pühapäev, 31. mai 2015

Ajakirja Fitness Hers konkurss BFit 2 kuuga rannavormi ongi läbi...

Just saatsin ka mina PÄRAST pildid ära ja minu jaoks on see võistlus ka lõppenud. Ma ausalt ei teagi, mida ma hetkel tunnen, muidugi ma rõõmustan, ma tegin midagi hulljulget ju. Ma alles alustasin spordiga, alles hakkasin tegelema kaalujälgimisega ja üsna suurelt kaalult ja kohe siis vaja võistlema hakata. Mulle aga oli see väga oluline. Esiteks see tohutu motivatsioon ja tahtejõud, sa osaled avalikult kuskil ja saa ei saa lolli mängida. Aga kuna minu kaalulangetamine on minu suur suur unistus ja see teema on minul niiii südames ja ma teen seda siiraste emotsioonide ja soovidega ja oma hingega, siis saan öelda, et antud konkursil osalemine andis tagasi mulle minu jõu ja usu iseendasse. 

Jah ma ei saanud kahe kuuga rannavormi ja see oleks ka ilmselt võimatu aga ületasin iseennast. Tähtis ei ole siin kohal ainult välimus, toetajad ja tähelepanu. Kuigi see, kui palju armast tähelepanu ja tagasisidet mulle tuli, ka see oli nii armas ja andis jõudu. Tähtis on aga ka see, et ma sain tegeleda asjaga ka enda seest poolt ja sain selgeks mõelda oma hingehaavad, mida on mulle tekitanud suur kehakaal. Ma ei karda enam, ma ei häbene oma keha ja ma tean, et protsess käib ja iga päevaga olen ma sammuke lähemal oma unistuse keha juurde. Kuid juba praegu, kus ma oma pildid olen avalikult letti löönud ja tunnistanud oma suurt kaalu ausalt ja otse, tunnen ma end palju paremini, natuke ilusamana ja sportlikumalt.

 Ma olin väga katkine inimene, ma häbenesin minna trenni, jalutama, ujuma...Ma häbenesin minna mööda vanadest tuttavatest, kes mäletasid mind saledamana. Ma häbenesin vaadata peeglisse. Ma nutsin end õhtuti magama, ma vihkasin on keha. Ma tahtsin olla ilus, terve ja sportlikum naine taas ja nüüd ma seda natuke juba olen. Täna lõppes konkurss aga siin ei lõpe minu teekond. Minu unistus -60kg läheb edasi ja kuni võiduka lõpuni. Veebruaris alustasin nagu te teate 117kg, BFit konkursi alguses kaalusin ma 104kg ja tänaseks kaalun ma 96kg BFit konkursi ajaga võtsin ma alla 8kg;) Wohoo. Minu eesmärk ja suur soov on aga kaaluda  60-55kg...

Mis ma olen siis teinud? Ma üritan üle päeva/kahe käia jõusaalis, seal teen ma erinevatele lihasgruppidele erinevaid jõuharjutusi, peale seda kindlasti otsa kardiot, kas sõidan ratast, kõnnin ja kummagile neist otsa sõuan ka, sõudmine on mu lemmik. Ma käin kiirkõndi tegemas, enamasti korraga 7-8kg ja mõnusas tempos, et annaks ikka tunda, joosta ma veel ei julge. Ma jälgin oma toitumist. Mul on Signessa Kalmuse toitumiskava ja üritan seda kogu südamest ka jälgida. Ma söön väga mitmekülgselt ja mõnusalt värskelt ja 4 korda päevas. Tean nüüd, et hullud dieedid ja muu jama ei vii mind kuskile, ainult süües saledaks. Ma lähen igale poole kuhu võimalik jala, ma naudin kõndimist, liikumist ja ma ei armasta enam diivanil lösutamist. Ma tahan elada, teha lastega vahvaid asju ja nautida seda, et ma jõuan aina rohkem iga päevaga. Isegi koju treppidest ma jooksen ülesse. Aprillis olin ma tegelikult tublim, siis oli mul ka rohkem aega, käisin iga päev kõndimas ja peaaegu igapäev ka trennis, mais juhtus aga see, et koolilõpp tuli kätte ja mina rumal jätsin KÕIK oma asjad viimastele nädalatele. Mai kuu on läinud mul untsu igas mõttes, kuid olen teinud trenni ja käinud kõndimas ikka aga mul ei olnud kindlat plaani ja kava, tegin siis, kui sain ja aega kuskilt napsata sain. Tean, et oma süü ja omad vitsad peksid. Aga mis teha, mis tehtud see tehtud. Nüüd tuleb haavad puhtaks lakkuda ja edasi minna. Õnneks saan nüüd täielikult oma keha treenimisele ja õigele toitumisele pühenduda. Ma jätkan kindlasti jõusaaliga ja kardioga seal. Kindlasti terve suve kavatsen ma mööda terviseradasid liikuda nii kõndides, rattal, kui ka rullikatega ja loomulikult ujuda-ujuda ja veelkord ujuda;) 

