kolmapäev, 29. juuli 2015

Minu esmaspäevane kaalumine 27.07.2015

Hei-hei, täna juba kolmapäev ja ma pole kirjutanud esmaspäevase kaalumise postitust. Suvi on, tegemist on ja ei ole lihtsalt jõudnud. Ja taas oli vaja enda mõtteid koguda ja endas rahu leida.

Hiljuti siin keegi kommenteeris, et kuidas mul küll aega ei ole. Lapsed suured, tööl ei käi ja ma magavat veel lõunani ka. No nohh. Lapsed on suured ja tööl moment ei käinud jah, kuid see ei tähenda, et mul pole tegevust, või istuksin lihtsalt päevad läbi kodus. Meile meeldib lastega väljas käia, külas käia, kinos/teatris käia, või no mida iganes Tartus saab teha. Mul on ka sõbrad, lähedased ja olen suht aktiivne inimene. Lisaks toimetan ka koduseid toimetusi, on ka muud olme asjad ja tegevusetuse pärast ei kurda. Nojaa see, et mina magan lõunani. Mnjahh. Ma olen väga harva lõunani maganud, siis ma pidin küll tõesti hommiku tundideni tantsima ja pidutsema, kuid ka siis olen ma täiesti ok ajal enamasti üleval. Igapäevaselt ärkan ma 6-7 ajal, vahel kell 8 või 9. Minu facebooki tegevuste, jagamiste ja kommenteerimiste põhjal on ju seda vägagi kenasti näha, kui sa juba mu facebooki lehte uurid, siis järgmine kord vaata ikka ka sellised asja üle, enne kui tuled sellist jama suust välja ajama. Ohjah, ei oskagi midagi öelda. Aga olgu, jäägu neile anonüümikutele oma arvamus ja andku minna :)

Minu kaalumisest siis. Eelmisel esmaspäeval näitas minu kaal 95.2kg. Üleeile, esmaspäeval näitas kaalunumber 94,5kg. Nädalaga kadunud 700g. Jah võiks ju natukene rohkem olla ja eks natukene olen ka pettunud, kuid mitte väga, sest parem tasa ja targu, kui suure hurraaga(ise ka ei usu, et seda ütlesin). Ütleme nii, et wohooood ei tahaks hõisata aga hea meel on ikka.

Minu kaalumine siis:

09.02.2015-117kg

16.02.2015-113kg

23.02.2015-111kg

08.03.2015-108.04kg

16.03.2015-106.55kg

30.03.2015-104kg

08.04.2015-102.4kg

13.04.2015-101.9kg

20.04.2015-100.7kg

27.04.2015-99.8kg

04.04.2015-98.5kg

10.05.2015-98.6kg

18.05.2015-97.4kg

25.05.2015-96.7kg


31.05.2015-96kg

08.06.2015-95.8kg

15.06.2015-95.9kg

22.06.2015-94.7kg

29.06.2015-94.3kg

06.07.2015-94.5kg

13.07.2015-96kg

20.07.2015-95.2kg

27.07.2015-94.5kg


Millega ma praegu tegelenud olen? 

Trenni ja liikumisega on mul kehvad lood olnud. Ja ma ei eitagi seda. Ma ei tea milles asi on, kuid mingi tõrge on ees. Mitu korda olen mõelnud, et nii nüüd lähen kõndima nt, kuid no ei saa. Või, et nüüd lähen trenni, asjad valmis, kott ripub nagis. Jälle mingi hirm on selle ees. Kuid asi saab korda ja võtan asja lihtsalt ette. Tegelikult ongi kõige raskem see välja minemise hetk. Kui juba õue ära saan, läheb kõik lepasereega. Ja kui esimese trenni või kõndimise ära oled teinud, ei jõua järgmist enam oodata.

Toitumine on mul nüüd 100% paigas. Juhuuu, olen 100% kava juures ja olen väga õnnelik. Tunnen end hästi, energiliselt ja olen rõõmus, et asi sai jonksu jälle. Aega läks, kuid asja sai. Muidugi tore, kui see ka püsima jääks. Minu puhul ongi see, et anna aega atra seada, küll ma rajale tagasi saan. Ei, mina ei saa nii, et kohe pikemat mittesöömist, korralikult 4 toidukorda, kindlad ajad ja kogused. Harjutasin ja harjutasin, omas tempos ja nüüd söön jälle ilusti ja olen lausa uhke. Ja minu puhul, suure ülekaaluga inimese puhul, ongi toitumine ESMATÄHTIS. Ma pean sööma hästi, tervislikult ja nii, et saan kõik ained päeva jooksul kätte. Ma ei tohi näljutada, jätta vahele hommikusööke, või õhtusööke, siis nagu nägite, kaal seisis. Loomulikult ka vastupidi, ma ei tohi ka õgida ja jumal teab mida süüa. 

Kurb, et lasin jälle mingitel anonüümsetel end korra jalust lüüa. Kuid õnneks suudan ma end vägagi ruttu kokku võtta ja edasi võidelda. Parema Mina suunas. Ja nii ma teengi. Ja ma kirjutangi sellest otse, mida tunnen ja arvan. Võid ju naerda, et saavutasid korraks minu kurbuse, kuid mul on piisavalt palju headust ja häid inimesi kõrval, siis suudan ma tõusta ja endasi käia oma eluteel.

