pühapäev, 15. november 2015

Toitumiskavadest...


Täna ma endast ei räägi. Täna tahan ma kuulda teie lugusid.

Kelle toitumiskavasid kasutate, olete kasutanud? Rääkige oma kogemustest, nii headest, kui ka halbadest.

Ühele muljetajale üllatuskingitus, mis lõhnab hästi.

Lets talk ;)



24 kommentaari:

  1. Kalmuse ja Sander Kuuse oma.Kõik on tore aga see lõputu kaalumine on tüütu.

    VastaKustuta
  2. Erik Orgu oma, üldiselt rahule jäänud, aga algul mõtlesin küll, et iga päev ei ole küll tuhinat niimoodi kokata, aga toitudega olen rahule jäänud ja palju põnevat uuteks lemmikuteks saanud.

    VastaKustuta
  3. Mulle meeldib end iga hommik kaaluda, siis saan aimu, kas vahel olen toiduga liialdanud ja mida võiksin julgelt süüa, mis ära jätta jne :)

    VastaKustuta
  4. Kalmuse oma olen kasutanud ja kogemus hea 😊

    VastaKustuta
  5. Erik Orgu oma, ma alguses kaalun aga hiljem oskan juba silma järgi hinnata. Üsna tihti improviseerin vastavalt oma külmkapile - õnneks saab Orgu kavas vahetada toiduaineid, mis annab head vaheldust. Samas tihti tekib mul selline tunne, et tahaks vahelduseks hoopis midagi muud ..

    VastaKustuta
  6. Marek Kalmuse oma olen varasemalt kasutanud - tüütas maru kiiresti ära. Kaalustalla.ee kavale sain ka pilgu peale visata, aga väga ei kutsunud proovima millegipärast. Erik Orgu kava toidud on kõige kauemaks mu söögilauale jäänud ja see tõesti sobib mulle. Vaheldusrikas, maitsev, kiire ja ei tüüta ära. Vahepealsed pausid on enda iseloomust tingitud, laiskusest, mitte kavast tüdinemise tõttu.

    VastaKustuta
  7. Kalmuse oma, saab rahul olla :)
    Kuna ma su blogi ketrama ei jaksa hakata, siis küsin, et kas vastab tõele, et Orgu annab nädala poenimekirja ja iga päeva toidukordadeks menüü, ehk kirjutab retseptid,mida nt ommikul süüa?
    Või on nii nagu Kalmusel, väike näide, trennivaba päeva lõunasöök : 130g liha/kala
    150-200g salatit või supp (liha 80g) ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vastan: Orgul on jah, kõik retseptid üles kirjutatud ja iga päev eri toidud. Nimekiri on ka tõene väide :)

      Kustuta
    2. Mul Mareku oma :-)
      Kati,aitäh vastamast :-)

