reede, 25. september 2015

Natuke juttu Farmi toodetest! Farmi - terve Eesti kiidab!

Mõned postitused tagasi ma kirjutasin, et mul avanes võimalus proovida Farmi (LINK) tooteid. Ja nagu ma kirjutasin, polnud ma enamus asju ise märganud. Kuna mul ei ole VEEL sellist kindlat tootjat, kelle asju ma eelistaksin. Kuid ma usun, et see muutub. Sest väga oluline on ju tegelikult teada, kuidas ja kus on toode valmistatud. Loomulikult on oluline ettevõtte sõnum rahvale ja nende nö põhimõte!!!

Toodetest:

* Minu täielik lemmik, parim jogurt mida ma iial olen saanud. Apppi, kuidas ma seda jumaldan. VÄHERASVANE JOOGIJOGURT APELSINI (LINK). Ma olen siin päris päris haige olnud, lausa voodis. Ja erilist isu pole juba ammu. Kuid midagi ju sööma peab eks. See apelsini jogurt tundus hästi hea mõte ja arvasin, et see läheb alla ja jääbki sinna. 

Avasin paki ja see mõnus apelsini lõhn, mis sealt tuli, pani kohe silmad särama ja neelud käima. Valasin tassi ja oioioi, mis imeline värv. Selline kreemjas oranžikas. No hästi ilus, lausa pastelne. No jogurteid vist nii ei kirjeldata, kuid mina nägin asja nii ja nii on. Jõin kohe suure sõõmu ja terve oma suure tassi tühjaks...Mmmmmmmmmmm. See oli imeline, ei olnud vaid hapukas jogurt, vaid oligi tunda ehedat apelisin. Vahel on nii, et natuke saad aimu, et mis puuviljast või marjast jogurt on tehtud. Kuid no see oli päris päris apelsin. Ma lisaks isegi veel natuke seda apelsini funki juurde.

Parim jogurt, mida ma siiani joonud üleüldse olen. Aitähhh Farmi (LINK)!!!

Selle paki jõin ma tühjaks 2 päeva jooksul ja täiesti üksi. Jah kaalulangetaja vaatevinklist seda kindlasti väga tihti ma teha ei tohiks. Kuid kui asja mõistusega võtta, siis ega päris nii ka elada ei saa, et mitte midagi endale ei luba. Vahel võib ja tähtis on siiski kogused.

See jogurt on väherasvane, süsivesikuid vist on selletõttu rohkem, kuid no midagi drastilist siin nüüd ka ei olnud.

 Loe sellest tootest: SIIT





* Teine toode, mida ma proovisin oli VÄHERASVANE JOOGIJOGURT VANILJE (LINK). Ma natukene ootasin sellelt tootelt rohkemat. No natuke oleks tahtnud vannilje maitset rohkem tunda, kuid see peab olema ju jogurt, ta ei saagi tegelikult olla üks üli magus vanilje jook. Selleks puhuks on olemas magusad piimajoogid. Nii, et jogurdi kohta vist ikka on kõik ok. Koostis oli selline kare, teraline. Vanilje puruline...Kuid see ei häirinud mind. 

Apelsini oma meeldis siiski rohkem ja see mu lemmikuks päris ei saa. Kuid ma ei ütle, et see oleks halb. Ei ta ei ole sugugi halb!!! Lihtsalt mina vajaks rohkem vaniljet.

Seda ma üksi ära ei joonud. Mina jõin vaid tassikese, ülejäänud pistsid mul plikad nahka. No neile meeldis see väga. Kõlasid sõnad nagu: MMM, NÄMMA, NIII HEA VANILJE, MÕNUSSS!

Sellest tootes on aga näiteks natuke vähem süsivesikuid ja kaloreid, kui apelsini omas.

Loe sellest tootest:SIIT





* Kolmandaks toon täna välja PASTÖRISEERITUD TÄISPIIMA (LINK). Ütlen ausalt, ma kartsin seda. Ma olen piimasõber küll, kuid viimasel ajal tarbin piima väga vähe. Kohe väga vähe. Ja tegelikult olen ma alati kasutanud  no neid tavalisi piimasid, 2,5%lisi...Ma arvasin, et see on vastik. Mul pole kunagi tulnud pähe mõtet osta endale täispiima, ei endale ega lastele. No milleks? See on tundunud mulle niii rasvane ja niii rammus. Ja milleks see mulle hea peaks olema?

