neljapäev, 14. jaanuar 2016

Kuidas mulle siis maitseb see Teazy Teatox tee? Toidud, mida puhastuse ajal vältida ja mida just tarbida!


Nonii tutvustasin teile siin paar päeva tagasi Teazy Teed. Sellest võid lugeda: SIIT. Hakkasin nüüd seda esmaspäevast jooma, igal hommikul Teazy hommikutee ja ülepäeviti Teazy õhtutee. Aga enne, kui ma maitseelamusest kirjutama hakkan, enne seda tutvustan teile seda Teazy tee brožüürikest, seal on kirjas, mida vältida selle kuuri ajal ja mida just tarbida.




Toidud, mida vältida(loe ka mis suhe mul nendega on):


Rafineeritud ja töödeldud toidud, sest maksal on neid raske seedida. Organismi puhastamise ajal on oluline just maksa tööd kergendada.

Ei tarbi rafineerituid ja töödeldud toite juba ammu. Väga harva, kui olen midagi sellist söönud. Nii harva, et ma ei oska isegi nimetada seda korda. Pole probleemi! 


Suhkur ja kunstlikud magustajad, mida leidub enamasti kõikides poes olevates maiustustes, saiakestes ning koogikestes, sest need raskendavad samuti maksa tööd.

Ei armasta üldse magusat, ammugi ei kasuta suhkrut ja muidu kunstlikke magustajaid. Oi veinis seda siiski leidub aga no ma ei tarbi seda ka iga päev ja üritan vältida väga.


Piimatooted sisaldavad küllastunud rasvu, mis pole organismile kahjulikud, kuid raskendavad vähesel määral seedimist. Lisaks soodustavad pimatooted lima tootmist, mis muudavad omakorda organismi puhastamist keerulisemaks. Kuna paljudel inimestel on piimavalgu ning -suhkru talumatus, on kasulik välistada kõik võimalikud talumatust tekitavad toiduained.

Ei tarbi ühtegi piimatoodet, Kodujuust ei lähe selle alla? Või läheb?


Gluteeni sisaldavad toidud, nagu nisu, oder, rukis ja vähesel määral ka kaer, sest need sisladavad kleepvalku, gluteiini, mis on keerulise struktuuriga ning raskesti seeditav.

Nisujahul on niikuinii minu silmis keelumärk küljes, rukkijahu vahel tarbin, kui söön seda täistera rukkijahu rösti. Kuid ka väga harva. Kuuri ajal ei satu kindlasti see mu suhu. Võin juba ette ära öelda, et TÄISTERA tooted on soovitatavd.


Alkohol, sigaretid ja kohv on lisakoormus maksale, mistõttu on peatatud töö toksiinide ning muude väljutamist vajavate ainetega.

Suitsu ei tee, veini joon, kuid piiran. Kohvi joon kord päevas, hommikul, musta ja kanget. Kuid nagu näha, siis kuuri ajal pole soovitatav. Üritan loobuda.


Transrasvad(kiirtoit, saiakesed, koogid, küpsised, paljud šokolaadid jm) blokeerivad mõneks ajaks maksa, nii et see ei saa teiste toksiinidega tegeleda.

Ei tarbi!


Lihas, nagu ka piimas, on rohkelt küllastatud rasvu, mis pole tavatingimustes kahjulik. Siiski oraganismi puhastuse ajal on soovitatav sellest slobuda, et mitte anda maksale lisakoormust. Kanafilees on vähe küllastatud rasvu ning vajadusel eelistada just seda.

Krt, liha ma armastan, No olgu, tahtsingi sealihast mingiks ajaks loobuda, nüüd on selleks parim võimalus. Aga kala? Kas kala võib?




Toidud mida valida(vaata, mis mulle siit meeldib):


Seemned ja pähklid - palju kasulikke rasvu ning toitaineid.

Vot neid ma ei armasta. Ei söö seemneid ega pähkleid. KUIGI pähklimüsli mulle meeldis ju. Hmm.


Rohelised aedviljad - palju kasulikke vitamiine, kiudaineid jm.

Sobib, söön.


Ristõielised köögiviljad(brokkoli, kapsas, lillkapsas, rooskapsas, lehtkapsas) - maksa ühe kõige olulisema tee - glükoronidatsiooni - töökorras hoidmiseks.

Sobib söön ja tihti.



Väävlit sisaldavad toidud(sibul, küüslauk, muna) - aitavad kehal puhastuda.

Sobib söön ja tihti.


Antioksüdantide poolest rikkad toidud, eriti marjad(maasikad, vaarikad, mustikad), apelsinid, viinamarjad ning erivärvilised köögiviljad(paprikad,paklažaanid, kõrvitsad jne) - kaitsevad vabade radikaalide kahjustuste eest ning on olulised maksa ensüümide käivitamisel.

Meeldivad kõik, kuid tarbin millegi pärast vähe.


Kaunviljad - head kiudainete ja taimse valgu allikad. Annavad organismi kurnamata energiat ja meeldiva täiskõhu tunde.

Tarbin ja meeldivad


Täisteraviljad(tatar, hirss, kinoa, gluteeinivaba kaer) - tasakaalustavad veresuhkru taset ning neis on rohkelt kiudaineid, mis aitavad kaasa organismi puhastumisele.

Tatart söön, teisi asju üldiselt väga harva ja ei armasta, kuid vahel söön.