      Mõtlen ja vaatan,ehk proovin mingiaeg Orgu kavasid

      Kustuta
  8. Tere! Mina ei kasuta mitte kellegi toitumiskavasid, sest ei näe nendel mõtet raha alla panna. Pigem üritan ise süüa tervislikult (mis tuleb mul viimasel ajal väga suurepäraselt välja) :), jätsin välja kõik suhkrud, magusad, nisutooted, pastatooted, rasvad.... ja asendasin nad omale meelepärastega toiduainetega nagu nendeks on: lõhe, kanafilee, valge kala, kalkuniliha, lillkapsas, paprika, kurk, tomat, kodujuust, kohupiim (ilma rasvata siis) jnejne... neid variante leidub palju, mida millega asendada! JA kõige suuremaks sõbrannaks nimetan ma KÜLMPRESSITUD KOOKOSÕLI! See lihtsalt muutis kogu mu elu ja armastuse toidu vastu. Ma poleks elusees uskunud, et nädala aja jooksul kui ma seda kookosõli kasutanud olen küpsetamisel, praadimisel ja toidu valmistamisel suutsin ma alla võtta nädalaga 2kg!!!! Uskumatu, kas pole :)?
    Ja nüüd siis sellest ajast peale ma AINULT kookosõli kasutangi toitudes ja kui tekib isu võileiva järele ( leiva ja saia asemel kasutan riisileiba meresoolaga!!!NB!!!) siis määrin ma riisileiva peale avokaado määret ja panen peale ntks eilsest seisnud praest kalkunifileed (ise valmistatud) või siis kanafileed :).
    Toitude tegemisel pole ma SOOLA MITTE KUNAGI kasutanud, sest pean seda samuti ebatervislikuks maitseaineks! Milleks vaja soola kui saame soola ntks olevas kanafilee tükis juba kätte? või siis lõhefileest???? Pigem kasutan ma tavalist pipart või siis canyennei pipart ;).
    Ma lihtsalt ei usu nendesse toitumiskavadesse- pole lihtsalt usku! Võimalik, et olen rumal või liiga endasse tõmbunud.... aga tõesti, ei näe mõttet! Pigem panen iga kuu 35€ jõusaali alla kui kasutan kellegi treening- või toitumiskavasid :).
    Jah, trennis käin samuti! Myfitnessis!!!! :) Teen pigem kardiot, sest plaan on veel 5kg alla saada :).... Ja kogu lugu nii ongi... pigem soovitan inimestel mitte tellida igast jura ja uskuda endasse ja fantaseerida toidupoes, mida millegi asemel asendada ja see kõik tuleb välja!! KÕIK tuleb alustada iseendast :)!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kookosõli on muide taimsetest rasvadest kõige ebatervislikum - just eile lugesin pikka artiklit selle kohta - see on näiteks südame tervisele kahjulik, sest üle 90 protsendi sellest on küllastunud rasvhapped. Ja veel - toitumiskavasid juraks nimetada ei maksa. Ühed teenivad nende koostamisega oma igapäevast leiba ja teised saavad kavadest tuge ja reaalset abi. Ja kuulates targemate nõuandeid - kasvõi toitumiskavade koostajate näpunäiteid, on võimalik vältida ka teadmatusest tulenevaid apse - kui sa just tumedat täisterariisist leiba ei kasuta, siis tõstab see su insuliini sama kenasti lakke kui valge sai - suurt erinevust polegi.

      Kustuta
    2. Sa ära soovita jah inimestel igast jura tellida, ma ka ei soovitaks. Kui kava on koostanud, aga keegi, kes on eluaeg tegelenud toitumise ja trenniga, keegi kes teab, mis on õiged toitainete vahekorrad, aitab aru saada, millised on kellegi jaoks õiged toidukogused ja oskab nõu ja jõuga abiks olla igasugustele toitumis-ja trennialastele küsimustele, siis ma ei arva, et see on jura.

      Kustuta
  9. Ott Kiivika kava. Toitev, soodne ning möjub väga hästi. Ei pea koguaeg näpuga järge ajama ja ei teki tühja köhu tunnet ja ei vaata vesise näoga mis teided söövad, et tahaks ka ;) minul oli tulemus juba esimene nädal näha :)

    VastaKustuta
  10. Mina olen kasutanud Kalmuse oma ja kavaga üldjoontes rahul.

    VastaKustuta
  11. Kaalustalla.ee kavaga kaotasin 17kg. Olen rahul, retsepte on palju, toorainetel on vahetamise võimalus. Kava ei ole 100% jälginud, kuid sealsed põhimõtted olen oma igapäevasesse toitumisse üle võtnud - rohkem olen hakanud sööma juurvilju, vähem magusat, rasvad-valgus-süsivesikud tasakaalus. Prargu praktiliselt enam kavast järge ei aja, söön enda tarkust mööda, kaal tõusnud ei ole.
    Edu sulle!
    Anu

    VastaKustuta
  12. Olen kasutanud Kalmuse oma, oli minu jaoks liiga üksluine ja pointless! Praegu on Orgu oma kasutusel, olen 2 kuuga alla võtnid 15kg, nälga ei kannata ja naidin iga suutäit mis söön! Muide, trenni pole ma peale vankriga jalutamise jõudnud tehagi ;)
    roosadstilettod.blogspot.com

