kolmapäev, 10. juuni 2015

Hei hei, olen tagasi;) Minu toitumine ja liikumine teisipäeval 09.05.2015. Esmaspäevast ka natuke.


Olin blogist natukene eemal. Miks, sellest saab lugeda minu eelmises postituses. Ühesõnaga võtsin aja maha ja olin omaette natuke. Mis ei tähenda, et ma oleks hirmsasti õginud ja alla andnud, nagu mõni seda väidab.
Nüüd olen aga tagasi, puhanud ja tahan juba hirmsasti blogida, teiega suhelda jne:)

Kõik ootavad minu kaalu uudiseid kindlasti.  Eelmisel pühapäeval kaalusin ma 96kg. Kaalusin pühapäeval tookord, kuna siis oli vaja BFit võistluse jaoks vaja saata mõõdud, pildid ja ka kaalu numbri. Tegin kõik korraga. See nädal aga näitas kaal 95.8kg. Nädalaga kaotasin vaid 200g. Ma ei ole seekord kurb. Mul oli siesta ja mul keha ja vaim vajas puhkust ja küll ta jälle kukkuma hakkab. Ilmselt nii suure hooga enam ei hakkagi, kui alguses. Ootan juba, et oleks see 8 ees. Uskumatu, tundub mulle see kõik, kas ma tõesti olen midagi sellist saavutanud? :)

Minu kaalumine siis:

09.02.2015-117kg

16.02.2015-113kg

23.02.2015-111kg

08.03.2015-108.04kg

16.03.2015-106.55kg

30.03.2015-104kg

08.04.2015-102.4kg

13.04.2015-101.9kg

20.04.2015-100.7kg

27.04.2015-99.8kg

04.04.2015-98.5kg

10.05.2015-98.6kg

18.05.2015-97.4kg

25.05.2015-96.7kg


31.05.2015-96kg

08.06.2015-95.8kg


Mul on kaks nädalat sõbranna külas, nii vahva on koos lobiseda ja maailma asju arutada. Esmaspäeva õhtuks sõime sushit. Võtsin sellist, kus oleks vähem riisi. Need olid niiii mahlased ja head. Mmmmm. Jõin veini ka kõrvale.




Minu toitumine teisipäeval siis:

Hommik;)

* Riisi galet kodujuustu, salati lehe ja lõhega
* Riisi galet kodujuustu, salati lehe kana-tilli singi viilu, tomati ja kurgiga
* Õun



Lõuna;)

* Porruga hautatud hakkliha aedviljadega
* Õun




Õhtu;)

* Ahjus tehtud lõhe porruga
* Melon






Tegelikult on mul ju 4 toidukorda aga ma lihtsalt unustasin 3nda ära. Ma ei tea, kuidas see mul juhtus:D Ma olen avastanud, et ma armastan porrut, ma lisaks seda igale poole vist. Ja melon oli ka väga hea ja mahlane. Vett jõin palju ja 2 tassi kohvi ka.

Minu liikumine teisipäeval siis:

Ei teinud kiirkõndi, ei käinud trennis. Sai natuke jalutatud. Hommiku poole lapsega käisime pika tiiru linnas, sõbrannaga mööda poode ja õhtul sõbrannaga ka mööda poode ja siis väikse tiiruga koju. Jalutamist just spordiks ei nimeta aga liikumine on liikumine ju. Kokku tuli 10.23km.








Tuju on mul jälle hea, ja mul on siiralt hea meel, et nii palju vahvaid ja häid inimesi on mu ümber. Aitähh teile kõigile, kes te mu blogi loete ja mulle kaasa elate;)

21 kommentaari:

  1. Lihtsalt sulle edaspidiseks. Kui endast pilte teed, siis ära tiri seda kõhtu nii ebaloomulikult sisse, hoides hinge kinni tekitad sa endale lõua alla ebaloomuliku loti ja rinnad ebaloomulikult üles, lisaks tekib seljataha selle võrra "pekki" rohkem. Need kramplikud jalahoidmised ja kogu krampis poos.
    No ühesõnaga, pildid on väga väga ebaloomulikud (ja udused, telefonil on mingi programm sul äkki paigast?).
    Usu mind, hiljem on tunduvalt raskem sul "enne ja pärast" pilte vaadates aru saada kui suur sa enne olid ja kui sale nüüd, kui kõik pildid on tehtud krampis kreeka E-na :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hakkas kergem? Muutus su elus midagi?


