kolmapäev, 27. mai 2015

My road, my dreams, my life...

Ma saan juba pikemat aega kirjakesi, kommentaare, mis on iroonitsevad, mõnitavad ja isegi kurjustavad. Teemaks, siis minu kool. Mõnele kohe ei mahu hinge, et miks ei kirjuta ma oma blogis sellest, et ma lõpetan alles 10ndat klassi, miks ma kasutan sõnu koolilõpp, kiired ajad, miks ma ei kirjuta välja, et mina 31a vana naine lõpetan alles 10ndat klassi. 

Kõigepealt ma küsiks, aga miks ma peaksin? Ja mis vahet sel on, kuidas ma end väljendan, kasutan lauset, mis parasjagu suupärane ja pähe tuleb. Ammugi ei ole ma vastupidist väitnud, et ma käiks jumal teab, mis kõrgkoolis ja õpiks jumal teab mida. Kui on küsitud, mida ja kus õpin, siis vastan ka kenasti, et 10ndas klassis ja käin Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumis.

Teiseks, miks ma peaks oma blogis üleüldse oma koolist rääkima, või täpsustama oma haridustaset. See on kaalulangetus, toitumis ja spordiblogi. Kui ma jooksvalt kirjutan ka oma muudest tegevustest, siis kindlasti ei ole mul kohustust kõike üksikasjalisest täpsustada. See on minu blogi, minu postitused, minu elu. Aga, kuna ma ei jaksa ja ei soovi mingeid negatiivseid kirjakesi ja kommentaare enam lugeda, siis kirjutan teie soovil(kes mulle pidevalt, meelde tuletate, et ma käin 10ndas klassis) ka kõigile teistele sellest nö eriti tähtsast ja olulisest faktist.

Mina Merlin, kahe lapse ema, 31a aastane naine käin Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumis,10ndas klassis. Hetkel tegelen ma selle lõpetamisega. Ma sain väga noorelt emaks ja kunagi jäi kool pooleli. Elasin pereelu, abiellusin ja ei olnud otsest vajadust selleks. Loomulikult mõtlesin ma ka tol ajal, et võiks ju ära lõpetada, sest minu unistus on alati olnud ülikool ja haridus. Aga ma käisin tööl, mul oli lihtsalt elu selline, et tee ei viinud kooli. Minu kooli ajast on möödas 15a ja sel suvel ma mõtlesin, et nüüd aitab, ma tahan lõpetada keskkooli ja viia täide oma lapsepõlve unistused. Suure hirmuga viisin ma sisse dokumendid ja astusin 10ndasse klassi. Algul mul oli häbi seda tunnistada, aga hiljem sain ma aru, et see on siiski au asi, et ma selle tee üldse lõpuks ette võtsin. Teile, kes te nii palju pead murrate, kuidas ikka nii vana saab 10ndas käia, siis teadmiseks, on palju vanemaid. Mina olen uhke enda üle, nende üle ja tean, et meie lähedased/tuttavad ja asjaga seotud ka on uhked.

Jah mul on hetkel väga raske, koolist on 15a möödas ja järsku iga päev koolipingis ammu unustatut õppida, on raske. Harjuda selle kõigega. Kahjuks lõpuks muutusin ma ka natuke laisaks ja tuli palju rumalaid puudumisi sisse aga võtsin end kokku ja palehigis vastan tegemata töid ja pingutan, et lõpetada 10nes klass ja minna edasi oma armsate klassikaaslastega 11ndasse klassi. Nad on supper inimesed ja ma olen õnnelik, et ma just sellesse klassi sattusin. Aga ma saan hakkama, ma poleks endale andestanud, kui ma nüüd 15a hiljem oleks jälle oma unistused ära rikkunud. Ma pingutan ja pm ongi see tehtud. Ma annan kõik, et ka järgmised 11 ja 12 klassi lõpetada ja annan kõik, et astuda sisse ülikooli.

Loomulikult kiidan ma teid, kes te olete järjest kõik koolid lõpetanud ja ammuilma juba kõrgharidustega, aga milleks on vaja iroonitseda ja mõnitada sellist asja? Mul on emotsionaalselt ju niigi raske, lõpetada 10nes klass, langetada kaalu, tegeleda lastega, et ka nemad oleksid edukad oma klasside lõpetamisega, pluss ka muud kodused/igapäevased olmeasjad. Ise ma selle teen valisin jah, aga ära tule sina mulle näpuga näitama, või minu unistusi nullima. Mina teen oma asja ja poole aasta jooksul päris paljut saavutanud. Ma lõpetan 10ndat klassi, ma olen leidnud tee spordini, olen saanud üle oma toitumishäirest, ma olen langetanud kaalu üle 20kg. Ma kasvatan lisaks lapsi ja vastutan meie 3e elukese eest üksi. Jah ma peaksin oma vanuselt juba olema ei tea kus, tegema jumal teab mida. Aga see on minu elu, minu saatus ja mina käin oma rada. Ja miks kirjutad sa anonüümselt? Kui sa oled valmis teist arvustama nii ja leiad, et sa oled palju tublim, siis kirjuta ka oma nimega;)

Mitte kunagi ei ole hilja muuta oma elu, mitte kunagi ei ole hilja alustada tööd oma unistuste nimel ja mitte kunagi pole hilja viia oma unistused täide...Olgu see kaalulangetamine, kooli lõpetamine või mis iganes...

