laupäev, 5. detsember 2015

Süües Saledaks grupp ja omleti challenge!


Hei hei. Mõtlesin, et kirjutan teile ühest vahvast grupist natuke ja vahvast omleti challengest. 

No enamus juba teavad, et ma olen ka facebookis erinevates gruppides, mis seotud kaalulangetamise ja trennidega. Kuid minu nö põhikoduks on Süües Saledaks grupp. Kus ma pean ka siis päevikut oma tegemiste kohta. See on Signessa Kalmuse, minu toitumisnõustaja loodud grupp, kus on koos häästi palju vahvaid naisi ja isegi mehi. Olen sealt palju häid sõpru/tuttavaid saanud, on olnud mõnusad koosviibimised, suvepäevad ja kohe tulemas meil ka jõulupidu.  Grupis peavad väga paljud nö päevikut, kus postitatakse iga päev oma toidu pildikesi, trennide ülevaadet. Palutakse abi ja antakse abi. Kirjutatakse tagasilöökidest, edusammudest, erinevatest uutest toitudest, toodetest, trennidest ja jumal teab, millest veel. Üldiselt hoiame grupi kaalu ja spordiga seotud teemadel, kuid kõik on nii omaks saanud, et lobiseme ka maast ja ilmast ja kõigest muust ka veel. Seal saab palju nalja ja hästi kodune tunne on. Hommikul kohe rõõm on näha, kui juba tuttavad näod hommikusöögi pildi postitavad ja sulle tere hommikust soovivad. Kui ma Erik Orgu kava jälgisin, siis ma tundsin selles meeletult puudust. Loomulikult on ka teised grupid vahvad ja lahedad inimesed igal pool, kuid Süües Saledaks grupist algas minu teekond, seal teavad kõik minu vigu, minu häid külgi ja ma saan olla seal vabalt täiesti mina ise.

Miks on vaja gruppi, kui mul on juba blogi?! Grupp annab tuge, kui miski asi hakkab käest minema, kirjutad sellest ja sind tuuakse maapeale tagasi. Sa saad sealt erinevaid retsepte, ideid toidutegemiseks. Teiste edulood annavad motivatsiioni ja tahtejõudu. Ja sa ei ole üksi. See kaalulangetamine tundub pealtnäha lihtne, kuid ega ikka ei ole küll. Just eriti vaimse poole pealt, See on täis rõõmule ka palju pisaraid. Kuid kõik koos ühiste eesmärkidega naised aitavad teineteist ja meil on lihtsalt koos lahe. Sealt võid leida endale trennikaaslase , või sõbra terveks eluks.  Lahedad üritused, kokkusaamised. Ja igapäevane melu on ju huvitav, seal saab palju nalja ja igapäeva mured ununevad kiirelt.

Ükspäev kutsus mind üks armas Gerly duellile. No oli mingi arutelu, et kuidas teha seda poolikut omletti, no nii, et sa ei lõika seda pooleks, vaid keerad pooleks ja siis kas enne või pärast lisad sinna igast manti vahele. Tundub titemäng eksole? Mis see omlett siis ära pole. Aga, kui sa ikka köögis käpard oled ja pann ka selline odav ja lömmis on, siis ei pruugi miskit välja tulla. Aga no duelli kutse sai vastu võetud ja hommikul hakkas meie triangel pihta. Uut panni keegi ostam ei tohtinud minna, pidime tegema kõik olemaolevatest asjadest jne. Täiskuust pidi saama kena poolkuu, hea kui mandiga täidetud.




Minul kapis midagi väga erilist ei olnud. Olid munad,  tomat/kurk, minu lemmik porru, juust, meresool, till. Kahjuks oli oliiviõli otsas, taluvõi järgi enam nii hilja minema ei hakanud, otsustasin kasutada tavalist Delmat, Ja olgem ausad, mis see väike törts Delmat mulle ikka teeb. Ma olin kusjuures rõõmus, et ma ei kartnud seda kasutada. Tihti olen jätnud söömata, kui pole seda ÕIGET asja. No ja igapäev ma seda sööma ei hakka. Aaa peekonit, mida tavaliselt kasutanud, ka ei olnud. Hommikul mõtlesin küll, et läheks tooks poest, mul pood 1min kaugusel, kuid kõht oli nii tühi juba ja ei jaksanud oodata




Panin valmis oma lömmis panni. See on mingi odav Säästumarketi pann. Alles ma ta ostsin ja ma tõesti ei tea, miks ta lömmis on. Ausõna, kedagi peksnud ma sellega ei ole





Praadisin kergelt porru läbi. Porru on mu lemmik asi, seda pistan igale poole sisse




Käisin vahepeal last äratamas ja porru läks kõrbema, kuid no pole viga eksole



Kloppisin 2 muna, lisasin natuke meresoola ja vett



Valasin pannile, panin kaane peale. See pidi maru hea olema ja tähtis selle asja juures



Siis muutus mu omlett koledaks ja laperguliseks. Aga no jätkasin ikka. Panin peale oma porru ja 2 viilu juustu, kuid siis läks kiireks ja juustust pilti ei jõudnud teha



Juust valgus välja kõik




Hakkisin juurde tomatit ja kurki, kõrvale täistera röst, tilli ka peale ja voilaa! Valmis imehea ja lihtne hommikusöök. Mandriin pärast peale ja päev võis alata




Mmmm juust sulab...




Kuna oli kuu lõpp, siis polnud mul erilist kapist midagi võtta :D Kuid hakkan ägedamaid poolkuid katsetama nüüd ja ehk teen ka mingi video ;)



Meiega ühines veel mitu ägedat naist ja tol hommikul sõid palju omletti. Sellised challengid, asjad, need panevad inimesi tegutsema, haaravad kaasa ja tekib selline äge ühtne tunne. 

Pärast sai ka otsustatud, et teeme veel ühe ägeda challengi. Kuid seekord siiski midagi keerulist ja raskemat, kus peab ikka kokkama ja vaeva nägema. Ehk tuleb veel mõni äge videogi sellest ;)


Kuid jõuluvana kullapai, pliiiisss kingi mulle jõuludeks üks uus ja hea pann, et ma saaksin teha ilusaid hommikusööke!

Muna, peekon jne on minu lemmik hommikusöök. Mis on sinu?
Millistes facebooki gruppides sina  sõna võtad ja kaasa lobised?





















1 kommentaar:

  1. Osta endale gaasipliidi jaoks sobiv raske pann, millel paks põhi. Kasutad valel pliidil neid kergeid ja õhukesi panne ja maksad aastas hea panni raha topelt. Home and Gourmet poes saad vana panni sinna viies 50% soodukaga hea Tefali panni. Kestab aastaid. Vaata, kas see kampaania on neil veel. Päris tihti seda näind.
    Teie challenge tundub aga mulle naljakas. Ma teengi omlette nii, et kui taldrikule tõstan, on alati enne pooleks ,,murtud,, , vahel ka veel kord pooleks nagu sektoriks. Poleks tulnud selle peale, et paljud nii ei tee:)

    VastaKustuta