laupäev, 20. juuni 2015



Kurikuulsad peedikotletid

Olete kindlasti kõik juba näinud  pilte, retsepte ja tagasisidet nendest kuulsatest peedikotletidest. Nii paljud naised järjest katsetavad ja kiidavad neid taevani. Usun, et ka paljud minu lugejad, on neid maitsnud juba. Mina nägin esimest korda pilti nendest oma sõbranna facebooki lehel ja nüüd on tema blogilehel WoFalif ka peedikotletide tutvustus olemas. Ta on imeline kokk, teeb kõike hingega ja tema toidud näevad lihtsalt imelised välja. 

Minu kotletid nii ilusad ei ole. Kuid need tulid imemaitsvad. Lihtsalt keele viis alla. Isegi mu tütar, kes alguses krimpsutas nina peedi suhtes, sõi neid ja limpsis sõrmedki puhtaks. Tegin neid nagu ikka tehakse. Hakkliha juurde lõin sisse 2 muna, tunde järgi peeti, hakkisin sibula, lisasin natuke pipart ja himaalaja soola. Sõbranna on lisanud ka hakklihamaitseainet, aga mina unustasin selle osta. Mulle meeldis ka nii. Segasin kõik massiks, tegin lapergulised pallikesed ja ahju 180kraadi ja ootasin, kuna nad pruuniks lähevad ja võtsin välja. Kotletid tulid mahalsed ja suus sulavad. Süüa sobib neid kõigega, lase aind fantaasial lennata.

Koostis:
Hakkliha,
Peet,
Sibul,
Muna,
Sool, pipar








Seekord tegin ma seahakklihast, aga plaanin järgmine kord broilerihakkliha katsetada. Lisan ehk natuke küüslauku ka. Annan teada, kui uus katsetus.

Kas teie olete neid kurikuulasid peedikotlete maitsnud või juba ise teinud? Kuidas maitsesid?

Päikest.

2 kommentaari:

  1. Ma teen neid nii broileri- kui ka veisehakklihaga. Lisan kodujuustu ka mõnikord. nii head :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh väga hea, proovin broileriga kindlasti nüüd ja proovin kodujuustuga ka. Ma varsti muud ei söögi enam :D

      Kustuta