teisipäev, 8. detsember 2015

Küsimused ja vastused ;)


Hei hei, palusin teil endale igasugu küsimusi esitada ja nüüd ma siis lõpuks ka vastan neile. Lükkasin selle asja veidikene edasi, kuna mulle tuli saranast küsimust kokku üle 15 korra. Teisel proovimisel tuli juba ka palju muud ja erinevaid.

Ma tänan teid kõiki, et tundsite huvi ja olen üllatanud, et negatiivseid küsimusi oli nii vähe. Paar pärlikest olid, millele ma isegi otsustan vastata. 

Põhiline küsimus oli siis see, et mis koolis ja mitmendas klassis ma käin. 

Aga hakkame pihta.

* Mis koolis ja mitmendas klassis sa käid? 

Mina käin Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumis, 10ndas ja 11ndas klassis. Teen praegu paar võlga 10ndast ja õhtuti käin 11ndas. 

* Kas sa läksid mehega lahku? 

Eee millist meest Sa mõtled :D ? Oma abikaasast ja laste isast olen ma lahutatud jah üle 5a juba, peale selle on olnud mul 1 pikem suhe, kuid ka meie teed läksid kahjuks lahku nüüdseks vist juba 2a tagasi. Rohkem ei ole mul väga mehi olnud. Niisama silmarõõmukesed rohkem.

* Mis tööd sa teed?

Olen hetkel töötu, kuid otsin aktiivselt tööd ja kui leian midagi, mis minu kooliga sobituks, siis kindlasti ka lähen tööle. Tegelikult mul juba paar asja susisemas mõnda aega, kuid ma ei taha ära sõnuda ja enne, kui kindel pole, siis ei avalikustaks seda.

* Kui vanad on su tütred?

9a ja 13a. Kohe saab pisem 10a ja vanem varsti 14a.

* Mis haridus sul on?

Lõpetan keskkooli hetkel. Olin kunagi rumal ja jätsin kooli pooleli. Aastad läksid ja mingil hetkel see ei seganud mind, et mul haridust pole ja nii ta läks. Kuid kunagi ei ole ju hilja ja ma olen õnnelik, et ma selle teekonna nüüd ette võtsin.

* Kuidas sa oma laste isaga läbi saad?

Me saame väga hästi läbi, suhtleme igapäevaselt ja oleme head sõbrad. Samuti osaleb ta aktiivselt laste elus ja mul on väga väga vedanud, et ta üldse olemas on.

* Kuidas sa ära elad, kui sa ei tööta? Käid ju tihti väljas, näha on, et väga vaene sa pole ja makse on vaja maksta.

Minu sugulased hetkel toetavad mind

* Miks sa blogima hakkasid?

Kui ma oma teekonda alustasin, siis ma postitasin oma toidupilte iga päev Facebooki. See aga hakkas tüütama inimesi ja mu klassiõde tegi märkuse. Ma ei võtnud seda pahaga. Siis soovitas ka üks tuttav mulle, et hakka blogima, et siis loevad mu asju need, keda see kõik huvitab ka ja ma ei tüüta neid, keda ei huvita. Siin kohal tervitangi Elinat ja Keritit, kuna tänu teile ma olen siin, kus ma olen.

* Palju sa blogiga raha teenid?

Ma ei teeni blogiga raha. Mulle pakuti, et mu blogisse paigaldatakse reklaame jne ja saan klikkide pealt raha, kuid ma vist ei soovi seda. See on lugejate jaoks ebamugav, kui mingid reklaamid ette hüppavad. Saab küll seadistada, et reklaame ei näe aga no ma ei hakka asja keeruliseks tegema ja hetkel seda pakkumist vastu ei võta

* Mis su lemmik värv on?