      --------------
      Marju

      Kustuta
    2. Tegelikult ei tohiks Merlin seda eelkõneleja kommentaari küll kurja jutuna võtta. Ma ise tegin ka endast alguses nii pilte, et tõmbasin kõhu sisse, et ikka kenam tunduks. Nüüd aga vaatan (13 kilo kaotatud), et raske on võrdluspilti teha. Ei ole seda suurt efekti. Oleksin pidanud alguses rohkem karmist reaalsusest pilte tegema. Asjalik jutt tegelikult.:)

      Kustuta
    3. Mind häirib kõige rohkem piltide kvaliteet. Ilmselt telefonil mingid seaded vaja paika sättida ja see udusus kaob ära. Tänapäeval teevad nutitelefonid nii korralikke pilte tegelikult :)

      Kustuta
    4. Ma enda meelest ka nagu ei ütelnud halva pärast seda kommentaari. Sul pole pärast lihtsalt mingit võrdlusmomenti (ja me kõik teame, et fotod on parimad näitajad tegelikult kaalu muutusel).

      Kustuta
    5. Mul suht luts on see telefon ja teeb tõesti kehvasid pilte. Aga ma vaatan, kas annab midagi näppida üldse siin ja paremaks teha. No neid poose olen ma tegelikult kogu aeg teinud vist, ma ei tea ise ka miks :D Proovin siis teistmoodi ka.

      Kustuta
  2. Vau, Sa oled nii lühikese ajaga üle 21kg kaotanud. Väga hea tulemus! Kas Sa toitud nüüd toitumiskava järgi (pidid vist hakkama?) Kui ei, siis kas ei meeldinud või miks. :)

    Kas loed kaloreid ka? Ma ise kasutan MyFitnessPal-i ja tõesti kiidan seda programmi. Esmalt paned sinna oma pikkuse, kaalu ja soovkaalu ning kui palju sooviksid kaotada nädalas kaalu ning selle põhjal arvestatakse päevased kalorinormid välja. Seal on suurem osa Eesti toiduaineid sees ning eriti lahe on, et nutitelefoniga saad triipkoodi sisse skaneerida ja ta otsib ise sulle selle üles ehk ei pea toksima. :) Lisaks saad märkida, millist trenni tegid sel päeval ja siis ta arvutab sulle kalorid juurde, mida tohid süüa. Väga mugav süsteem. Ja tegelikult olen isiklikult isegi rohkem alla võtnud, kui nädalas planeeritud.

    Miks ma seda räägin on see, et mulle jätkuvalt tundub, et su makrotoitained pole tasakaalus. :) Mäletan postitust, kus sõid ka päeva jooksul palju porgandit ja porrut. Samas süsivesikud on olulised ajutööks ja annavad peamiselt energiat (nt natuke täisterapastat või hommikuti paar viilu rukkileiba). Enda pealt olen märganud, et kui makrotoitained on tasakaalus, siis on ka energiat rohkem.

    Lisan juurde, et see ei ole üldse mõeldud näägutamisena vms. Tegelen ise ka kaalulangetamisega ja tean, kui raske see on. Selleks, et asi oleks jätkusuutlik, tuleb hoolega menüü läbi mõelda. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii ilusat juttu räägid, et ma proovin kah nüüd selle MyFitnessPal-i ära. Tänkjuu! ;)

      Kustuta
    2. Tahan ka selle ära proovida kindlasti. Laen alla kohe :)
      Mann anna teada, kuidas sulle ka meeldib või ei meeldi eks.

      Ma kasutan kava, vahepeal sõin vähem, või muutsin mingit asja aga nüüd püüan kava järgi süüa :) Kui kiired ajad olid, siis ikka enamvähem sama oli kõik, mis kavas aga no vahel jäi 3s kord vahele jne.

      Ei ole hullu, tore kui tagasidet tuleb :) Kui tohib küsida millised on Sinu eesmärgid ? :)

      Kustuta
    3. Ise olen väga aeglane kaalulangetaja. Pole vist nii palju püsivust. :) Minu jaoks sai häirekellaks, kui nägin kaalul 80,6kg, mis on minu pikkuse juures (168cm) üsna palju. Nüüdseks kaalun 71,4kg ja seda poole aasta jooksul. Kuna juulis on reis planeeritud, siis soovin näha kaalul 68kg, mida pole ikka 5 aastat vähemalt näinud. Ja siin aitabki see programm näha, et kui olen tubli, siis 5 nädala pärast on see võimalik! Igal juhul kindlat meelt meile :)

      Kustuta
    4. Kallis Anonüümne!
      Mina nüüd päevakese kasutasin ja olen täitsa tujust ära.
      Kuidas seda kaloraaži seal arvestatakse? See äpp ütleb, et minu päevane kalorivajadus on 1310 kcal. Kas ma peaksin seda usaldama, või sisestama sinna ise oma arvestusliku baasainevahetuse + aktiivsusest tuleneva energiavajaduse? Eilse menüü kohaselt oli mul lõunasöögiga päevane kaloraaž täis. Suhteliselt nukraks võttis :(

      Kustuta
    5. Jõuan ka lõpuks vastata. Päevane kaloraaž tuli ju vastavalt sellele, millised näitajad sisestasid ja kui palju soovid nädalas alla võtta. Kui paned näiteks 0,75kg, siis peaks jah tulema selline üsna madal kaloraaž. Mina soovin nädalas võtta alla 0,5kg ja kalorinorm on 1550, mis on ka mu BAV-ile üsna lähedal. Seega on minul kõik toiminud. Kui sa esialgu kahtled, siis lisa enda BAV (kui saab?) + liikumisest tulenev aktiivsus ning pea arvestust selle järgi. Kui ei toimi, siis võid ju nt 100 kcal kaupa vähendada või kasutada MyFitnessPali kalorinormi.

