esmaspäev, 18. aprill 2016

Kuidas karuema rattaga sõitmas käis!!!


Mul on ratas. Pole küll uus, aga vägagi ok teine. Põhiliselt sõidab sellega mu tütar. Aga olen juba päris pikalt kaalunud, et võiks ju ka sõitmas käia, lisaks kõndimisele. Saaks vaheldust ja oleks äkki vahvam ka. No ma kaalusin seda päris pikalt ikka.

Eile ma siis otsustasin, et hakkaks pihta ka nüüd. Kui kohe asja käsile ei võta, ega tast siis asja ka ei saa. Laps ütles, et ratas on päevaks minu, palus vaid seda mitte kraavis puruks sõita. Lubadused lubatud ja noh panin siis plaani paika, et söön oma hommikusöögi ära ja siis lähen sõidan natukene.

No plaanisin 10km. Kui ma siis seda ratast vaatasin ja sinna peale istuda proovisin, siis no pühaissand jumal, mul tekkis ehtne karu tunne. Tsirkuse karu tunne, kes sõidab rattaga. See ratas tundus niiiii peenike ja väike ja õrnake minu all. Kujutasin ette vaimusilmas, et kuidas ma sellega kõigun ja hädisedes edasi liigun...Mõmm mõmm...Rahvas jookseb kahte lehte laiali...Ma kujutasin ette, et see lihtsalt vajub mu all laiali. Kirjutasin sellest ka Süües Saledaks grupis ja seal sai nalja palju. Lõpuks mu laps ütles ka, et karuemad ei sõida tsirkuses rattaga, tavaliselt teevad seda karupojad. Noh last ma ikka usun. Aga noo netist ikka mõne sõitva karumaama leidsin :D


Jõusaali hirmust olen ülesaanud, ujuma julgen ka minna, tahan ka rattaga sõita, kui karu POJAD sellega hakkama saavad, asi see siis mul ära ei ole. Kutsusin sõbranna appi, et no koos on julgem, äkki ma ei häbene nii palju ja ta suudab mulle liikluskorda ja tähelepanu ka õpetada. See veel puudus, kui ma kellegile otsa oleks sõitnud. Päris suur mats oleks olnud. Sõbranna sõitis maja ette ja nii me siis koos siit väntama hakkasime. Leppisime kokku, et seekord võtame harjutuseks sirge ja puhta tee, ehk siis Anne kanal :D See tundus minu jaoks kõige turvalisem. Alguses ei saanud ma pidurdamisele pihta ja noh see ratas tahtis kah oma suunda minna. Lõpuks saime kuidagi sõbraks, JA MULLE HAKKAS SEE RATTASÕIT MEELDIMA.

Me ei kihutanud, me kulgesime, esimene kord ikka minul ja pole kohe vaja trikke tegema hakata. Sõitsime ja sõitsime, lobisesime, naljatasime...Oli 8km, siis 12km...Ma tundsin, et tahan veel ja veel, ja muudkui sõitsime. Vahepeal, kui ma korraks maha tulin, et kella vaadata, siis võttis jalad tudisema küll, päris hull tunne oli ikka. Kuid nii suur isu oli veel sõita. Aind teate see sadul, no mina ei tea, ma võtan padja kaasa järgmine kord. Minu suur tagumik ei mahtunud sinna kuidagi ära, lõpuks oli niiii valus, et ma tundsin pekkidest läbi isegi konte. Uskumatu, mul on ka kondid!!!

Vastu tuult oli raskem, ma hingan ju suu lahti, ja kui mulle see tuul kõik suhu tuli, siis seda õhku sai liiga palju. Aega kulus meil pm 2h, kuid ma ütlen, rattaga see aeg lendab märkamatult. Ma lausa imestasin, et tegelt ka juba 2h!?

See oli äge, see oli niiiiiii äge ja ma tahan juba veel. Kindlasti ma jätkan ka kiirkõnniga, kuid vahelduseks kavatsen ka rattaga sõita. Sest see on lihtsalt niiiiiiiiiiiii äge!!!

Ahjaaa, minu 10km sõitmisest sai hoopis 19.59km. Ma sõitsin peaaegu 20km ja ma pole rattaga väljas vist mingi 15a sõitnud. Koju tulles ma värisesin nagu sült, kuid üsna pea ma toibusin ja tundsin meeletut naudingut!!! Ma olin õnnelik ja uhke enda üle. Kohe väga!!!

Ma kartsin, et täna ma voodist ei tõuse, et ma ei saa kõndida, et kann ja jalad on mega valusad. Kintsud pealt nats valutavad, kõhulihas ka, ja käed õrnalt, kuid seda mida ma kartsin ja millega mind "hirmutati", seda ei ole. Võibolla annab alles homme tunda? No vahet pole, see valu on lihtsalt niiiiii mõnus ja minu pärast tulgu.

Mis teie rattasõidust arvate? Vahepeal kuulsin ka jutte, et oi ei see rasva põleta, teeb aind jalad paksuks(no mul juba on, kui paksuks veel saab?) ja kasu kaalulangetajale sellest pole. Mina seda ei usu. Targemad, kirjutage mulle sellest asjast natukene.

