teisipäev, 1. detsember 2015

Väljas sportijad aidake mind! Kintsud sügelevad ja kipitavad.


Hei-hei. Minul tõsine mure ja olen aru saanud, et see paljudel. Väljas kiirkõni tehes hakkavad mul jalad hirmsasti sügelema, kipitama ja kratsiks lausa lõhki.Èriti just kintsud. See läheb hullemaks koju tuppa jõudes, kui hakkab soe. Niisama jalutades ma seda täheldanud ei ole, just ainult kiirkõndi tehes, ehk nö sporti tehes. Suvel vist ka mitte, ma ei mäleta vähemalt seda. Kuid külmal ajal on see välja kannatamatu.

Ilmselt siis külm ilm ja kuiv nahk mõjuvad? Kuiv nahk on minul küll, kreemitan seda kogu aeg, ilma ei saaks. Kuid keha on alati ikka niisutatud.

Kas kellegil on sellega kogemusi? Millised kreemid/õlid teid on aidanud? Näoga on täiesti ok, nägu hakkab ainult õhetama, kuid ei enamat. Kas pükste materjal mängib ka rolli?

Hetekl mul kasutusel tavalised ihupiimad/kreemid: Nivea, Joik, Dove ja midagi oli veel. Kõik on niisutavad ja mõeldud kuivale nahale.

Andke nõu palun! 


14 kommentaari:

  1. pane spordipükstele retuusid alla või osta talvepüksid ;) ja mure kaob...
    kuiva naha teemal- poe kreemid a la dove jne ei sisalda piisavad koguses ureat, mis nahka niisutab. proovi apteegi sarju näiteks eucerin ja seda märjale nahale kanda siis seob naha enda niiskuse ja nahk on mõnus niiske. Seda juhul, kui arvas, et kipitus on tingitud naha kuivusest. Minu on koju jõudes jalad punased, kui külm on ja sügelevad ka aga lisa riidekiht on alati päästnud

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Proovin kindlasti Eucerin kreemi. Mulle on seda tegelikult ka ennem soovitatud a no ei tule meelde alati. Aitähh Sulle ;)
      Mul lähevad ka hästi punaseks jne.
      Ma ei tea, kas on kuivusest aga ma pakun.
      Eks püksid ka õhukesed ja ei ole talve jaoks mõeldud üldsegi.

      Kustuta
  2. Kui niisama linnas jalutad, siis ei hakka?
    Vaheta riietust, ütleks ma. Pane tavaline teksa vms jalga ja proovi siis.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei niisama ei valuta, aind siis, kui nö sporti teen vms :)
      Proovin ja katsetan siis.

      Kustuta
  3. Muidu spetsiaalsed talvised jooksupüksid on ka olemas - strateegilised kohad on soojendusega. Muidugi kolleeg ostis, aga ega need just odavad ei ole. Samas pidid jube head olema (käib kepikõnnil) ja end igati õigustama. .

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma kujutan ette, et need on head, kuid ma ei raatsi praegu väga palju raha välja käia. Ehk ikka võtan alla kaalust :D

      Kustuta
  4. Need poe ihupiimad jms võid kõik kasutamata jätta, sisaldavad mineraalõli, mis tekitab nahale kaitsekile ja nahk ei saa hingata ja kuivab veel rohkem ja siis sa määrid endale seda veel rohkem peale, sest nahk ju kuivab jne, surnud ring. Isegi Joik sisaldab liiga palju värv- ja lõhnaaineid ning seetõttu jubedalt kuivatab nahka. Soovitan õlisid, ja mitte neid Loreale vms, vaid tavalist jojoba, avokaado, mandli või mis iganes õli. Dussi all näiteks koori oliiviõli ja suhkru seguga, jube pehmeks teeb. Soovitatakse ka kookosõli, kuid minul näiteks tegi see naha kuivaks. Või mingeid naturaalsema koostisega kehakreeme, mis ei ole mineraalõli baasil tehtud (kõike, mille koostises on paraffinium liquidium, peaks vältima).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen see, kes valib lõhna tõttu jne kreeme, kuid ise olen hädas kuiva nahaga.
      Aitähh soovituste eest, kindlasti katsetan ja proovin ja ehk saan naha ikka korda.

      Kustuta
    2. Puhas mandliõli lõhnab hästi näiteks :). Ja õli kulub ju mitu korda vähem, nii et kokkuvõttes käid korra suurema summa välja, aga kasutad kauem :)

      Kustuta
    3. Tänan Kati, uurin asja ja soetan endale miskit. Kuid see kõlab ahvatlevalt, tahan tõesti kehale ka head lõhna :)

      Kustuta
    4. Baasõlidele saab alati paar tilka endale meeldiva lõhnaga eeterlikku õli sisse panna ja saad kasvõi iga päev erineva lõhnaga õli teha. Ei pea endale hambad ristis keemiat peale määrima, peaasi, et lõhn oleks hea...

      Kustuta
  5. Ma käin iga päev väljas jooksmas, kõndimas ja talvel lumega suusatamas (ok, iga päev on liialdus, aga enamus trennid ongi väljas, sest muid võimalusi mul lihtsalt ei ole). Sügistalvel ongi just hea kasutada tuuletõkkega jooksupükse või siis suusapükse. Olen ka seda nn tuulekülmast tingitud naha punetust ja kipitust tundnud, seda ainult siis kui on olnud tavalised jooksupüksid külmal aastaajal jalas. Väidetavalt aitab ka mitmekihiline, st õhemad retuusid ja lisaks siis teised püksid peale. Kreemitamised ei hoia seda ära, see on juba hiljem vajalik, et oma jalad uuesti korda saada ja pigem leevendab tagajärge. Põhjus on ikkagi riietus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõigepealt kiitus Sulle ;) Tubli ja aktiivne tundud olevat ;)
      Ok, eks ma proovin siis mingid retuusid veel alla panna jne. See talv õigeid pükse ei raatsi osta, no loodan, et ikka kaal hakkab langema :D Kuid kunagi kindlasti tahan korralikke talve spordipükse.
      Või no ma vaatan seda asja veel, mis ma teen.

      Kustuta
    2. Tänud :). Liikumine mulle meeldib ja paraku meeldib ka söömine :p. Nii, et tublidusest asi päris kaugel. Aga... Ma ei raatsinud ka kohe hakata ostma hirmkallist jooksuvarustust. Esimesed riideesemed mis ma endale ostsin, oli soe pesu :D. Ilus roosa!!!! (vanus ja roosa värv on teatud eas eriti seotud :D) . Mul töökaaslased said palju nalja selle üle, kui uhkusega seda näitasin neile. See oli siis 3 aastat tagasi. Siiani vahel kasutan ja kuna need on nii venivad(liibuvad) ja mis eriti jooksuriiete puhul, hästi hingavad, siis isegi kaalukaotus ei olnud põhjus, et nüüd peaks need kapinurka unustama. Kaal tuleb, kaal läheb... soe pesu jääb ;). Sellise riietusega ei ole ka karta, et suurema koormusega võid väljas külmetada. Pärast otsin, vbl leian mõne lingi sulle sellest. Sportsdirect.com-st saab ilmselt ka odavaid tellida. Miks ma sellest roosast värvist rääkisin? Sest jooksuriietusega on ka nii, et sellega oleks tore, siis meeleolu ka kohe enadal rõõmsam :).

      Kustuta