laupäev, 29. oktoober 2016

Minu reede 28.10.2016 ;) Täiega metsas päev...


Hei sõbrad, panen kirja nüüd ka eilse päeva, tahtsin seda juba hommikul teha, aga oli palju tegemist päev otsa. Nüüd käisin poes, tegin lastele õhtusöögi ja tulin netti.

Eilne päev algas mul väga vara, lausa kell 04.30, ma läksin magama 01.00 öösel ja ärkasin 04.30. Ainult 3,5h und. Proovisin magama jääda, vahetasin asendit, lõpuks siplesin edasi tagasi ja enam ei viitsinud. Tulin ülesse, tegin kohvi endale, toimetasin veidi, blogisin ja alustasingi päevaga. Ma ei tea, miks ma nii vähe magasin, eelnev päev sai kiirkõndi õhtul tehtud ja mingeid muresid ka mul ei ole, mis magada ei laseks. Loodan südamest, et mul jälle need unetuse probleemid ei tule. Tavaliselt tekib see jama siis, kui ma olen eriti tubli, teen trenni, liigun ja toitun hästi. Mis tundub ebaloogiline...

Aga kuna mul on sellise vähese unega palju kogemusi, siis tean, et see päev ei tule minu jaoks hea. Mul hakkas üsna varsti pea valutama, suu kuivas ja oli selline tunne, nagu oleks kaua pidu pannud ja alkot joonud. Ehtne pohmaka tunne oli. Uni oli silmas ja vastik igatepidi. Peale hommikusööki üritasin uuesti magama jääda, panin kardinad ette tagasi, kõik seadmed kinni, silmaklapid ette, aga ei midagi.  Tulin ülesse lugesin raamatut, vaatasin netis ringi, proovisin uuesti magada ja ikka ei midagi, ja nii mitu mitu korda proovisin.

Mul oli täiega nõrkus juba, väsimus oli suur, pea valutas. Õhtul pidi olema 19st mul Arturiga jõusaalis jalapäev ja ma täitsa muretsesin, et kuidas ma vastu pean. Võtsin lõpuks palderjani,  jõin hea une teed ja siis kuidagi ma 17 ajal olin magama jäänud. Laps teadis, et pean trenni minema ja tuli 18.20 mind äratama vaikselt, ütlesin talle vaid seda, et jälgigu mu telefoni, kui mulle kirjutatakse, et trenni, siis äratagu. No me räägime enne alati üle treeneriga. Lõpuks ta kirjutas ja kell 19 ma ärkasin, kuid endiselt "pohmakaga".


Kuna mul mitte midagi muud peale selle vindumise ei olnud eile, siis lähen asja juurde...




Minu trenn/liikumine ;)


Nagu ma just kirjutasin, siis pidi mul olema jõusaalis jalapäev. Kahjuks jäi see ära. No ma küll ei olnud trenni lainel väga ja oleks sinna vingudes eile läinud, kuid mõnes mõttes oli kahju ka. Ma oleks küll vingund, aga usun, et trennis oleks see üle läinud. Kahjuks aga haarasin ma sellest olukorrast eile kinni ja ei vedanud end ka ise trenni ega välja kõndima samuti mitte.

Vaatasin välja, see ilm ei meeldinud mulle, halb oli olla(kindlasti oleks saanud sellest üle olla) ja eile siis olin nõrk ja kobisin voodisse teki alla peitu.

Eile ei olnud trenni ega liikumist!



Minu toitumine ;)


Mulle on tulnud nii palju kirju ja kommentaare, et ma söön vähe, näljutan ja palveid, et ma hakkaks rohkem sööma. Mulle läheb see korda, ma mõtlen alati iga kirja ja kommentaari peale ja  mõtlen ka järele, et mis on "pildil" valesti.

Tänan, et hoolite ja märkate ja häid soovitusi annate. Tänan, et meelde tuletate ja olemas olete :)

Kõik päevad ei ole vennad, tunnistan ausalt, et jah mõni päev olen söönud alla igasuguse normi ja seda võib ka lausa nälgimiseks pidada, kuid vahel on nii, et pole olnud isu, tahtmist jne. Kuid kindlasti on päevi, kus ma söön täiesti enam vähem, või lausa hästi. Palun kullakesed ärge tehke ühe/kahe postituse pärast järeldusi. No siin ka minu enda viga, kuidas te saate midagi järeldada, kui ma pole blogisse järjepidevalt kirjutanud oma toitumisest. Ja kui kirjutan, siis satub just see päev parasjagu olema, kus sõin vähe...Mul oli blogimistuhin kuhugi kadunud ja no ei viitsinud kirjutada...Kuid jälgige mind ka instas või facebookis, kui ma siin ei ole tegutsenud, siis seal ikka. KUID MA SAIN TUHINA TAAS KÄTTE JA HETKEL OLEN IGAL POOL :)

Ma ei näljuta end, minuga on kõik korras ja tunnen end hästi. Vahel on on kehvasid päevi toitumise osas, kuid ma püüan end ikka parandada ja süüa normaalselt. Loodan, et mõistate ;)

Need toidupildid tulevad üsna koledad ja häbi siia lausa lisada seekord, aga noh vähemalt lisan. No eile oli nii halb päev, et päriselt ma ei viitsinud piltidele ka mõelda. Alguses veel, õhtul oli suht ükskõik.