Ma veel uurin seda asja edasi.

Täispiim on oluline vitamiinide allikas, sisalda­des peaaegu kõiki vesi- ja rasvlahustuvaid vita­miine. Rasvlahustuvad vitamiinid (A, D, E on olulised kaltsiumi soodsamaks omastamiseks.  Vees lahustuvatest vitamiini­dest olulisemad on kõik B-rüh-ma vitamiinid, mis aitavad kor­ras hoida eeskätt meie närvi­süsteemi. Ega muidu ei soovi­tata juua õhtuti sooja piima meega, et oleks rahulik uni. Piimast saadava kaltsiumi omastamiseks on vajalikud pii­marasvas olevad vitamiinid, eeskätt D-vitamiin.

Loe piima kasulikkusest:SIIT

Aga kuidas mulle see piim maitses? Teate ma ütlen ausalt, mul on tunne, et ma olen joonud enne mingit vesist lurri. Päriselt. Väga suur vahe on ikka sees. Täispiim ei olnud üldse vastik, see ei olnud ammugi rasvane. Ta on küll rammus, kuid teda on mõnus juua. Päriselt. Ei olnud paks, kuid siiski andis tunda mingit mõnusat tummisust. Mulle meeldis see täispiim väga väga.

Ma ei tea piimadest mitte midagi, kuid mu lapsed söövad hommikuhelbeid piimaga, pisem joob üldse palju piima, piima kasutan nende pudru sees ja mõneks muuks asjaks vast ka, nii et ma tahan kohe uurida rohkem piimade kohta. Ja milleks see täispiim just hea on!!!






Esialgu praegu kõik, mõned Farmi (LINK) toote kirjeldused tulevad varsti veel!!!

Küsin nüüd teilt, mu armsad lugejad, kas teie olete joonud täispiima?
Mida sellest arvate?
Kas olete proovinud ka Farmi väherasvaseid joogijogurteid?

8 kommentaari:

  1. Me (tegelikult mees ja lapsed) joomegi ainult täispiima. Reeglina ostamegi seda Farmi oma. Oma rolli mängib ka see, et piim tuleb tuttavate farmist (päris sugulaste öelda ei saa, sest talu on mehevenna äia/ämma oma) :)
    Joogijogurteid pole veel proovinud, kuid sinu kirjelduse järgi tahaks seda apelsini oma kohe maitsta :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma saan järjest tagasisidet, et inimesed joovadki täispiima. Täitsa põnev. Ma ei tea miks, kuid ma arvasin, et kõik joovad seda lahjemat.
      Ma kohe tahan uurida rohkem nende piimade kohta asja :D
      Tead proovi see ära ja anna mulle tagasisidet ka. Mulle tõesti meeldis see niii väga ;)

      Kustuta
  2. Ei joo piima.
    Seda apelsini jogurtit tahaks nüüd ka mina proovida.

    VastaKustuta
  3. Piima kohapealt ei oska kahjuks eriti abiks olla, sest tavalist piima tarbin väga vähe ning täispiima ei ole proovinud :) Kuid nende magusate jogurtite ja muude magustatud/maitsestatud toodete kohta ütleksin küll seda, et kasulikud need ei ole, eriti kui käsil kaalulangetamine. Magusad jogurtid, kohupiimad jmt sisaldavad väga palju suhkrut, isegi kui kaloraaž on madal, siis suhkurt on omajagu sees ja kokkuvõttes midagi muud peale magusa maitse need sulle ei anna. Kiri ''väherasvane'' on lihtsalt väga petlik :) Proovi teha ise maitsestamata jogurtist, kohupiimakreemidest ja puuviljadest/marjadest kreeme ja jogurteid, viska koostisosad blenderisse vms, imelihtne teha ja meeletult maitsvad saavad! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei armas Tuuli ;)
      Nii ma enamasti teen ka. Ei osta neid väga. Ja rõhutangi siinkohal seda VAHEL VÕIB ;)
      Magustoite teen ise maitsestamata jogurtist, kohupiimast ja lisan marju, mett jne ;)

      Kustuta
  4. Proovisin ka selle apelsinijogurti ära ja täiesti pettusin - apelsini lõhnast/maitsest polnud jälgegi, kergelt kollakas hapukas ollus - täiesti tavaline joogijogurt ja on olemas palju paremaidki. Kindlasti ei osta seda enam.

    VastaKustuta