      Tegelikult pean tunnistama, et ei ole Sinu teekonnaga tuttav ja ei tea, kas Sa kaloreid ka varem oled lugenud, aga kalorinorm kipubki üsna ruttu täis saama kahjuks. :D Igal juhul soovitan siiski katsetada, sest ma olen lausa sõltuvuses sellest äppist. Alguses oli ka minu jaoks suhteliselt keeruline. Teine võimalus on eestlaste loodud sarnane lehekülg Nutridata, mida tuleb arvutis täita. Ka hea lahendus ülevaate saamiseks.

      Lõpetuseks soovin välja tuua ühe fitnessi harrastaja, kellel on aasta algusest üsna suur kaalukadu olnud (-6kg) ja oma viimase postituse kommentaarides ta tõi välja, et sööb 1300 kcal ringis päevas (http://kristinraudla.blogspot.com/) Seejuures muidugi tervislikult, aga point on ka selles, et mingi kaalu saavutades, tulebki ilmselt hoolega jälgida, mida ja kui palju sööd, et kaal alaneks ning loomulikult omama kõva tahtejõudu. :)

      Kustuta
    6. Nutridatat siiani kasutanud olengi. Seal tuleb minu istuva tööga elustiili juures BAV 1550 (apteegis mõõdetud 1500 kcal) ja aktiivsusest tulenev kalorivajadus 650 kcal. Seega kokku üle 2100. Siiani olen tarbinud päevas 1600-1700 kalorit. Trennipäevadel rohkem (no ca 1800) ja kaalu on läinud ikka stabiilselt. Alates aasta algusest 13,5 kilo. Ühesõnaga, 1300 kcal ei ole kindlasti minu jaoks. Eks ma näpin ise siis seda äppi.

      Kustuta
  3. Muideks, kõige lahedama asja unustasin ära. Kui oled päeval korralikult üles märkinud kogu tegevuse, siis päeva lõpus paned lõpeta sissekanne ja see programm näitab, kui palju kaaluksid viie nädala pärast, kui toituksid kogu aeg nii. Seda numbrit on alati tore vaadata. :)

    VastaKustuta
  4. Aga selle peale ei tule, et ehk telefonil kaamera ongi väikese pixeliga? Või kõik nutikad teevad 8 pixelise kvaliteediga pilte, olenemata nende endi pixelitest?


    -----
    M.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kohe tšekin mitu pixlit mul on üldse :) :D

      Kustuta
    2. Toon luubi juurde, kui sammud sinu juurde sean, ehk saab pildi teravust kuidagi paremaks :D


      -----------
      M.

      Kustuta
  5. Ma kohe tahaks teada, mille pärast on kaalualandusega seotud blogis need üliteravad pildid nii tähtsad? On siin mõni fotonäitus? Ja seda telefonikaamerate pikslijura pole ka vaja ajada- ei tee kõik telefonid häid pilte! Ka kõik seebikad ei tee! Samuti pole sa ,,anonüümne,, kordagi uurinud, et äkki laps aitad pilti teha ja käsi vb värises hoopis nats? Või ongi telefonil kaamera kehvake? Ega piksel vaid pildikvaliteeti määra.
    Merlin, sina oled tubli ja katsu ikka kavast kinni pidada. Usun, et saad nii kõige püsivama tulemuse. Pole ju kuhugi kiiret. Las see kaal langeb rahulikult, jõuab nahk järgi tulla- siis lõpptulemus ilusam ka :)

    VastaKustuta
  6. Maarja, miks nii sõjakalt? Mina olin see, kes kommenteeris uduseid pilte. Pole jah fotonäitus, aga teinekord on võib olla asi väikses nupule vajutamises (räägin enda kogemustest, ka mul tulid telefoniga pildid udused, arvasin, et ju on kehv telefon, siis mees seadistas midagi ja voilaa - pildid ilusad ja selged). Õnneks Merlin sai aru, et ma ei õelutsenud, vaid lihtsalt andsin nõu, millele võiks tähelepanu pöörata :) Ma usun, et iga blogija tahab oma blogi veelgi paremaks muuta :)

    VastaKustuta
  7. 2 pixlit on mu telefonil ja noo see on tõsine pann ka. Loodan, et saan kunagi parema ja saan paremaid pilte ka. Loomulikult ma tahaks ise ka ilusamaid pilte :(

    VastaKustuta