reede, 18. september 2015

Minu neljapäev 17.09.2015!!! Esimene päev Erik Orguga ;)

Hei hei, lõpuks saan ka mina alustada Erik Orgu kavaga. Ja üritan olla väga täpne ja seda 100% jälgida.

Õnneks on kõik väga lihtsaks tehtud. No lihtsamaks enam ei annagi vist midagi teha. Mulle on ette toodud nädalamenüü. Ja menüü, koos retseptiga, täpse õpetusega. Ei ole vaid komponendid, mis tihtilugu mulle tekitasid küsimusi, et mida teha, kuidas teha jne. Nüüd osta ära, aja näpuga järge ja tee valmis. See on super lahe, ei mingit mõtlemist, mida süüa teha jne.

Kindlasti on äge see, et menüü on täis üllatusi, iga päev erinev homikusöök, lõuna, õhtu. Kuna tean ette vaid nädalat, siis ma ei tea, mis ootab mind ees järgmisel nädalal. Üllatusi täis toitumiskava!!!

Ostunimekiri on parim lihtsalt. Praegu ei ole mul olnud võimalik osta ära mitme päeva menüüd, või nädala oma. Teen päeva kaupa. Midagi on kodus ka, kui kõik otsa saab, siis prindin selle välja ja lähen ostma. Esimese päeva pärast käisin küll poes Erik Orgu nimekirjaga ja ostsin väga täpselt, mis kirjas oli, ei rohkem ega vähem. Ja nagu päriselt, mu päeva söögi peale läks 8€. Ma loodan, et ma puusse ei pane praegu, kuid nii oli. Ja see tundub küll väga hästi saadud. Korvi ei lipsanud mitte midagi ebavajalikku ka, Ma seda kalkulatsiooni tahan kindlasti nüüd jälgima hakata, kas hoiab raha kokku. Kuid esmapilgul on tõsi see, et hoiab. Jah õlid ja kookosrasv jne on selline ühekorde kallim väljaminek, kuid mul vedas, mul need olid olemas. Kuid see on nii mõnus, et sa sulle on täpselt kirja pandud, mida osta, palju osta. Nii päeva, kui ka nädala kohta. Esimesel võimalusel ma tahan nädala menüü jaoks Orgu nimekirjaga minna, see näitab kohe ära, palju läheb jne....

Seda netipõhist toitumiskava on väga lahe kasutada, kerge. Samuti on võimalik asendada komponente. Kui menüüs on lõhe, kuid seda hetkel võimalik osta pole, on seal nupuke, kus saad valida asenduse. Või kui miski on otsas ja kohe vaja, vaatad, kas saad millegiga asendada

Minu jaoks midagi keerulist ei ole. Kuid avastamisrõõmu on veel palju. Kindlasti poes samuti. Kui hakkan täpselt Eriku nimekirjaga käima, siis peab ikka orjenteeruma ringi, et leida õiged asjad. Kuid see on minu jaoks põnev.

Aitähh Erik, et Sa oled kõik niii mugavaks ja lihtsaks teinud!!!

Aga nüüd asja juurde...

Minu toitumine ;)

Hommik:)

Tegelikult pidid olema mul tatragaletid ja tomatid ka juures, kuid riisigaleteid ei olnud ja tomatid kuidagi unustasin. Hommikusöök täitis väga kõhtu ja oli ime hea!!! Kohvi musta joon ma ka iga hommik, kuid seda toidukorrana kirja ei pane...


* 3 riisigaletit ahjulõhe ja salatilehega
* Natuke viilutatud kurki





Lõuna:)

Mind natuke üllatas apelsin soolases salatis. Kuid ma ütles ausalt, see oli niiiiiiiii hea. See kooslus, kurk-apelsin-sool-till. Mmmm!!! Juba ootan, kui selline toidukord taas tuleb.

* Ahjulõhe
* Apelsini- kurgi salat





Vahepala:)

Ma pean Erikult küsima, et kunaseks see vahepala on mõeldud vms, kuid eile mul läks 15 ajal kõht tühjaks ja sõin oma banaani ära. Ma pole mingi pool aastat banaani söönud. Maratonil paar ampsu joogipunktides ainult, et energiat saada. Ma tõsiselt nautisin seda banaanikest. Eelmises kavas ei olnud mul banaani üldse.

