pühapäev, 6. detsember 2015

Natuke sporti, vaimule midagi ja kvaliteetaeg lastega ! Minu laupäev 05.12.2015 ;)


Ma ju jumaldan laupäevi, hommiku kohv, naiste saated, lapsed puhkavad, teeme koos miskit, kokkame jne jne jne jne. No me teeme erinevaid asju igal laupäeval. Täna hommikul ärkasin ma kell 06. Siis kergelt koristasin elamist, tegin kohvi ja blogisin. Peas olid rumalad mõtted ja kirjutasin postituse : MIS MUL KURAT VIGA ON? Tegelt need mõtted, ei ole rumalad, ei ei. Kuid sain aru ruttu, et mu vastus on endal ka olemas. Margit armas õnneks toetas oma kommentaariga seda ja nii ma teengi. MA HAKKAN PIDAMA KALENDRIT, kuhu ma planeerin kõik oma tegevused, plaani, kohtumised, kohustused, trennid jne jne jne...Kust ma saan ilusa ja ägeda märkmiku? No täna selle postituse lõpus ma avastasin, et väljas on päike ja tuul ei puhu ja mul oli energia ja otsustasin kohe minna kõndima. Miks ma veel ootan? Mõtetu ju. JA MA OLEN MEGA ÕNNELIK, ET SEDA TEGIN.

Minu trenn/liikumine ;)

Ma mitu tundi hommikul arutasin endaga, et kuna siis trenni minna, kas minna. Kas õue või saali!? No ei suutnud ma midagi otsustada. Aga järsku vaatasin välja ja tekkis suur tahtmine minna välja. Ja läksingi! Panin end suht paksult riide. Salli kaela ja kindad kätte. Kindaid ma ju üldse ei kanna eriti. A noo ma arvasin, et hull torm ja külm on õues. Kuid üsna varsti sain aru, et Tartus on rahu, mis rahu. Päike paistis. Soe oli, vaikne oli ja mõnus oli.

Ringid möödusid ladusalt, kiirelt ja ilma valuta jalgades. Taas ma ei tunne valu, see on huvitav, kunagi oli mul alati esimene 2-3km mega valu jalas. Nüüd ei midagi. Samm oli kerge, suht kiire ja tunne hea. Kiirust võttis maha vahepeal pildistamine, kuna üritasin ka ilusaid hommikusi pilte teha. Kiiremaid sportijaid rajal väga ei olnud, kuid eakamaid ägedaid prouasid nägin kepikõndi tegemas küll.

Kolmandal ringil hakkas mul kuum, kiskusin ära salli ja ka kindad käest, ma pole ikka üldse kinnaste inimene, ma ei tea, kuidas ma külma talve üle elan. Nad on mulle nii ebamugavad ja vastikud ja samuti müts. Nüüd toppisin fit walkiks veel NAHAST kindad kätte.

Aga kokku sai mõnusat tempokat kõndi 8.30km kiirusega 6.14km/h.

Kokkuvõte:

Kiirkõnd 8.30km kiirusega 6.14km/h





Kalorikulu ei maksa vaadata, see on vale, kuna ma pole suvest saadik andmeid uuendanud ja mu kaal oli Endomundos vale.


Mõnus oli olla, selline äratus annab päevale kohe elu sisse. Ja pärast seda, kui mina koju oli jõudnud ja kõigile soovitanud välja sportima minna, sest väljas on päike, soe ja nii mõnus, kadus päike, taevas läks halliks, kõik muutus pimedaks ja hakkas sadama. Nii, et mul ikka täiega vedas, et ma ei jokutanud kaua ja sain mõnusat ilma nautida.





Minu toitumine ;)

See tekitab ikka endiselt inimestes pahameelt, küsimusi. Kuid mina olen hetkel õnnelik, tunnen end hästi ja ma usun, et olen enda jaoks hetkel sobivad asjad avastanud. Jah ma tean, et ma vajan ka süsivesikuid ja eks neid ka tarbin.Kindlasti ma püüan kaloraaži arvutada ja tõsta. Kuid ma teen muutumise samme vaikselt rahulikult, nii nagu mulle sobilik on. Toitumine on hell teema minu jaoks ja ma ei taha end jälle kuidagi hulluks ajada, teha asju, sest minult oodatakse. Ma olen endaga saavutanud mingi rahu seoses toitumisega ja ma ei lase seda lõhkuda. Ma tean omi vigu ja ma parandan need vaikselt.

Hommik ;)

Hommikul ei olnud mul üldse isu. Ilmselt reede õhtune öhtusöök jäi hilja peale vms, no ei olnud isu ja ei sundinud ka ennast. Ei ole vaja muretseda, nädala jooksul on mul hommikusöögid väga korralikud üldiselt olnud(teen postitused tagant järele). Jõin tassi musta kohvi.

* Must kohv


Lõuna ;)

Lõunat ma sõin mingi 45min peale kõndimist. Kusjuures ikka ei olnud kõht tühi väga. Vaatasin, et mul kapis on natuke kodujuustu, lahtine tuunikala karp ja juurikad ja tegin endale kodujuustu salati tuunikalaga.

