teisipäev, 20. oktoober 2015

Minu teisipäev 20.10.2015. Kohutav päev!


Nagu te juba lugenud olete, siis ma pole saanud magada. Ärkasin täna juba 03 hommikul ülesse, blogisin ja olin netis umbes 07ni, siis tunnike/pool tukkusin ja taas umbes 08.30 üleval. Olen julmalt väsinud, kurnatud ja pea lõhub. Pikalt siin täna kirjutama ei hakka. 

Täna oli nõme päev. Tahtsin olla päeval aktiivne, teha trenni. Õhtul koolis pidin kirjutama arutleva kirjandi, kuid ilmselgelt ei suutnud ma midagi asjalikku kirjutada. Hinnet ma muidugi veel ei tea, kuid hea kui 3me kätte saan. Kuid olen pettunud. Kirjandid, eesti keel ja kirjandus on mul alati 4-5 olnud(kunagi), lemmik ained ka. Nõme, et nüüd nii kehvasti. Välja nägin ma suht zombi, sättimata. Justkui vati sees, uimane ja peavalus. Kuid ma olen õnnelik, et ma kooli läksin üldse ja midagigi üritasin. 

Trenni ma täna ei teinud, samuti ei toimunud mitte mingit liikumist.  
Suundume otse toitumise juurde.

Minu toitumine ;)

Hommik ;)

BIG NO NO NO. Ei söönud midagi. Algasid naiste asjad, kõhuvalu ja peavalu ja polnud ise. Jaaa, ma tean...Peab sööma. No ei saanud täna.

Lõuna ;)

Lõunaks otustasin siiski miskit süüa. Sõbrannaga oli ikka kokku lepitud, et lähme kooli ja no ma vajasin mingit energiat ja päris tühja kõhuga ei oleks suutnud ma kooli minna ega seal olla.
Tegin süüa sellest, mis kapis oli. Kuid Erik Orgu kava järgi. 

Tatar tomatipasta ja hakklihaga

* Tatar
* Hakkliha
* Tomatipasta
* Meresool/viiepipra segu
* Porru





Õhtuoode ;)

Tavaliselt ei ole mul mitte mingit õhtuoodet. Ja ma ei snäki ka vahepeal. Kuid kuna olin unetusest juba kurnatud, siis vajasin ma mingit energiat. Ma olen nii loll, et ei võta ise kooli  midagi kaasa. Kogu aeg arvan, et noo ei lähe vaja ja saan hakkama. Kui ikka koolis mingi töö on, siis ei saa ju. 

Õnneks mu kallis sõbranna mõtleb minu peale ka ja jätab/pakub mulle ka enda asju(võtab siis kaasa, kui raskem päev koolis, või töö)  ;) Kuna oli töö tulemas(kirjand), siis temalt näpsasin 2 tükki heledamat šokolaadi. Nojaa tuli ka teine sõbranna oma šokolaadiga(proovis uut maitset ja võttis samuti kaasa, et ajusid turgutada kirjandi ajal) ja sain ka temalt proovida tumedat mangoga šokolaadi. Mõlemad olid üli head. Aitähh teile kullapaid ;) Musid ka! 

Kas tõesti see aitab kaasa, kui sööd enne arvestust/tööd šokolaadi? Ojaaa, aitab küll, need väiksed tükikesed lõid mu pea üsna ruttu värskemaks ja usun, et tänu sellele sain midagigi kirja. Ahjaa ja klassiõde pakkus ka ühe küpsise, kui kuulis, et mul kõht mega tühi. Oli kaerahelbe küpsis tumeda šokolaadi ja apelsini tükkidega. Nii, et natuke sain ka pattu teha, kuid see on ju no niiii vähe. On?

* 1 ruut tumedat šokolaadi mangoga
* 2 ruutu šokolaadi pähkliga
* 1 ringike kaerahelbe küpsist tumeda šokolaadi ja apelsiniga






Õhtu ;)

Koju jõudsin ma koju peale 21. Käisin enne kiirelt poes ja otsustasin midagi kiiret teha. Ja valisin Erik Orgu õhtusöögi pakkumistest ühe kergema, kiirema. Olen seda varem teinud ka ja see on mu lemmik!!!