Ma küsiks parem vastu, "Mida Sina oled selle paari kuuga oma elus saavutanud?". Tegelikult ma ei tahagi teada, sest ka Sinul on õigus olla uhke oma elu üle...Aga ära kunagi naera välja teise unistusi ja pingutusi, olgugi see siis üks 31aastane  10nda klassi lõpetaja.

Kahe aasta pärast on meie peres sel ajal suur pidude aeg. Minu noorem tütar lõpetab algkooli, vanem tütar põhikooli, mina keskkooli. Me seisame kõik oma aktustel, tunnistused käes, printsessi kleidikesed seljas ja oleme rõõmsad ja õnnelikud. Ma olen siis uhke oma laste üle ja uhke ka selle üle, et neil on keskharidusega, sportlik, terve, ilus ja sale noor ema.

See on minu unistus, mida ma vaikselt täide viia püüan...Ja neile mõnele usinale kirjutale loodan, et tõin nüüd rahu südamesse, ja kõik on nüüd teadlikud, et ma lõpetan alles 10ndat klassi...

Teie Merlin...


21 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Mh! Mina ka nõus sellega, et blogi sai alguse üleüldse Merlini -40 kaalulangetusest mitte lifestyle blogist, kus jagada uudiseid enda koolist või lastest. Tubli oled! :) Ära lase teiste negatiivsusest end heidutada ning as u know, suuri laevu saadab ikka kajakatekisa! ;)

    VastaKustuta
  3. Ma ikka aegajalt hoian su blogil pilku peal ja sattusin nüüd ka selle postituse peale. Tekib tõesti küsimus, et mis see teiste perset torgib, et sa koolis käid. Väga tubli ju! Lisaks sellele veel kasvatada lapsi ja teha trenni ja panna oma edusammud ka blogisse kirja. Sa oled väga tubli NOOR naine, kellel on kogu elu veel ees ja unistused täita. Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.

    VastaKustuta
  4. Pea püsti ja ära tee nendest õelutsejatest välja. Ise olen samas seisus ja tundsin pikka aega valehäbi ning praegugi vahel, kui keegi kritiseerib sel teemal. Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi! :)

    VastaKustuta
  5. Sa oled tubli ja need, kes julgevad selliseid kirju saata ja näpuga näidata on kompleksides tropid- sorry, aga on. Mul on sel aastal mitu tuttavat, kes on üle 30 ja nüüd lõpetavad nö keskkooli ja meie tutvusringkonnas küll keegi seda ei häbista, vaid kiidetakse ja ollakse uhked- pole lihtne uuesti see tee ette võtta, eriti kui nii palju on kooliprogrammides muutunud. Ise lõpetasin gümnaasiumi 2000.a, aga ma ei jaksaks ega oskaks iial enam uuesti 10.klassis olla,õppida...see polnud juba tol ajal lihtne. Sain oma esimesed kahed siis, seni olin olnud kuldpeast kiituskirjaline. Sa oled TUBLI! Ja mind küll ei häiri kellegi koolitee- mis iganes faasis see parasjagu on. Ja ma ei mõista, mis inimesed need on, kes teistele koguaeg haiget teha soovivad, halvustavad ja mõnitavad- vastik ja häbi on kohati olla eestlane, kus lemmik toit on ikka ja jälle teine eestlane.

    VastaKustuta
  6. Minu meelest on see teadmine, et Sa endiselt oma unistuste poole püüdled ja asja päris katki ei jätnud ju hoopis väga inspireeriv, mitte irisemist ning varjamist väärt! See on hoopis kiiduväärt, et Sa haridust hindad ning käega ei löö. Väga tubli! Enda harimiseks ei ole kunagi liiga hilja. Tegelikult ei tohiks nii mõeldagi, et oled liiga vana, et midagi uut õppida. Kunagi ei ole! Palju jaksu :)

    PS: See ka loomulikult õige, et teemablogis ongi omad teemad ja ei ole nagu erilist vajadust muust rääkida, kui ise just ei soovi. Aga inimesed kipuvad teiste elu elama nagu enda elu poleks elamist väärt...

    VastaKustuta
  7. viktoria laadermann27. mai 2015, kell 22:06

    Tead,kes iganes see või need kurjad kommenteerijad on,ma usun ,et pooled neist ei oska sugugi nii hästi sõnu seada või ei valda õigekirjagi!Edu edaspidiseks tubli naine!

    VastaKustuta
  8. Väga tubli! Ära lase end häirida :-) !

    VastaKustuta
  9. Väga kahju, et leidub selliseid, kes niimoodi kritiseerivad. Ilmselt on lihtsalt kadedad Su peale, et oled tugev ja julge oma tegemistes ja püüdeld eesmärkide poole! Terve Hers konkursi vältel olen huviga Su blogi jälginud ja jään ka edasi lugema! Nii põnev on ja elan Sulle kaasa, et saavutaksid oma püstitatud eesmärgid! :) Super!