Hommik ;)


Kohe kui ärkasin jõin muidugi vett, siis tegin ühe tassi kanget musta kohvi, siis asjatasin paar tundi, kuna ma ärkasin ju nii vara :D Hommikusöögi aega enam ma ei mäleta, aga hommikusöök oli ilus ja hea.

Ma pole üldse pudrusõber. Mitte kohe üldse. Aga viimasel ajal ma kohe tahan kaerahelbe putru kaneeli ja siis kas puuviljadega vms...Kohe hullult tahan.

# Täisterakaerahelbed
# Kaneel
# Pool banaani
# 1 kiivi
# 2 tassi musta kohvi





Keedan veega ja soola/suhkrut ei pane!!!




Lõuna ;)


Keerasin kokku jäänustest. Eelmise õhtu tomati/kurgi/hiinakapsa salat ja 2 broileri kintsuliha








Õhtupoolik ;)

Enne uinumist...

# 1 kiivi
# Pool banaani




Õhtu ;)


Sõin endiselt jäänuseid, sest külmkapp oli väga tühi, kohe väga väga tühi.


Eelmise õhtu salat  broileri delikatesshakklihaga







Vett jõin päeva jooksul väga palju, jõin ka teed palju, kuna mul oli see vastik pohmaka tunne. Suu kuivas ja nõrkus oli. Kui palju vett tarbisin, seda ei mäleta. Kaks tassi musta kohvi, mis oli ilmselt viga, see ei teinud asja paremaks. Tunne oli vastik. Kuna magama jäin, ei tea, kuid jäin varakult ja võin ette ära öelda, et laupäeval ärkasin rõõmsalt ja täna on igatepidi 5+ päev olnud ;)



See oli nõme päev ja pikemalt sellel ei peatu...


Bye bye!!!

I can and i will, just watch me!!!







6 kommentaari:

  1. Ma olen väga pikka aega juba juurelnud selle üle, et kuidas ometi sul see kaal alla minna ei taha. Tean omast käest, et siis, kui KMI näitab veel ülekaalu, siis on see kaalulangus eriti kärme tulema. Alustasin ju 173 cm pikkuse juures 82 kilogrammise kehakaaluga. Sõin OLULISELT ROHKEM, kui sina praegu. Trenni tegin 3 korda nädalas ja see oli kah puhtalt jalutamine või ellipstrenažööril 45 minutit. Ja läks nigu ludiseb nädalas 1,5 kg. Ja ikka iga nädal. Pidama jäi siis, kui KMI näitas normaalkaalu. Sul kaal trikitab juba pikka aega. Esiteks, kuidas sa nii väikseid portsjone süües oled üldse suutnud nii suureks minna? Teiseks, kuda see kaal ei lange? Lihaskasvu siinkohal küll süüdistada ei saa. Lihased ei kasva miinuskaloraažis. Ma kardan, et sa oled oma hommikusöökidest loobumise ja üliväikeste portsjonitega endal kogu selle ainevahetuse tuksi keeranud. Ja lähed edasi ka seda sama rada. Paratamatult jääb mulje, et sa kardad näidata, et sa rohkem sööd. Sa justkui oled just uhke oma väikeste portsjonite üle. Sa väidad, et vahel sa sööd rohkem, aga kuidagi piltidele jäävad ikka ja jälle ainult need portsjonid, kus on vähem süüa, kui minu närilistel. Ja nemad kaaluvad paarsada grammi :) Kokkuvõttes - ma kardan, et sellise taktika ja tempoga sa väga kaua ei kesta. Vähemalt mitte terve mõistuse juures olles. Ma oleks puhtahull juba.
    Jaksu ja kainet mõistust!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma vastan praegu emotsioonidega ja esimese reageeringuga, sest mul on moment kiire :( MA NÄITAN SEDA TOITU, MIDA SÖÖN.
      Kui joon veini,söön sushit, siis seda ka ütlen.
      Ma ei tea, mis toimub, ma ei tea, miks see nii on.
      Enamasti ma söön kava järgi.

      Kustuta
    2. Ma mõistan täielikult lugejate muret. Olen tahtnud ammu midagi öelda, aga pole torkima hakanud. Sellised portsjonid täiskasvanud naisele ei ole OK. Võiksid osta toidukaalu, ühel päeval oma portsud kaaluda ja siis kaloraažile otsa vaadata. See on ilmselgelt liiga väike ka kaalulangetajale. Samuti tekib küsimus, mis kava sellise toidukoguse ette kirjutab? Kellelt sa seda kava tellid?
      Ei taha pahandada või negatiivset kommentaari jätta, aga asi on tõsine.