    VastaKustuta
  13. Hetkel pusin iseseisvalt, aga kiidan hea teema eest! Olen isegi mõelnud toitumiskava peale- kui kunagi tellimiseks läheb, siis siit on hea spikerdada , mida tellida :D ( hetkel kaalun fliptrap - i ja kaalustalla vahel ) Ja veel- nimest Kalmus tihti ei piisa- nii mees- Kalmus (Marek?) kui ka Signessa Kalmus koostavad kavasid ;)

    VastaKustuta
  14. Mina pole toitumiskava tellinud majanduslikel põhjustel. Olen omal käel alla võtnud 16 kilo kolme kuu jooksul. Loobusin täielikult alkoholist, maiustustest ja kohvi joomisest. Saia ka ei söö. Pastat ja valget riisi olen ikka endale lubanud, kartuleid ka. Söön neli korda päevas ja toitu liiga palju ette ei tõsta. Joon kaks liitrit vett päevas - päev algabki poole liitri toasooja vee joomisega. Kaalun ennast ainult kord kahe nädala jooksul - muidu lähen stressi. Meil siin Soomes on väga popp järgida Jutta Gustafssoni kavasid, aga need maksavad ka ikka ca 50 eurot, ma ei teagi, palju need Eesti omad maksavad. :) Nägin ühte Jutta kava - no ma sureks küll nälga, kui selle järgi elaks. Seal oli peamiselt ainult marjakissell toiduks. Võibolla see on tekitanud eelarvamusi kavade suhtes üldse. :)

    VastaKustuta
  15. Olen kasutanud ühte kava, mille tellisin netist. Ei mäletagi mis nimi oli, aga üks noor poiss oli kes koostas. Seal olid kindlad kellaajad, millal peab sööma. Ei tohtinud hiljem ega varem süüa. Lõpuks viskas suht üle kuna pidevalt kodujuust murakamoosiga ja caesari salat. Suht üksluine. M. Kalmuse kava järgi sain ka ilusti kaalu alla, aga mingi aeg tekkisid isud. Minu puhul oli väga raske kinni pidada sellest, et vähemalt tund enne sööki ei tohi midagi juua. 15 nädalaga vormi oli mu kolmas kava. Väga meeldis ja palju kokkamist. Nüüd teen Fitlapi järgi. Siiani veel harjumatu, et asendusi nii palju, aga samas valid välja mis sobib ja ongi kõik. Valikuid palju ja ei teki n-õ isusid.

    VastaKustuta
  16. Ilma Fitlapita ei oskaks eladagi :) Alustasin pea 2 a tagasi kaalustalla kavadega, selle aasta algusest siis fitlapiga.Kaaluga pole ammu probleeme,aga lihtsalt nii hea lihtne on selle järgi süüa teha ja ei teki isusid. Ja korralik söömine mõjub ka treeningutele paremini,ei rüga niisama tühja.

    VastaKustuta
  17. Erik Orgu oma- Olen rahul...saab koostada ostunimekirja, vahetada retsepte ja retseptides olevaid aineid. Kuna elan suht metsas ning iga päev ei sõida poodi ja külapoed ei paku ka erilisi valikuvõimalusi, siis saab kättesaadavate ainetega tervislikult ja kaalualandavalt toituda. Olen rahul, sest kaal alaneb, energia tõuseb ja "kivid kõhus" (raskustunne) on kadunud. Valge sokolaadi isuga võitlen nagu narkomaan. :D

    VastaKustuta
  18. M.Kalmuse kava. Alustasin küll hiljaaegu aga tulemused on näha ja olen rahul :) Varem üldse süüa ei teinud aga nüüd kokkan korralikult :)

    VastaKustuta
  19. Konkreetset kava ei kasuta. Proovisin mingi aeg Paleo toitumist, kuid see hakkas ka üsna palju rahakoti peale ning kuna mul on igapäevaselt töö ja kool, siis aega nende toitude valmistamiseks üsna vähe. Hetkel üritan kasutada poolenisiti E.Orgu kava ning mingil määral jälgida ka Paleo toitumist. Minu eesmärgiks ei ole küll palju kaalu kaotada, vaid pigem hea kehaline tasakaal ning enda rahulolu :) K.

    VastaKustuta