* Kodujuust
* Tuunikala
* Porgand
* Hernes
* Sibul





Õhtu ;)

Õhtusööki tegin ma koos lastega. Tegelikult nemad tegidki, mina pistsin ahju ja kontrollisin toimkonda.
Neile meeldib hullult kokata, hakkida ja koos minuga köögis asjatada, lobiseda. Muusika mängima, küünlad põlema ja minu meelest üks hea viis lastega aja veetmiseks.

Kuna mul pisem ei armasta väga liha süüa ja ta mul üldse hästi pirtsakas, siis me peame tegema väga palju kokkuleppeid ja sobitama kokku miskit 3le. Mina tahtsin eile kotlette, vanem tüdruk ka oli nõus. Väiksem leppis ka, aind sel juhul, kui me ei tee peedikotlette. Peedikotletid on mu lemmikud, tahan ka kapsaga kunagi proovida, kuid ilmselt pean ma noid üksi tegema.

Me tegime täiesti tavalised. Hakkliha, kodujuust, sibul, muna, viiepiprasegu, meresool. Nii lihtsad ja odavad.



Lapsed segasid taigna kokku, tegid pallikesed ja ma pistsin need ahju. Ärge küsige kauaks, või mis kraadiga. Ma ei tea, sest mul gaasiahi, ma ei tea sellest midagi, ei tea kraade jne.



Järsku ma avastasin, et mu nunnupallid kahanevad ja sulavad. Oh issake. Tekkis taas lootusetu tunne. Mina ja ei sobi ikka kööki üldse, kuigi ma sinna kipun kogu aeg. Ei ole vaja ikka teha asju, mida ma ei oska. Noh natuke haletsesin end, kuid sain naiste käest teada, et ilmselt mul sai kodujuustu palju, soovitati need ruttu väja võtta ahjust ja pannil läbi praadida.





Mulle just kingiti kookosõli. Otsustasin seda proovida. See oli nii hea lõhnaga, terve mu köök lõhnas kookose järele.

Lapsed hakkisid salatiks kokku tomati, värske kurgi, hapukurgi, hiinakapsa, lisasime natuke meresoola ja saimegi sööma asuda. Nemad võtsid endale ka ahjus küpsetatud kartulit, mina ei võtnud. Lisasid ka Felixi kastet ja kõrvale mahla. Nemad saavad ikka inimlikult süüa :D Pildil on 2 kotletti minu taldrikul, kuid tegelikult sõin ma 4. Sest need olid imelised.




Kotletid salatiga

* Hakkliha
* Sibul
* Kodujuust
* Meresool
* Viiepiprasegu
* Hiinakapsas
* Tomat
* Kurk
* Hapukurk
* Meresool


Vett tarbisin ma päeval 1-2l, ei arvestanud eile, kohvi 1 tass.
Kõht oli täis, kõnnist tuju hea ja mõnus olla ja kõik ok

Mis me eile veel tegime? Kuna meil kõigil kolmel on vaja kooli jaoks kohustlikku kirjandust vaja lugeda, siis me lugesime paar tunnikest rahus ja vaikuses oma raamatuid. Pärast käisime poodides koos, mis oli kohutav kogemus. Inimesed on hullunud, kõik kohad on rahvast täis, hull trügimine. Juba, kuigi on alles kuu algus. Mängisime Aliast, no seda mängu me mängime nii, et kõht kõveras ja naer kostub kindlasti ka naabriteni. Õhtul vaatasime koos tvd ja olime niisama muhedad.

Ahjaa, mul käis eile päkapikk. Tegelt ta ei käinud, ta saatis mulle pakikese. Kookosõli ja PÄRIS KÄSITSI KIRJUTATUD JÕULUKAART. Ma pole ammu saanud postkaarti jõuludeks. Olen küll meilile saanud jne, kuid päris postkaart. Oh see tekitas erilise tunde. See kookosõli on ka igati väärt kraam, lõhnab ja maitseb kookose järele. Hakkan sellega praadima, pudru sisse panen. Lugesin, et niisama lusikaga võtta pidavat ka hea olema, kasulik kaalulangetusele jne. Kui sa tead veel mida ma sellega teha võiksin, siis palun kirjuta sellest.




Vot selline laupäev. Mis teie eile tegite? 

Mul vaja esmaspäeva/teisipäeva/reede postitused ka teha järele. Ma vaatan, kas ma täna jõuan. Ma loodan, et ma saan endale varsti parema arvuti, sest see, kuidas ma praegu blogima pean on kohutav.

Bye bye mu nunnupallid :D Ma ei saa sellest sõnast lahti enam ja mul on nüüd kõik nunnupallid.

2 kommentaari:

  1. Minu üks lemmik blogija. Oled väga inimlik ja kirjutad nii vahvalt alati, et ma kohe kujutan kõike vaimusilmas ette.
    Edu Sulle Merlin ja mina usun Sinusse ja küll Sa saavutad kõik, mida soovid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi seda oli nüüd väga väga armas lugeda, aitähh ;)
      Na ma üritan olla mina ise alati, ja tore, kui meeldin täpselt sellisena ;)

      Kustuta