Oleneb täitsa asjadest. Paljud värvid meeldivad erinevatel hetkedel ja esemetel. No nt mulle meeldib pärlmutter/veini punane, küünelakil või autol. Hullult meeldib ka kollane, tahaks endale kollast kleiti või mantlit. Kuid kööki tahan ma rohelist, laimi või salati rohelist. Aga ongi siis see mõnus punane, kollane, fuksiaroosa, lilla. Pruun ei meeldi mulle üldse ja jäin praegu mõtlema, et mulle meeldib nii palju värve, kuid kannan pidevalt musta...Hmmm.

* Mis su lapsed blogimisest arvavad?

 Varem tütar alguses kartis, et ma lasen liiga teha ja ei lubanud mul negatiivseid kommentaare lugeda, kuid nad on õnnelikud ja rahul siis, kui ka mina olen õnnelik ja rahul. 

* Kas sa ise ka usud, et sa saavutad 55kg?

Jah usun küll, aega läheb küll oodatust kauem, kuid ma saavutan selle.

* Mis su lemmik toit on?

Ma jumaldan kala ja liha. Grillitud, ahjus tehtud ja kõrvale erinevad salatid ja voilaa. Ma söön ka igasugu molluskeid, mereande, tigusid. Meeldivad erinevad seened, erineval moel. Vürtsised toidud meeldivad ja loomulikult sushi.

* Miks sul meest ei ole?

Hehh see on hea küsimus, ma ei tea. Ju pole leidnud seda õiget. Meessõpru ja tuttavaid on mul ikka, kuid midagi tõsist hetkel ei tunne, et oleks kellegiga. Ütleme nii, et sümpaatiat tunnen küll kellegi vastu, kuid sellest suhet välja ei arene.

* Miks sa nii palju pidutsed?

Kui palju on palju? Jah ma pean tunnistama, et ma olen pidutsenud tõesti palju, ilmselt liiga palju. Kuid ma üritan seda vähendada ja rahulikumalt võtta, kuna see laastab tervist palju. Miks? Sest mulle meeldib tants ja melu jne.

* Mis su sõbranna arvab sinu blogist?

Ma ei tea, seda peab temalt küsima. Kuid ma usun, et talle meeldib, vähemalt toetab ta minu tegemisi ja elab kaasa.

* Kuidas mõjub sulle tähelepanu? Kõik jälgivad, arutlevad.

Alguses oli see raske, no eks on praegugi vahel. Püüan olla kogu aeg kena ja tore ja viisakas. Mitte, et ma muidu maru ropp oleks. Kuid vahel ma kontrollin end liialt ja ehk olen veits pinges.  Kuid enamasti ma ei mõtle sellele ja olen mina ise. 

Ma olen enda jaoks selgeks teinud, et ma teen seda kõike endale. Kui ma täna ei taha kirjutada või trenni minna, siis ma ei lähe ja ma ei hakka enam muretsema, et issand lugejad ju ootavad minult postitust. Ma vabandan ja üritan ka teavitada, kuid ma olen inimene ja vahel ei jõua lihtsalt.

* Nõme ei ole tasuta asju saada? Tahad Malluka moodi olla?

Esiteks ma ei saa asju tasuta, ma teen koostööd. Mina saan tooteid ja firma saab minult teenust ehk reklaami. See on koostöö, kus võidavad mõlemad pooled.

Ei ma ei taha Malluka moodi olla. Tema on tore endana ja mina olen tore endana. 

* Sinu suhe alkoholiga?

See on halb, kohe väga halb :D Ma ei tohiks väga alkoholi tarbida, sest ma jään kergelt purju ja purjus peaga olen ma väga vastik ja õel ja kohutav inimene. Samuti ei pea ma piiri väga, kui tarbin ja no see on jube. Olenemate kogusest on mul alati surmav pohmell, järgmine päev või isegi kaks mu elu seisab. Me ei sobi kokku ja ma olen hakanud ka väga seda piirama. 

Veinikesest ma 100% ei loobu, kuid kindlasti püüan seda harva tarbida ja väiksemates kogustes.

Ja no kaalule on alkohol paha paha.

* Kas tunned inimeste suhtumist ja vahet sinusse, kui sa kaalusid 117kg ja nüüd?