      Kustuta
    3. Margit, ära muretse, ma ei võta seda rünnakuna :) Kindlasti mitte! Tänan, et vastasid mulle siia.
      Mul hetkel pea nii sassis selle teema pärast ja ma tean, et asi on tõsine ja tõsisem, kui siit välja paistab :( Ma püüan sellega tegeleda ja tõsiselt kohe...Sest ega ma ju ise ka ei jaksa enam.
      Kava on mul Arturi oma(AR Fitness), tema kogused on ikka okid vast, ma lihtsalt julmalt vähendan neid...
      Ma ostan endale täna/homme toidukaalu ja hakkan kaaluma kõike ja üritan ka kaloraaži kuidagi välja arvutada.

      Kustuta
  2. Oot, kilpnääre oli sul korras? Kui ei tea, lase teha analüüsid, tihti mängib kilpnääre rolli ülekaalulisuses ja kergesti lisanduvates kilodes.
    Kui see korras on veel 2 varianti, miks. a) sa oled enda ainevahetuse tõesti ära rikkunud. Tean ju enda pealt+ paljud teised, et süües tõesti minimaalselt, keha harjub selle kogusega, energiaga. Tõstes nüüd toitumise normaalse piiridesse, on see jällegi liiga palju keha jaoks ja kaal hakkab tõusma, heal juhul seisab. Iseenesest see on loogiline, et nii läheb ja peabki minema. Paratamatult tuleb kuidagi selle tõusuga või seisakuga leppida. Mingi aeg tõuseb, küll lõpuks harjub, peaasi, mitte liiga kõrgela lasta tõusta. Sealt saab taas vaikselt, mitte mingite äärmuslike dieetidega, taas kärpida. Ei, mitte pauhh -500kcal päevas, no nii vaikselt 50-100 kaupa, lihtsalt liigutada end tiba rohkem, kasvõi kodus rohkem püsti seista kui istuda. Lihtsad väikesed muudatused.
    Ja siis b) variant. Reaalselt märkamatult siiski süüa sisse rohkem, kui kulutamiseks vajalik. Veinike siin, kokteilike seal. Tead ise ka, et alko sisaldab metsikult tühja energiat ja tegelikult on väga kiiresti võimalik kaloraaž sellest täis saada. Kui siin mängida perioodidega "täna sõin üle, homme nälgin" pole nagu ka mingit kasu. Nälgid, nälgid, lõpuks sööd ikka üle, surnud ring.
    Enda pealt näen ka, kui kerge on öelda, ok, täna oli viimane kord, kui olin rajalt maas. Homme teen paremini seda ja toda ja kolme nädala pärast avastan, et oh, crap, see "eile" oli tõesti 3 nädalat tagasi ja ikka veel olen olen ma "homsest" alustamas. Muud polegi. Lõpetada kas põdemini kaalu ja välimuse pärast, võtta end sellisena nagu oled ja elada elu, nautida, juua veini, süüa midaiganes. Ja lihtsalt olla. Või leida peas üles kõlks, võtta kätte ja tõesti vaikselt taas alandada, seades endale piiranguid kindlamaid. Alati ei pea selleks mingite kavade järgi toituma. See, palju sa sööd, tead vaid sina ise. Mõtle hoolikalt läbi, kas sa sööb liiga vähe, liiga palju või mida sa teed ja kus saad sa teha korrektuure. Sa ei tee seda meile, sa elad oma elu iseenda ja laste jaoks.
    PS, ütled, et ärge tehke järeldusi kahe postituse najal. Kullakallis, Merlin, tead ju ise ka, kui pikk su teekond on olnud ja kuidas see möödunud on. Kindlasti ka tead, kuidas mida kus ehk parandada. Lihtsalt pead mõned kindlad otsused tegema ja endale kindlaks jääma. Kuigi ma tean, kui raske see on ja leida end taas punktist "homme olen tubli" . Jõudu.

    VastaKustuta
  3. Olen ammu tahtnud midagi öelda, aga pole osanud seda kuidagi sõna võtta. Armas, Merlin, palun söö ja kohe julgemalt. See ei tee sulle midagi halba, eriti kui käid ju oma kõnnitiirudel + ka trennis. Lisaks vajab inimene lihtsalt elamiseks, funktsioneerimiseks ja mõtlemiseks ka rohkem toitu, kui sina oma aktiivse eluviisi juures.
    Söön ise hetkel vähemalt 5 korda päevas ja suuri koguseid ning olen hommikuti alati näljane. Trenni teen hetkel vaid paar korda nädalas, sest intensiivse õppimise tõttu aega leida on keeruline. Aga pole midagi juurde võtnud kui normaaset sööki süüa. Ps sinu praegust menüüd vaadates siis sinu 3me päeva menüü minu ühe päeva menüü. :D See negatiivses kaloraažis elamine on väga-väga halb ja viib hilisemate söömasööstudeni..
    Palun võta midagi ette.

    VastaKustuta