laupäev, 14. november 2015

Praying For Paris...


Ärkasin täna 03 ajal  ülesse, just eile hõiskasin sõbrannale, et saan magada taas. 

Võtsin lahti telefoni ja see oli nii kohutav, mida ma lugesin...Loomulikult ei ole ma saanud magada. Mulle mõjus see kuidagi väga rõhuvalt, rängalt ja mul on nii valus...Peas keerles vaid üks sõna- miks, miks, miks?

See on meile nii lähedal, see on meie ühine lein...Meie oma Euroopa inimesed...

Mul üks armas tuttav tüdruk sõitis eile Pariisi ja postitas tund enne seda õudust pildi Eifeli tornist ja tund peale seda oli tema seinal murelik postitus: Kas sinuga on kõik korras? See oli õudne. Õnneks temaga oli kõik korras ja hommikul teavitas ta oma sõpru...Kuid see, mis juhtus, selleks puuduvad sõnad.

Taavi Rõivase postitust lugedes, tõusid mu ihukarvad püsti. Mida me ootame? Ootame, kuni see kõik hakkab toimuma meie koduõuel? Meie ühine kohus olevat tagada, et terrorism ei võidaks kunagi. Kuidas? Kuidas me seda tagame? Kutsudes terroriste oma koduõuele? Kas nii me tagamegi seda? Terrorism juba ammu võidutseb, me isegi ei võitle selle vastu ju. Mida siin tagada on?

Ma pole sellistel teemadel hea kaasa rääkija, kuid see mõjus mulle nii rängalt. Hommikul voolasid pisarad...

Täna on kurb päev, kurb on veel leebelt öeldud...Täna tahaks minna peitu ja mitte midagi mitte millestki teada, sest see teeb nii palju haiget...

Palun lõpetage ometi see. Palun...


5 kommentaari:

  1. Kas Pariisi terroristid olid pagulased?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Appi - igal pool pagulane ees ja pagulane taga. Enam ei saagi internetti minna. Tuleb hakata raamatuid lugema.

      Kustuta
  2. Isise esindaja ise irvitas, kui palju Eurooplased endale pagulastega terroriste sisse toovad :(

    VastaKustuta
  3. Tal pole vaja neid sisse vedada. Selle terrorirünnaku taga on Prantsusmaa enda kodanikud, see ei takista neid olemast islamiradikaalid.

    VastaKustuta
  4. Üks Pariisi veristes rünnakutes osalenuist sisenes Euroopa Liitu Kreeka kaudu oktoobri alguses, ütles laupäeval Kreeka minister. Prantsuse politsei teatel leiti ühe Pariisi veristes rünnakutes osalenu surnukeha lähedalt Bataclani kontserdisaalis Süüria pass.

    “Kinnitame, et Süüria passi omanik tuli Kreeka Lerose saare kaudu 3. oktoobril, kus ta EL-i reeglite kohaselt registreeriti ja võeti ka sõrmejäljed” ütles kodanikukaitse minister Nikos Toskas. Kreeka võimud kinnitasid, et terroristid kasutavad immigrantide horde suitsukatteks enda plaanidele ning kaks Pariisi terrorirünnakuga seotud isikud on saanud pagulase staatuse. Prantsuse ja Kreeka julgeolekuteenistused teevad tihedat koostööd info vahetamiseks ning Islamiriigi võitlejate tuvastamiseks, Kreeka võimudele avaldatakse tugevat survet kontrollimatu immigratsiooni takistamiseks.

    Passi ehtsust veel uuritakse, kuid leid vihjab võimalikule Süüria jäljele, mis on uurijate üks tööversioone. On räägitud veel ka teise Süüria terroristi saabumisest Kreeka kaudu. Euroopa julgeolekuametnikud on ammu kartnud, et džihadistid võivad peamiselt Süüriast lähtuvat rändetulva ära kasutada.

    “See veresaun näitab kõige paremini, et islamistidel on Euroopas juba terved võrgustikud ja organisatsioon, siin pole tegemist enam mingite üksikute huntidega,” märkis Prantsusmaa välispoliitika uuringute instituudi teadur Clint Watts.

    VastaKustuta