* Kanarind
* Magus/terav salat
Haarasin kiirelt Säästukast, kõik Orgu kava järgi ;)


Mmmm, nüüd loodan saada rahu ja und...



Kõht on täis, jõin tassike kummeliteed ka. Und ei ole veel üldse. Mulle soovitati võtta õhtul sisse palderjani tabletid. Ostsin endale purgikese. Mul kunagi oli ka kodus, kuid kolimise käigus kadunud vist. Väga neist ma midagi ei tea, kuna võtta jne, kuid võtan varsti 2tk sisse. Loodan, et magan hommikuni, vähemalt kella 07ni. Palun palun palun....






Kes mulle on kirjutanud ja kommentaare lisanud, aitäh teile. Olete armsad. Ma vastan kõigile homme! Mulle meeldib, kui süvenen igasse inimesse isiklikult ja põhjalikult. Ja niisama huupi ei kirjuta ja ei vasta.

Lisan siia veel ka teate oma õelatele kommenteerijatele. Äkki keegi ei märganud üleeelmises postituses seda. Mina olen endale kindlaks jäänud ja kavatsen end kaitsta ja lõpuni välja minna


PS: Väike teadaanne ka anonüümsetele kommenteerijatele!!! Kui sinu kommentaar või küsimus on ülbe, õel, mõnitav, sõimav või lausa ähvardav, siis ma võtan endale selle õiguse ja ei avalda seda ja loomulikult ka ei vasta sellele. Asi läheb juba üle piiri ja päris inetuks kätte. Mina oma tegude eest vastutan siiani ja leian, et ikka nii päris ei saa, et keegi võtab kätte ja kirjutab mulle mind solvavaid ja mõnitavaid kommentaare. Minu välimuse, riietuse ja jumal teab mille kohta. See teema on päris kuum ka teiste blogijate seas ja olen otsustanud ka ennast kaitsta! Helistasin eelmisel nädalal politseisse, rääkisin oma murest, sain suheldud ka õigusabist ühe naisterahvaga, kes on selles teemas väga pädev ja tuleb välja, et on ikka piirid küll sellistel kommentaaridel. Üks asi on see, kui sa tuled ja annad mule nõu, suunadd mind hea sooviga õigele teele, juhid viisakalt mu vigadele tähelepanu. Palun see on lubatud. Kuid lauslahmimine ja inimese solvamine ei ole siiski õigustatud. Isegi mitte siis, kui selleks olen mina, kes olen teinud elus kohutavaid asju. Mina vastutan oma tegude eest ja vastutad ka sina oma sõnade eest. Mulle tuleb lausa ähvardavaid kirju varimeilidelt ja ma leian, et see pole normaalne, kui keegi loodab, et mind Anne kanalisse lükatakse, kui ma parasjagu kiirkõndi tegemas käin. Kõik eelnevad ja järgnevad väga õelad kommentaarid lähevad edasi uurimisele. Kuid kõigile teistele, kes tahavad anda head nõu, või soovitavad midagi muuta, juhite mu tähelepanu vigadele, teile on mu blogikodu alati avatud ja kommentaarid saavad avaldatud ja vastatud.


Bye ;)

5 kommentaari:

  1. Minu arust oled sa küll tubli! Eks kõigil tule häid ja halbu päevi ette. Edu sulle edaspidiseks, tean et saad hakkama :)

    VastaKustuta
  2. Tere, kysiks magamatuse kohta. 3/4 ajal hakkab meil maks toole. sul paris suur kogus ohtusooki ja suhyeliselt hilja. Mis kell sa magama lahed? See voib olla yks pohjuseid. Soovitan votta magneesiumi enne magama minekut.

