kolmapäev, 9. detsember 2015

Patuvaba banaani tassikook!


Ükspäev oli mul siin mega magusa nälg. Nagu te mäletate, siis muidu ma ei armasta üldse magusat. Kord kuus tuleb aga selline suur nälg, et oioioi. Tegelikult tekkis ka lastel idee mingit kooki koos teha ja, et me saaks seda ikka koos süüa ka. No ma siis otsisin netis ringi ja leidsin igasugu vahvaid retsepte, mida ma vabalt süüa võin. Kuid pilk jäi pidama armsa Helena blogis olevas retseptil Patuvaba Banaani Tassikook (LINK). See tundus lihtne ja kiire ja hea.

Tegelikult minu kavas banaan ei ole lubatud. Ja no olen ka ise seda meelt, et banaan ei ole kaalulangetajale sobiv puuvili. Kuid, kui ma ikka üldse banaani ei söö, ei tarbi, siis ma usun, et kord kuus või kahe kuu jooksul see 1 banaan ei tee mulle mitte midagi.

Helena retsepis järgi läks vaja:

* 2 väikest muna
* 1 suur ja küps banaan
* 4 tl Fast proteiinipuddingut
* 1 tl oliiviõli või kookos rasva
* 1 tl kookoshelbeid
* 0.5tl küpsetuspulbrit
* 0.5 jahvatatud vaniljet

Minul aga ei olnud seda Fast proteiinipuddingut ja jahvatatud vaniljet. Fast puddingu asemel kasutasin ma tavalist kohupiima migni 100g ja vanilje suhkrut ma lihtsalt ei lisanud.






* Kõigepealt vahustasin ma munad
* Purustasin banaani ja lisasin munale ja segasin hullult läbi
* Lisasin hulka kohupiima ja jälle segasin hullult
* Lisasin küpsetuspulbi ja segasin hullult
* Lisasin kookosõli ja helbed ja jälle segasin hullult
* Segasin ja segasin läbi
* Kahjuks mul tassi ei olnud, määrisin kausi kookosõliga kokku, et ta seal pärast välja tuleks
* Valasin segu kaussi, ja 3min mikrokas maksimum kraadiga


Välja võttes ja taldrikule keerates ma lihtsalt naersin. No issand, kui kole. Kohe tõsiselt kole kook, ma ei tea miks ma üldse siin teiega jagan seda :D Isegi imelihtsa koogi ei suuda ma ilusaks teha. Ilmselt ma panin natuke liiga palju kookoshelbeid ja küpsetuspulbrit ja eks ka see kauss mängis rolli. Järgmine kord proovin ma kenas suures tassis ikka teha.





AGA maitse oli hea, väga hea. Kookoseline, kellele meeldib kookos, siis see kook on just sulle. Magusust ma oleksin tahtnud juurde. Ja pakun, et see vanilje oleks seda ka koogile juurde andnud. Ja ka kindlasti see proteiinipuding, netis kiitsid naised sellega tehtud kooki meeletult. Ma ei tea kuna, kuid kunagi ma katsetan uuesti, tehes seda tassis, kasutades proteiinipuddingut, panna täpselt 0.5tl küpsetuspulbrit ja täpselt 1tl küpsetuspulbrit.

Aga noh proovige teie järele, äkki tuleb ilusam välja.

Muide  Helena on mu üks lemmikutest blogijatest, hakkan kohe tema vahvaid putrusid katsetamaja no ta on niiii ilus neiu, särav ja positiivne neiu, et mul pole sõnu. Lisaks on ta Eesti parim pudrumeister ju!!!

1 kommentaar:

  1. Ma tõesti tänan sind armsa tagasiside eest! Kindlasti proovi pudrud järele ja anna teada, kuidas maitsesid :) Sa oled tõesti vahva! :)

    VastaKustuta