Ma loodan, et kui inimesse, ei ole kellegi suhtumine muutunud. Ma olen ju seesama Merlin. Kuigi ma olen enesekindlam, julgem ja äkki ka säravam, siis südames olen ma mina ise ja ei usu, et keegi peaks minusse, kuidagi teisiti suhtuma.  Küll aga on mu meestuttavad järsku kõik välja ilmunud, kutsutakse välja, kohvile ja jumal teab mida. See on minu jaoks nõme, et ennem oli osade inimeste puhul suhtlemises vaikus, nüüd järsku olen ma nii äge sõber.

* Su blogi on nõme, miks sa seda kinni ei pane?

Miks ma peaksin? Sest sina tahad? Ei ma ei pane kinni seda isegi siis, kui ma sulle peavalu ja muret tekitan.

* Mis on kaalulangetamise juures kõige raskem?

Ma kipun asju üle mõtlema ja muretsema. Ja kui tekib mingi tagasilöök, siis see läheb nii hinge ja mul on häbi ja tahaks täiega nutta. Seelised hetked on hästi emotsionaalsed ja rasked. Kuna ma teen seda avalikult, siis on raske see, et no tahaks nagu kõigile meeldida, kuid samas tahaks ka ise asju proovida ja katsetada ja tunnetada oma keha. Siis see surve vahel on raske. Kuid ma olen õppinud nüüdseks mõtlema, et ma lähtun kõigepealt endast ja teen nii, nagu mulle endale sobib ja meeldib.

Muidu tegelikult ei ole rasket midagi. Toitumine ja kõik on ju puust ja punaselt ette tehtud, anna aind minna. Nälgima ei pea, üleliia trennima ka mitte.  Endaga tuleb sõbraks saada ja ei tohi lasta end üleni väliselt mõjutada.

* Kas sa vaatad palju telekat ja millised saated su lemmikud on?

Ei vaata väga palju, kuid ta mängib mul taustaks kogu aeg. Kui meil on kodused vabad õhtud, siis jah, kuid ma usun, et ma vaatan suht vähe. Lemmikud? Hmmm, no Saladused, Suletud Uste Taga, Pilvede All, Su Nägu Kõlab tuttavalt, Naistesaade, Hooaeg, Õnne 13, ENSV,  Padjaklubi, Üheotsa Pilet, Pealtnägija...Meeldivad reisisaated, toidusaated ja vaatan ka erinevaid dokke, eriti Etv pealt. Rohkem ei tule meelde. Kuid tohti jäävad mul osad vahele, siis ma vaatan neid kunagi järele.

* Kas sul on palju sõpru?

Mul on 1 parim sõbranna ja no ka häid sõpru on piisavalt. Kes no kohe on head sõbrad, neid vist on kuskil 7-8. Neid keda saab sõpradeks nimetada.  Meil on vahva seltskond, kellega me teeme koos vahvaid asju. Kuid tuttavaid on mul tõsiselt palju.

* Kuidas saad sa oma emaga läbi?

Väga hästi. No vahel ta targutab liiga palju, nagu emad ikka. Kuid mul on maailma parim ema, kes on minu jaoks teinud niii niii niii palju, et ma kohe ei tea. Ta on mul alati olemas ja toeks ja me saame hästi läbi.

* Millal uue pildiseeria teed? Oleks päris vahva vaadata pärast ja enne pilte(nrt Hers ajakirja pildid ja nüüd uuesti).

Tahad mind pesus näha jah :D ? Ma tahan see kuu kindlasti mingi pildistamise teha. Ma loodan, et ma saan jõuludeks parema telefoni, mis pildistab normaalselt siis ma kindlasti teen. Ja ma usun, et kui ma julgesin siis ajakirja jaoks pesuväel poseerida, julgen seda ka nüüd. Praegu jääbki kõik tehnika taha. Näete ju ise, millised mu toidupildid on. Kuid jaanuari alguseks kindlasti tuleb ma korralik pildiseeria, kuid üritan juba detsembris miskit välja mõelda. Ja no aasta saab täis ka kohe varsti.