Mul on tegelikult päris palju vahvaid muudatusi olnud, tulemas ja vaikselt hakkan teile ka nendest siin blogima. 
Ma võisin ju rivist välja minna, kuid ma ei unusta oma teekonda, oma suunda ja mitte keegi, ei saa mind sellelt päris kõrvale lükata.

Teile armsad lugejad, saadan suure kalli. Nautige nii palju, kui on võimalik seda suve. Mul on juba lootusetuse tunne, et saaks randa päikese kätte, kuid võtan seda, mida annab veel võtta ;)



6 kommentaari:

  1. Nii ümmargune jutt tuleb ikka viimasel ajal, et kui nii jätkub, siis sa küll päris lõpuni ehk oma ideaalkaaluni vastu ei pea. Praegu suvine aeg ja just kõige parem aeg tervislikult toitumiseks ja trenniks. Mis siis talvel teed, kui juba praegu motivatsiooniprobleemid? Sul on praegu reaalne võimalus järgmiseks suveks olla ilusas rannavormis, kui sa vaid ennast jälle kätte võtaksid. tee omale kasvõi nt plaan - võta wordi dokument lahti ja kirjuta sinna a la nädala aja plaan - eesmärgid, menüü, trennid jne. tee trenn kohe hommikul ära, siiis saad ülejääänud päeva teha mis tahad. Siiani oled tubli olnud ju, aga sul hakkab vaikselt käest libisema. Need teatrid ja lapsed ja sõbrad saavad tunnike päevas ilma sinutagi hakkama. Kas sinu jaoks on jalutamine kui trenn? väga loodan, et mitte, et teed ikka tempokõndi, sest vastasel juhul oled küll natuke kauaks loorberitele puhkama jäänud- sul juba peaks olema küll trennipõhi all, võid natuke tõsisemalt ka ennast liigutama hakata. näe järgmised 10 kuud vaeva enda kallal ja saad ilusti rannavormi nii et ise ka veel üllatud ja tunned uhkust. edu!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan kommentaari eest. Hetkel olen tõesti liimist lahti, tegelikult juba päris pikalt. Ma ei teagi, mis täpselt viga. Kindlasti ei ole asi selles, et ma ei taha, loomulikult ma tahan ja väga. Ma ei taha olla paks ja ma ei tunne end hästi oma kehas. Minu kõige suurem unistus ja soov on võtta kaalust alla. Mingi jama sees. Ma ei ütle, et mul pole selleks aega, loomulikult leiaks ma selle tunnikese-kaks. Kuid ma ei tea, miski on, mis on mind praegu mõjutanud. Vahepeal teeb mulle haiget ja lööb rivist välja see, kui keegi kirjutab koledaid asju mu keha, vormi ja kaalulangetuse kohta, samas see peaks just veel rohkem motiveerima, mitte mind patja nutma panema.
      See kommentaar pani mind tõsiselt mõtlema ja pean kohe ja praegu hakkama tegutsema. Ma saan ise vaid kõike muuta ja aitab jamast. Tunnistan, et asi hakkab käest libisema, kuid ma ei taha seda ja ma ei saa lasta sel juhtuda...
      Ja varem ma käisingi trennis, või kõndimas just hommikuti, siis oli see tehtud ja ülejäänud päev vaba.
      Proovin koostada endale plaani, ehk see aitab mind. Mind nt muudes asjades aitavad igasugu märkmikud, märkmed, kus planeerin asju, võibolla tõesti selline plaan toetaks minu tegevust.
      Aitähh veelkord kommentaari eest, see pani mõtlema ja avas mu silmad.

      Kustuta
    2. Jalutamis trenniks pole ka pidanud. Olen alati liigitanud liikumise alla selle ja no olen öelnud, et midagigi, et ei istunud diivanil.
      Loomulikult suudan ma ju trenni teha jõusaalis, rühmatrennides ja tempokat kiirkõndi. Kaalu ju on palju kadunud ja võhma on ka juures rohkem, kui alustasin.

      Kustuta
  2. Oled väga tubli ;) Minul on hoopis uudishimu, millise kaaluga sa end kaalud? Mul on mitu kaalu olnud, kuid kõik hakkavad valetama peale mitme korra kasutamist :/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh Kristel ;) Võiksin olla palju tublim :)
      Minul on digitaalne Beureri kaal praegu. Töötab väga hästi. Ma küll kaalun alati kindla kohapeal ja kaalu ei liiguta ühest kohast teise. Kuid olen proovinud ka mujal kaaluda ja on eksinud vaid 100-200 grammiga mõnes kohas.
      Minu kaal näitab sama, mis mul perearsti juures kaal oli ja lapsel spordiarsti juures(ta käis koormustestil ja võistluste jaoks luba saamas). Kaal sama, mis mul kodus. Kuid spordiklubide kaalud on erinevad natuke minu kaaluga.

      Kustuta
    2. Kristel, kas oled kaalunud samas kohas? Võrrelnud tulemust mujal kaalutuga? :)

      Kustuta