Sport ja tervislik toitumine on saanud minu igapäevaseks osaks, ma jumaldan seda ja see on saanud elustiiliks;)

Vaatame siis nüüd need numbrid üle:

* Rind- aprillis 115 / mais 104
* Talje- aprillis112 / mais 106
* Puus- aprillis 123 / mais 115
* Reis- aprillis 70 / mais 65

* Kaal- aprillis 104kg / mais 96kg


Antud võistluse jaoks ma ei saa muuta enam midagi. Natuke tunnen, et oleksin võinud veel rohkem pingutada ja veel rohkem endast anda. Aga ma pean ka oma lapsi, kooli ja muud elu tähtsaks ja antud juhul langes kõik niii kokku. Aga ma tegin selle ära, ma ületasin ise ennast. Ja see tunne on võimas!!! Ma olin 100+ naine ja raskelt rasvunud. Mul oli hing katki ja kohutav hirm ja häbi. Kuid iga kiloga ja iga cm-iga mis mu kehast kadust, iga selle tundega sain ma tugevamaks!!! Kallid naised, kordan veel, seda tunnet ei ole võimalik kuidagi kirjeldada, see tunne on ülim. Palun andke endale võimalus, midagi sellist tunda ja kogeda. Ärge kartke enda elu muuta, ärge häbenega treeningsaale ja tervisiradasid, eiii...Hakkake lihtsalt pihta, nagu tegin seda mina ja ma tean, et te ei peatu iial, kui saate seda ülimat tunnet tunda. Palun südamest lausa teid.

Ma tänan ajakirja Fitness Hersi, et ma sain midagi sellist kogeda, ma tänan teid südamest. Mis iganes see tulemus ka on, minu öökapil hakkate te alati olema;) Ma tänan oma kalleid lapsi, sõpru, eriti oma parimat sõbrannat Lyd, ja tuttavaid, kes on minuga kogu aeg, kes ütlevad iga päev mulle, et nende jaoks olen ma juba võitnud. Ma tänan facebooki grupi "Süües Saledaks" naisi, te kõik olete mulle seal niii toeks olnud, kuigi ma olen vahel nii jonnakas ja põikpäine. Ma tänan Sind Signessa, kes mind alati oma vahvate ütlemistega maa peale tood ja alati naeratama paned ja oled nõus aitama mind.  Ma tänan teisi armsaid blogijaid, kellega me üksteist innustame, julgustame ja üksteisele kaasa elame ja loomulikult teid, mu kallid lugejad. Aitähh, aitähh, aitähh :) Sõnadesse on seda kõike raske panna aga teadke, et ma olen õnnelik, et te mul olemas olete.

Kõik naised, kes te sel võistlusel osalesite, te tegite midagi väga hulljulget. Me koos tegime. Te olete supper ägedad naised ja me kõik koos oleme juba võitnud.

Aitähh kallikesed;)


Minu tänased pildid siis:







Minu võistluse alguse pildid siis:







44 kommentaari:

  1. WWOOOOWWW!
    Esiteks mega suur respekt, et meiega neid pilte jagad!
    Teiseks on erinevus alguse ja praegusega piltidel väga hästi näha!
    Sa oled väga-väga tubli ja mulle meeldib see enesekindlus, millega sa neil uutel piltidel poseerida.
    Hästi palju edu ja jõudu sulle edaspidiseks. Järgmiseks suveks on rannavorm ja enamgi veel lebolt käes. :)
    Pai!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähhh kallis Laura;) Uhh see on päris hirmus tunne tegelikult aga, kui juba siis juba;) Vahel ma mõtlen, et kas see olen ikka mina, kes nii julgeks on läinud aga olen. Just see suvi veel palju tööd ja vaeva aga järgmine suvi saan vist küll ehtsas rannavormis olla;)
      Aitäääähhhh !!!!

