitlap.ee keskkonda ka. Suht soodne ja seal tehakse sulle päevamenüü ette ja puha. Ja trenni soovitatakse ka. Valutavate liigeste-lihaste puhul ma arvan, et sul võib olla magneesiumipuudus.

    Kirjutan ühe ettepanekuga sulle FBs ka ;)

    VastaKustuta
  5. Keep this going please, great job!

    Feel free to surf to my web-site ... смотреть порно

    VastaKustuta