teisipäev, 8. detsember 2015

Kookosõli


Ma olen kogu aeg tahtnud endale osta ühte korralikku ja head kookosõli. Ma ei teagi, miks ma ei ole siiani seda teinud. Olen ostnud miskipäras ühe kindla oliiviõli, mille kasutusala on tegelikult palju piiratum ja ei ole too ka nii hea vist, kui kookosõli.

Tegelikult ma väga kookosõlidest midagi ei tea. Tean seda, et lisaks praadimisele, pudrule lisamisele, saab teda kasutada ka erinevate magustoitude tegemiseks, keha ja juuksehoolduseks. Mõni teeb sellest rasvakohvi hommikuti ja mõned võtavad ka lusikaga sisse ja see kõik pidi kaalulangetamisele üli hea olema, sest see ei ladestu keha rasvkoesse ja soodustab hoopis rasvade põletamist. Kookosõli annab energiat ja kiirendab ainevahetust.

Kookosõli on mitut sorti, on rafineerimata ja rafineeritut. Rafineerimata on puhastamata, toodetud külmpressmeetodil ja tihti ei ole õli ka filtreeritud. See on iseloomuliku ehk kookose lõhnaga ja maitsega. See on ka tervisele kõige kasulikum. 

Ja minul ongi võimalus nüüd proovida ja katsetada seda rafineerimata külmpressitud neitsi kookosõli.Ma sain laupäeval Looduskosmeetika (LINK) käest väikese pakikese, kui ma selle avasin, siis ma sain tõelise üllatuse osaliseks. Lisaks sellele kookosõli purgikesele oli seal ka kaart. JA PÄRIS KÄSITSI KIRJUTATUD JÕULUKAART. Teate ma ei ole nii ammu ühtegi käsitsi kirjutatud kaarti ega kirja saanud. Ma vaatasin seda ikka tükk aega ja siis panin sooja tundega kapile. Tänapäeval ju ei saadeta enam kahjuks kaarte nii väga, mis on tegelikult kurb. Sest see on nii armas ja jätab hoopis erilise tunde, kui keegi on korraks aja maha võtnud, mõeldes just sinule, pannud kirja oma head soovid käsitsi. Oeh, aitäh Looduskosmeetika (LINK), see oli armas ja mina saadan sel aastal ka mõned päris jõulukaardid.




Lisaks kaardile oli pakikeses ka Coconut Oil(Kookosõli) (LINK). See sobib ideaalselt küpsetamiseks ja praadimiseks, juuksepalsamiks, looduslikuks deodorandiks, massaažik, näole ja kehale kreemi asemel jne jne jne. 

Kuna mu kere nii suur siis ma ei raatsi sellega tervet keha kokku määrida praegu :D Küll aga määrisin ma omi huuli kohe sellega, sest mu huuled olid just üsna kuivad(käisin ju tol päeval just kiirkõndi tegemas õues) ja kreemitasin ka käed üle. Mmm see kookoselõhn ja maitse, no ma limpsasin huuli ja ma oleks tahtnud ausalt lusika haarata ja purgist maiustama hakata. Ehtne kookos. Ehtne kookose lõhn ja maitse. Ma olen kookosefänn üldse ja mulle nii meeldib see purgike nüüd.




Õhtul ma tegin kotlette ahjus ja need hakkasid mul seal sulama ja mulle soovitati need ruttu pannil üle praadida. Ja ma kohe mõtlesin, et proovin oma kookosõli nüüd ära. Korter lõhnas mul nagu oleks kuskil paradiisiaias ja kotletid olid ka huvitava, kuid mitte häiriva maitsega. Lastele ka sobis ideaalselt. Järgmine päev kasutasin ma seda ka omleti praadimisel ja juba selle lõhna pärast tahaks kogu aeg miskit praadida. Pühapäeval ma tegin ühte patuvaba kooki, selles ma kasutasin ka seda kookosõli. Ta küll säriseb veidi rohkem, kui mingid muud õlid, kui mind see ei häiri.

Ma mõtlen, et ma võiks ju nüüd hommikuti putrusid sööma hakata. Lisan kookosõli sisse ja ma kujutan ette, et see puder hakkab mulle palju rohkem maitsma.

No eks ma annan teile vaikselt teada, kuidas ja kus ma teda kasutan.

Mis sina kookosõlist arvad? Kuidas sa seda kasutad? 
Jagage nippe, ideid, kogemusi! Ootan nii huviga kohe!

Looduskosmeetika lehelt võid leida veel palju looduslikku ja head.

Tutvu nende toodete ja tegemistega: SIIN
Ja kiiremaid uudised leiad nende Facebooki lehelt: SIIN



4 kommentaari:

  1. Oma kintsud võid küll kokku määrida sellega, kui välja kõndima lähed. Nii suur Sa nüüd ikka ei ole ju.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen ikka :D Aga jah kintsudele panen, kui välja lähen :)

      Kustuta
  2. Kas varsti on oodata küsimused-vastused postitust ka?

    VastaKustuta