* Banaan





Õhtu:)

Õhtusöök läks mul veidi untsu, pidin tegema ühe salati aga jääkapsa asemel oli mul kodus ainult tavaline salat ja no tegin nii. Muu kõik on täpne, Ainult see, et asjad viilutatud ja polnud segatud salatiks kokku.


* Veisehakkliha pada tomati pastaga
* Salat, porgand, kurk





Vett tarbisin ma üsna vähe eile. Mul oli eile ka haigus sees ja suht paha oli olla. Mis ma ütlen, seda lõunasööki ma oleks söönud veel ja veel ja veel. Niiii hea oli. Õhtuks oli kõht täis ja meel hea. 

Ütlen kohe ära, et need toidud siin ei näe head välja veel. VEEL. Sest ma kavatsen ka köögis areneda, aega võtta ja kenasti kokkama hakata. Ka Erik kirjutas, et see võtab aega, lõpuks saab see käppa ja võibolla tulevad mul veel kaunid toidupildid.


Trenni eile ma ei teinud. Täna plaanin temaga läbi rääkida, kuidas ma treenima hakkan edaspidi. Kindlasti olen ma siiani suht valesti kõike teinud. Kuid eks näis, mida Erik arvab!

Aga praegu kõik, hakkan vaatama, mis üllatusi toob homne menüü ja kindlasti annan teile ka sellest teada!!! Mina panen kirja iga päeva kohta tegevused, kuid kindlasti ei pruugi ma iga päev postitada, siis teen seda tagan järele.

Ahjaa, teised blogijad, kes olete Eriku tiiva all, kuidas läheb???

Bye,
Merlin

10 kommentaari:

  1. Kindlasti anna hindadest ja raha kulumisest infot :) See ju kõige tähtsam menüüga alustamisel.
    Kas enne menüüga alustamist kaalusid ja mõõtsid ka end ära?
    Kas hakkad iga hommik kaalu vaatama või iga nädala tagant korra mõõdad ning kaalud?


    Marju
    wofalif.blogspot.com

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei olegi sellele mõelnud. Jah mõõtsin eile, kaal oli 91kg. Ma arvan, et ma ei hakka ikka iga päev kaaluma, see ajab pea sassi ja läheb liiga pingeliseks ja hulluks. Nädalas korra ja jätan esmaspäeva selleks ikka.

      Jaa ma kirjutan sellest kõigest, seda on endal ka põnev jälgida. Kindlasti see, et kust mida saab, mis poed on soodsamad jne.

      Päikest Marju ;)

      Kustuta
  2. Hästi läheb, mehel -2 kg nädalaga, mul- 0,2 kg ja lapsed pigem käivad kaarega ringi nendest Eriku toitudest :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tiina väga hea ju ;)
      Mina tahaks oma plikad ka kaasata sellesse menüüsse, kuid ma ei tea, kuidas ja kas õnnestub :D No kalast ma peaks loobuma täielikult, kuid kes teab :D Igatahes ma nende istun maha, näitan retsepte ja ehk saame kaubale, tore oleks, kui terve pere sööb sama asja :)

      Tiina mul hea meel ja soovin sulle edu ja elan kaasa täiega!!!

      Kustuta
    2. Ma ka jätkuvalt loodan et äkki võtavad veel põnnid vedu. Mida päev edasi seda paremini on nõus toite kasvõi ainult natukenegi proovima. Aga nädalaga on selgeks saanud et me vist oleme ikka paras kamp pirtsp¤¤¤¤¤d:D

      tinkatinka6.blogspot.com

      Kustuta
    3. Hakkan sinu blogi ka jälgima ja loen kõik tagant järele nüüd :)
      Noo mul on alles algus, eks näis, mis saama hakkab :D

      Kustuta
  3. Mina ei saa ka paraku endale kala eriti lubada (hinna pärast), aga õnneks on kõik toidud vahetatavad, nii et sellest valikust leian endale sobiva alati.
    Anne

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Armas Anne, ka mina vahetan kala välja väga tihti.
      Paraku kala on kallis...

      Kustuta
  4. Vahva, kuid kas siis eelmine kava jääb täitsa nurka? :)

    VastaKustuta