* Kuidas hoida saavutatud kaalulangust?

No mina pole veel saavutanud ja ei hoia midagi, pean muudkui alandama. Kuid ma arvan, et kui oled saavutanud selle õige kaalunumbri, siis ega midagi ju ei muutu. Olgu sa ei pea enam nii end piirama ja näpuga järge ajama, kuid ega siis ei saa minna rämpsu sööma ja diivanil lesima hataka. See teekond jätkub kuni surmani. Sellest tuleb teha elustiil, mitte, et pead nüüd dieeti, saavutad mingi numbri ja siis jätkad vanas vaimus. Ei ei, tervislik toitumine ja trenn ja see kõik peab saama elustiiliks, hiljem küll ei aja enam nii näpuga järge, kuid siiski. See on minu arvamus asjast.

* Kas sa suhtled teiste blogijatega?

Jah suhtlen, ma olen leidnud nii palju vahvaid mõttekaaslasi, tuttavaid. Loen nende blogisid ja elan neile kaasa ja suhtleme ka facebookis, instas laigime jne.

* Kui saavutad oma kaalu, kas siis lõpetad blogimise, või hakkad kirjutama teistel teemadel?

Siis ei lõppe ju minu jaoks midagi. Sealt algab uus teekond ja uued saavutused, seoses spordi ja selle kõigega. Ei pane kinni, kuid ma usun, et vahel kirjutan ma ka teistel teemadel, olen seda praegugi ju teinud.

* Kunaseks sa loodad kaaluda 55kg?

No ma lootsin juba sügiseks, kuid ei õnnestunud. Ma ei teagi...No olgu, südames loodan suve keskel olla 55kg. 

* Kas sa soovid veel lapsi?

Ma arvan, et ei soovi. Kuid kui ma leian endale armastuse ja meil tekib ilus suhe ja kooselu, siis kes teab. No ma ei ei ütle ikka, et ei soovi, sest never say never. Kuid hetkel nagu esimese asjana vilksatas pähe, et ei soovi.

* Mis on sinu edasiviiv jõud?

Loomulikult minu tütred. Nemad on mulle KÕIK!


Novott, sellised küsimused ja sellised vastused. Võtke või jätke, aga selline ma olen. 

Kui keegi tunneb, et ma võiks veel sellise küsi ja ma vastan vooru teha, siis andke aga märku ;)

Nüüd ma lippan kirjandusse ja head lugemist!

6 kommentaari:

  1. Väga mõnus postitus. Sain minagi sinust rohkem teada. Seda, millest sa elatud olen ka mina mõelnud. Küsida ei tihanud, kuna teiste rahakotis pole kena sobrada:) lihtsalt näen, kuidas teinekord sa lubad endale asju, millele mina kulutada ei raatsi. Siis tekib trots, et ma ju raban tööd teha ja ei saa :) :) kuidas sina ilma tööta hakkama saad. Vot. Pole siis see Eesti midagi nii hull, kui inimesed ilma tööta elatud saavad :) :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No tore, kui meeldis :)
      Ehh kui normaalselt küsitakse, siis ma ka vastan :)
      Noh eks ma pean ikka midagi välja mõtlema selle tööga jne. Kuid mul käivad läbirääkimised ja loodan, et saan nii, et ka kooliga jätkata.
      Kui hästi tahta, siis kuidagi ikka saab, eks mul ka ju raskeid päevi jne, neist ma lihtsalt ei kirjuta, siis ehk jääbki vale mulje.
      Loodan, et lisaks rahale said ehk muudki teaga :)

      Kustuta
  2. Minu meelest oled sa svipsis peaga pigem liiga ülemeelik, mitte õel. Ma ei kujuta sind küll õelana ette, mitte kuidagi kohe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Võibolla tõesti, ma ise mõtlesin ka hiljem selle peale ja pigem vist jah liiga ülemeelik :D
      Oleme koos pidutsenud, et kohe nii tead mind?

      Kustuta