    VastaKustuta
  10. Ma lõpetasin ka gümnaasiumi kaugõppes. Nüüd on olemas ka magistrikraad. Minu kursustel on olnud igas vanuses inimesi - vanus pole mingi näitaja ja õppida pole kunagi hilja, kui ainult endal huvi ja tahtmist on! Oled väga tubli naine ja küllap saavutad kõik, mille eesmärgiks sead. Pea püsti! Ja las need koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi :)

    VastaKustuta
  11. Ega haridus ja teadmised vanust küsi. Tähtis on tahe ja pealehakkamine, millest arusaadavalt Sinul puudu pole. Eks mõnel ongi lihtsam õelutseda ja kadetseda kui endas leida selline jõud ja edasipürgimine. Mind lihtsalt paneb mõtlema, mis on Su "mastersecret", et kahe lapse kõrvalt seda jõuad? :) Igatahes palju edu ja kordaminekuid, ammuta igast kadedusenoolest endale uut energiat!

    VastaKustuta
  12. Abikaasaga enam koos ei ole? Või miks sa pead üksi vastutama teie 3 eest?

    VastaKustuta
  13. Tead, las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. Alati leitakse põhjuks, miks kritiseerid või halvustada. Haters gonna hate anyway.
    Vaata, kui palju positiivset tagasisidet sa saanud oled! On väga palju rohkem neid inimesi, kes elavad sulle kaasa! Mina elan sulle ka kaasa ja loodan, et sinu unistused saavad teoks. Tegelikult olen ma selles päris kindel. :)
    Nii et nina püsti ja võidukalt edasi!
    Pai sulle! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Andke andeks aga kas see lause "haters gonna hate anyway" on mingi uus moeröögatus, mida tuleb toppida igale poole kuhu iganes? Mul on tunne, et mul hakkab silmadest verd jooksma kui ma seda veel kuskilt loen.

      Kustuta
    2. SAMA! :D Alati on jah keegi, kes vingub ja kritiseerib ja kadetseb aga see lause on lihtsalt nii ära kasutatud, et paha hakkab!

      Kustuta
    3. Minu meelest on sel lausel praegu väga õige koht. Vingujaid ja kritiseerijaid on alati ja nad ei kao nagunii kuskile. Alati leidub keegi, kellele miski ei meeldi. Olgu selleks siis praegu minu sõnakasutus kommentaaris. Lamp asi, mille pärast "muret tunda".

      Kustuta
  14. Merlin, ära põe. Et edaspidi mõnede ilkumist vältida, võid ju kirjutada kas "perioodi lõpp koolis" või "sessiooni lõpp" või "veerandi lõpp". Siis sul endal toredam, kui nõmetsejaid vähem on. :)
    Igal juhul oled sa tubli naine. Eeskujuks neile, kes kooli pooleli jätnud on. Mina omandan magistrikraadi, see aga ei tähenda, et ma sulle kuidagi ülevalt alla vaataks. Igal ühel on oma elu ja sina oled tublid ja julged sammud ette võtnud. Edu sulle!

    VastaKustuta
  15. "Minu noorem tütar lõpetab algkooli, vanem tütar põhikooli, mina keskkooli." Minu arust nii äge!

    VastaKustuta
  16. Merlin, sa tead isegi, et oled uskumatult palju juba tööd ära teinud ja teed ka edaspidi. See/need kes oma näoga sõna sekka ei julge öelda ja pritsivad negatiivsust leiavad, et sinu elu on palju huvitavam. Soovitan soojalt igal ühel tegeleda oma elu elamisega. :) Sa pole isegi kohustatud aru andma, sinu blogi, sinu teekond ja spordi/toitumisega seonduv. See, mis kodus toimub on eraelu ja oma valik, kas seda kajastad või mitte.

    VastaKustuta
  17. Eks teiste nõrkusi kommenteerivad ikka need, kel enda elus midagi vajaka jääb, ikka kergem teisi mõnitada kui enda raskustega tegeleda :)

    Minu meelest on see meeletu respect, et "nii vanana" veel kooli tagasi viitsisid minna, enamik oleks Sinu asemel mõelnud, et kui siiani polnud seda vaja, milleks siis nüüd veel!?

    Ise astusin ka alles 28-aastasena ülikooli kui enamikel selleks ajaks juba kõik kooliteed käidud, aga tead, ma tunnen uhkust, et seda tegin! Praegu, pere ja muude kohustuste kõrvalt, on ikka palju raskem õppida kui omalajal kohe pärast gümnaasiumi minnes oleks olnud. Aga raskused eluteel ongi need, mis meid edasi arandavad ;)

    Näeme Butterflys ;)

    VastaKustuta
  18. Merlin, pole jõudnud su blogi jälgida, aga ülevalpool oli hästi öeldud, las koerad hauguvad, see on nende amet, sina, pea püsti ja rõõmsalt edasi, haridus ja Haritus väga erinevad mõisted, ja Haritud need suskijad kindlasti pole :) Päikest Sulle

    VastaKustuta