Ületasin taas ühe hirmu, sain juurde endale vahva hobi ja olen meeletult õnnelik karuema!!!
Ahjaa ratas jäi ka terveks ja Tartu linnas minu tõttu keegi viga ka ei saanud eile :D





I can and i will, just watch me!!!







16 kommentaari:

  1. kalda tee r kioski juures nähti sind ja su punaseid pükse rattal

    VastaKustuta
  2. Paksuks kindlasti jalgu ei tee, osade profijalgratturite jalad on paksud pigem ikka jõutrennist :) Aga kaalulangetuse eesmärgil niisama kulgemine jalgrattaga vist väga ei mõju, vaja ikka üsna norm tempoga sõita.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan vastamast :)
      No ma arvan, et see avg speed/kiirus 9.82km/h on kulgemine? Tegelikult läks ikka üle 10ne ka, kohe vaatan Endomondost. Max peedi näitab 15.17km/h. Ma neid kiiruseid ja asju ei oska hinnata.
      Kuid järgmisel korral püüan kiiremini :)

      Kustuta
  3. See hirm, et veidike tervisesporti kellelgi jalad või mõne muu koha suureks ja paksuks teeb, on küll täiesti alusetu. Lihaseid kasvatab suureks vaid järjepidev ja suures koguses jõutreening, ja naistel kasvavad niikuinii tavaliselt lihased aeglasemalt kui meestel.
    Niiet nii kaua kui sa vähegi ennast liigutad, teeb see sulle ainult head ja midagi kuskilt paksemaks küll ei lähe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänud vastamast :)
      Arvasin ka, et see on müüt.
      Mulle meeldis ja tahan veel sõita :)

      Kustuta
  4. Kindlasti ei tee paksuks, see on müüt! Kui sulle meeldib, siis lase käia. Humoorikas postitus :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noh ma üritan vahel nalja ka visata :D
      Lasen käia ;)

      Kustuta
  5. "Punaste pükstega politsei ütles mulle: "Idi damoi!" Mina ei mõistnud seda keelt, pöörasin selja ja näitasin keelt!"

    Ära pahanda aga punaste pükstega seostus kohe see.
    Anne Kanali asemel soovitan pigem Luunja poole sõita ja tagasi

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaha, hea vana "lauluke", ei pahanda, ega ma nii hellik ka ole, nalja visata meeldib ;)
      Okei, lähen sinna ka ;)

      Kustuta
  6. rattasõit on ülihea vahend kaalust alavõtmiseks kuna ei koorma liigeseid erinevalt paljudest muudest spordialadest ning paksud jalad on müüt nagu siin eespool korduvalt öeldud. Pigem on ratturid (eriti naised) ilged kribud. Aga jah see kulgemine ei mõju ilmselt mujale, kui annab värsket õhku õues viibimisest. Pane ikka tempot järgmine kord juurde ;) Edu

    VastaKustuta
  7. Kiirus võiks olla ikka vähemalt 20km/h, siis tõuseb ikka pulss ka.
    Just vaatasin enda selle aasta esimest sõitu 20.55km aeg 1.07, see enamus asfaldil.
    Eile käisin aga maastikul, ca 19km aeg 1.16 Maastik ja tõusud annavad mõnusa koormuse.
    Küll sa jõuad sinnani ka!
    Ps. Osta rattasõidukindad, juhul kui veel pole.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindaid pole, kuid sain aru, et neid oleks vaja väga :D Kätel hakkas ikka valus väga.
      Okei, ma vaikselt lisan kiirust juurde, no korraga ei julge ka, mul see asi nii käpas pole veel. Kuid tean, et siis vaja kiiremini sõita :)
      Aitäh kommentaari eest :)

      Kustuta
  8. Noh, selle loogika järgi ei ole jalutamine ka teab mis hea kaalualandaja, eksole. Iga liigutamine on hea ja rattasõit on üks neist ja keegi mainis siin pulssi. Usun, et sul see pulss tõuseb rattasõidu ajal ehk isegi kõrgemale kui jalutamisel. Mul küll on kõrgem :D ma ei tea, kuidas teistega on. Aga jutt, et kaalulangetamiseks see ei kõlba?! No mida juttu :) Absoluutselt iga liigutamine on hea! Ülitreenitul inimesel on tõesti raske pulssi kõrgeks saada ja peab rohkem vaeva nägema, aga siiski võtab muigama, et rattasõit oleks justkui kasutu. Kui palju kilosid on inimesed pelgalt jalutamisest enda seljast maha raputanud? Mis moodi siis rattasõit kehvem peaks olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh Kati selle kommentaari eest. Ma natuke muutusin murelikuks küll, et ah mis asja, ei aitagi kaalulangetamisele kaasa. Eks kiirus oli jah väike, kuid esimese korra kohta vast midagigi, just mõtlesin, et täna läheks sõitma, siis kaalusin, et krt kui ta ei aita mu kaalulangetusele kaasa, et mida ma siis tühja sõidan.

      Kustuta
  9. Hihii, ma jooksen umbes samas tempos :D. Aga see selleks! Olen nimekaimuga nõus, et igasugune liigutamine on kaalulangusele hea. Pigem aeglasel tempol ja kauem teha kui tapva pulsiga ja lühemalt :)

    Kaalulangetuse sporti tuleb nautida, nii et lase aga madalal tempol edasi :)!

    VastaKustuta