Taimsed piimaasendajad(mandli-, kaera-, kookospiim) - alternatiiv lehmapiimale. Ei langeta immuunsust ega soodusta lima, ekseemide, kõrvetiste, seedehäirete jm teket.

Kookospiim kastmes...Mmmmm. Muud ei tarbi.



Ürdid(till, kõõmned, kurkum, parika, Cayenne´i pipar, küüslauk) - kiirendavad seedimist ning neis on palju kasulikke aineid.

Ojaaa, lemmikud.


Puhas vesi - piisava koguse(6-12 klaasi päevas) puhta vee tarbimine aitab väljutada maksa eritatud toksiine.

No vesi on mu parim sõber!







Väga paljud punktid on siin sellised, mida võiks iga päev vältida ja need, mis on soovitatud valikus, neid võiks ju iga päev tarbida. Kuid sellest ma teen eraldi teema.



Kuidas mulle see tee siis maitseb?

MULLE MAITSEB SEE VÄGA VÄGA HÄSTI. MÕLEMAD!

Teazy Teatox hommikutee:

Teazy Teatox hommikutee on tugeva ja sellise värskendava lõhnaga. Kuna ma olin alles väga haige, alles lõpetasin kangete ravimite võtmise, siis ma väga maitseid ei tundnud alguses. Nüüd eile ja täna tundsin paremini, maitse on õrnem, kuid puhas ja värske. Hästi meeliv. Ma ei oska veel kirjeldada, püüan seda teha mingi päev. See tee värskendab, äratab, lööb koheselt pea selgeks ja tekitab mõnusa tunde. Köögis on kohe mõnus lõhn. Mmmm.

Olen seda nüüd 4 päeva tarbinud. Kuid siiski olen joonud ka kohvi, enne tee joomist tass musta kohvi. Ilmselt nii ei ole õige, kuid ma pole tahtnud kohvile ei öelda. Kas mul kohvi vaja ka on, või joon seda lihtsalt harjumusest, seda ma ei oska öelda praegu. Kindlasti püüan ma kohvist  loobuda, vähemalt kuuri ajaks. Erilisi muudatusi veel ei ole tunda, no tarbitud ka vähe veel ju. Küll aga ma tunnen, et minuga midagi toimub. Mu kõht mulksub, uriseb, nagu käiks mingi tegevus seal sees, wcs käin tihedamalt ja uriin on natuke teistsugune, kui varem. Miskit kuskil toimub! Protsess käib vist.

Ma lollike pole ostnud endale teesõela, nüüd ma joon nii, et puru suus. Aga see puru on hästi ilus. Lillekesed seal sees miskid jne. Metallist purgike on ka hästi armas ja sobib mu kööki ideaalselt.




Teazy Teatox õhtutee:

Teazy Teatox õhtutee on ka mõnusa lõhnaga ja terve korter lõhnas imeliselt. Hästi tugev ja hea lõhn. Maitselt on see tugevam, kui hommikutee, eriti tunnen ära lagritsa maitse. See on hästi hea maitsega päriselt. Õhtutee maitseb mulle rohkem, kui hommikutee(kuid mõlemad on head).

Seda olen joonud nüüd 2 õhtut, seda tuleb üle päeva tarbida. Muutusi ei oska kohe nii välja tuua, esimesel ööl ei olnud midagi mu meelest, kuid teisel ööl ma magasin nagu nott, käisin korra wcs, kuid voodisse naastes ma jäin koheselt magama, mida tavaliselt ei juhtu ja ärkasin äratuskellaga, mida ka tavaliselt ei juhtu, sest tavaliselt olen alati varem üleval. Täna on jälle see õhtu, kus ma saan seda teekest nautida.

See tee on armas papist? pakenis ja tee on kotkestes, mis on hästi vinged. Need on mingist mõnusast tugevamast libedast riidest ja mugav kasutada, ei pea puruga jamama. Sobib ka minu kööki.

Nüüd ma siin ootan õhtut ja seda, kuna saan seda õhtuteed nautida ja jätkan oma kuuriga kindlalt. Proovin vältida neid toite, mida Teazy soovitab ja tarbida neid mida ta ka soovitab.

Teen nädalavahetusel uue postituse sellest. Võibolla juba homme. Püüan maisteid paremini kirjeldada ja teen paremad pildid ka juurde.




Teazyga saab tuttvuda:

Facebook:  Teazyteatox
Instagram: Teazyteatox
Koduleht:   Teazyteatox





6 kommentaari:

  1. Minu arust on kodujuust piimatoode.. :)

    VastaKustuta
  2. Kodujuust on ikka jaa, piimatoode.
    Aga kui nüüd vaadata seda keelatud asjade listi siis... kaal peaks ka ilma teeta langema. Ma ise tegin läbi ca 1,5a tagasi selle kuuri ja kuigi teed on head ja mõjuvad hästi unele ja hommikukohvi asemel, siis kaalule nad erilist mõju tookord ei omanud :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ikka nii loll, ei tea kas kodu juust on piimatoode :D
      Antud juhul jma ei peagi seda teed kaalulangetuseks kõige tähtsam, tore kui magada saab paremini ja organismi puhastab. No eks ma loodan, et mõjub kaalule ka, kuid eks näis, mul palju veel juua :)
      Täna magasin nagu nott jälle :)

      Kustuta
  3. Muidugi on kodujuust piimatoode! ;)

    VastaKustuta