      Kustuta
  2. Mitte 10 kg ei võtnud kahe kuuga alla vaid ikka 8 kg, kuna 104-96=8 ikka :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ups ups ups :D Ma ei oska enam arvutada ka. Väga vabandan ja kohe parandan vea:)

      Kustuta
  3. Tõesti WOW! Super muutus ja sind ootab kindlasti veel ees palju head :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähh ;) Ma niii kartsin, et pole veel midagi näha, riietega pildid on paremad aga kui tõesti juba nii paljud seda kirjutavad, siis seda rohkem näen ja usun ma ka ise ;)

      Kustuta
  4. Merlin, sa oled super! Olen jälginud sinu blogi ja leian,et sa oled ära teeninud suure-suure kiituse. See muutus mis on piltidelt näha, on suurepärane ju :) Soovin sulle palju tahtejõudu ja edu edaspidiseks! Sel suvel saad sa kindlasti palju palju komplimente :) Päikest!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähhh, hetkel on mul suur pingelangus...Minu jaoks oli see väga äge kogemus aga suurte hirmude ületamine ja ma kartsin, et midagi pole näha. Päikest vastu saadan ;) ;) ;)

      Kustuta
  5. Super! Minu silmis oled konkursi võitnud! Hämmastav muutus nii ümbermõõtude vähenemises kui ka fotodel.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähhh Karmen ;)
      Minu silmis oled sina, sina oma usina tööga ;) Sa oled nagu väike päkapikk olnud meil;)
      Oehh läheb, kuidas läheb...Me mõlemad oleme võitnud eks;)

      Kustuta
    2. Absoluutselt kõik osalejad on võitnud, kes muutuse läbi tegid (vaimselt/toitumisalaselt/trennis). Meil on kaunimad kehad ja väga suured eesmärgid edaspidiseks. Tean, et saavutame oma ideaalkehad, sest tööd me juba oskame selle nimel teha. ;)

      Kustuta
  6. Ma kaalun61ja tagaks just juiurde võtta aga kuidas kui ei võta

    VastaKustuta
  7. Ei oskaks mina valida, kellele auhind anda. Karmen oli ju ka ülitubli. Äkki saab nii, et sulle anname peavõidu ja Karmenile kaupleme välja "niinunnu-ja-üliagar" eritiitli?
    Mu meelest on plaan paigas ;)
    Ja ma alles nüüd vaatasin, et sul on eesmärgiks kaal 55? Päriselt? Kui pikk sa olid? 170? See on väga-väga alakaalu piiri peal. Olidki nii mõelnud? Nö ideaalkaaluks loetakse KMI 22, sinu puhul siis 64 kg ja selline peenikese inimese kaal siis 60 kg. Ma lihtsalt mõtlen, et see eesmärk ei ole kõige adekvaatsem. Aga igaüks seab oma eesmärgid ise. Idee ei olnud kritiseerida, vaid veidi suunata :) ja teada anda, et ka 65 on juba ideaalne :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mann ma arvan, et see number mul kuskilt netist külge jäänud. Kindlasti, ei taha ma normi piiri ületada ja ikka ok kaalus tahan olla. Ma unustan selle kmi ära kogu aeg :D Kuidas seda arvutati ja mis mulle ok on ? Pikk ma siis 170cm.
      Karmen ka ülitubli ja elan talle ka hullult kaasa, eriti lahe, kui me mõlemad saaks tiitlid aga, kui saab aind tema, rõõmustan ikka;)
      Tean, et sinu pärast saab ka rõõmustada, nägin uut postitust, teen teed ja lugema ;)
      Kallid ;)

      Kustuta
    2. Vaata siia http://www.hot.ee/sporter/BMIplus.html
      Ja siis ka http://kehamassiindeks.com/

      Kustuta
    3. 55kg oleks väga ok 170cm kohta. Olen ise sama pikk ja kaalun 61kg ja rasva on kõvasti veel, arvestades ka seda, et olen lihasmassi kolme aasta jooksul jõusaalis kenasti peale kasvatanud...