    VastaKustuta
  3. Issand... inimesed on ikka kohutavad! Nii hirmus on pidevalt lugeda, kuidas erinevaid blogijaid terroriseeritakse :( Tubli, et otsustasid ette võtta midagi! Loodetavasti paneb see need terroriseerijad mõtlema ka.
    PS! Toredad klassiõed sul, et ikka kostitavad sind hädas :)

    VastaKustuta
  4. Tahtsin sama kirjutada, mis eelmine anonüümne, et magneesium aitab lõdvestuda. Tõesti töötab! Ehk peaksid õhtuti ka mõnda hea une teed jooma. Enda puhul töötab ka see, kui 2-3 tundi enne magamaminekut enam arvutis ei ole.

    VastaKustuta
  5. Amas Merlin. Selleks, et hästi magada, on vaja õhtuti süüa süsivesikuid, mis tagavad hea une. Mina arvan, et asi polegi mitte süsivesikutes, vaid selles, et Sinu portsud on pisut liiga kogukad. ma vähemalt ise ei jaksaks nii palju süüa, aga see on muidugi ka individuaalne. Näiteks söön hommikuti ühe, äärmisel juhul kaks riisigaletti. Mina Sinu asemel teeksin kogused väiksemaks, sööksin õhtuti just süsivesikuterikast toitu, et hästi magada (aga muidugi häid süsivesikuid ja mitte otseselt enne magamaminekut vaid ca 3 tundi enne uinumist - kaerahelbepuder näiteks) ja planeeriksin päeva peale 4 toidukorda. Mina teen nii ja võtan küll kenasti kaalust alla ja midagi siin nüüd hirmsasti rasvana küll ei ladestu nagu hirmutatakse. Kindlasti võta süüa kooli kaasa! Eriti kui kogemused on näidanud, et muidu läheb shokolaadi ampsamiseks. Munavõiga riisigaletid on väga hea amps, mis pikaks ajaks täiskõhutunde tagab. :) Ma kopipasten siia sellise jutu õhtuste süsivesikute kohta - „Õhtused süsivesikud talletuvad kergesti rasvadena...”

    TÕDE: Süsivesikud muutuvad normaaljuhul rasvadeks üksnes siis, kui lihaste ja maksa glükogeenivarud on täis. Seda protsessi nimetatakse lipogeneesiks ning see on organismi üsna kasutu viis talletada rasvu. Keharasvad on praktiliselt kõik pärit toidus sisalduvatest rasvadest, mitte aga süsivesikutest, mis on muudetud rasvaks. Seega ei ole tõenäoline, et õhtul tarbitud süsivesikud mõjutavad rasvade talletamist teistmoodi kui muul ajal päeva jooksul söödud süsivesikud, eeldades muidugi, et sa ei söö rohkem kui kulutad.

    Süsivesikuid (maksaglükogeeni koosseisus) kasutatakse lisaks veel veresuhkru kontrollimiseks öö ajal. Magades on vaja 4-5 grammi süsivesikuid tunnis, et hoida veresuhkur stabiilsena, mis tähendab seda, et süsivesikuid kulub öö jooksul 30-40 grammi. Kui need süsivesikud pole saadaval, kasutab organism nende asendamiseks proteiini (glükoneogenees). Neil juhtudel kasutab organism 1,5 grammi valku iga grammi süsivesiku kohta. Seda tasub meeles pidada, kui loobutakse õhtul süsivesikutest; öösel on neil antikataboolne toime.

    Teine põhjus, mis esitatakse õhtuse süsivesikute tarbimise vastu, on see, nagu oleks neil mingi mõju kasvuhormooni tootmisele öösel. See on muidugi tõsi, aga igasugusel õhtusöögil on tegelikult negatiivne mõju kasvuhormooni eritumisele.

    JÄRELDUS: Õhtul võid süsivesikuid süüa rahuliku südamega, eriti kui oled just trennist tulnud. Õhtul tarbitud süsivesikud ei talletu rasvana sugugi kergemini kui muul ajal tarbitud süsivesikud, pealegi on neil öisel ajal antikataboolne toime.


    VastaKustuta