      Kustuta
    4. Ma lihtsalt uudishimust küsin siis sellist asja, kui 170cm kohta on 55kg väga okei, siis kui vähe mina oma 163cm juures kaaluma/da peaks/võiks? 45? Või naised, kes on veel lühemad...arutelu mõttes :)

      Kustuta
    5. Mina arvan, et kaaluda võiks inimene nii palju, kuni ta end hästi tunneb, hea välja näeb ja tervisele ok ei ole. Ma ei tea väga kaasa rääkida sel teemal. Võibolla ma meeldin endale juba 70kg väga, ma ei tea ju, ma ei mäleta enam seda aega. Aga mul on see, et kui natuke jälle kehas midagi muutub, siis alguses on jeeeei, tunnen end mega hästi, siis kohe varsti aga jälle nagu oleks midagi puudu ja ei tundu ma üldse, et oleks alla võtnud :D

      Kustuta
    6. Noh, kehamassiindeksi järgi on 170 sentimeetrise naise alamkaaru piir 54, midagi. 55 kg on seega KMI 19.01. Alla 19-e on alakaal. Ma leian, et kui eelkõnelejal on ka lihasmassi "kenasti kasvatatud", siis kuskil on midagi valesti. See ei ole ju reaalne? Kas eelkõneleja on mõne spetsialistiga konsulteerinud antud teemal? Soovitan seda teha.

      Ma arvan, et on palju neid naisterahvaid, kellel on ülikõhn olemisega mingi kinnisidee. See ei ole tervislik ja viib kiirelt toitumishäirete ja madala enesehinnanguni. Sellega tuleks ettevaatlik olla ja mitte vehkida kaalulangetaja blogis oma alakaalu propagandaga.
      Andestage! ärritusin.

      Kustuta
    7. Just, kirjutasin oma blogis ka just hiljuti sellest toitumishäirete ja muude haiglaste mõtete tekkimisest, see on päris hirmus kui paljud meist selle käes vaevlevad. Ma olen oma 69-kiloga (pikkus 170) vägagi rahul näiteks olenemata selleks, et mõni mind siit pekinäoks sõimaks :D

      Kustuta
    8. On jaa päris hirmus, seda enam, et blogisid/kommentaare loevad kindlasti ka alaealised/alustajad ning kole lugu ikka küll kui mõni 150cm inimene arvab, et ta on ideaalkaalus kui kaalul on 35kg. :)
      Mõõdukas pekk on hea :D

      Kustuta
    9. No tegelikult, olgem reaalsed! See, et 120kg kaaluv inimene iialgi saaks kaaluma 55kg on vast 1% võimalik. Miks luua endale nii ebareaalseid eesmärke?

      Kustuta
    10. Seda on juhtunud ennegi ;) Selliseid naisi on palju, isegi veel raskemaid. Ja pealegi ei kaalu ma enam 120kg ;) Kaal langeb pidevalt, cm-id vähenevad :)
      Väga inetu on tulla teiste unistusi ja soove siin maha tatsama. Elame ja näeme eks ;) Alguses ei usutud üldse, et ma hakkan alla võtma, äkki lõpetaks ? Olen piisavalt juba teinud ja teen ka edasi. Ja ma ei ole ainus naine, mine vaata facebookis ringi, neid on palju, kes suurelt kaalult on alla saanud.

      Kustuta
    11. Kehamassiindeks on aegunud nähtus. See on aastal 2015 petlikuks tunnistatud, kuna inimesed on nii erinevad. Seda võiks need ylitargad ja karmid kritiseerijad teada kyll. Aga blogipidajale jõudu ja parimad soovid anonyymselt kaasaelajalt- oled tubli ja heasydamlik ning siiras inimene!!!!

      Kustuta
  8. Suur töö, palju õnne! Olen ise sarnase eesmärgiga. Alustasin 138 kg-ga, millest kaotatud 20 kg ja edasi eesmärk ca 45-50 kg lisaks, pikkus 173 cm. Niiet hea jälgida ja vaadata progressi. Igatahes, super töö siiani ja kindlasti sama vinge ka edaspidi! Hoiame silma peal;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aga sulle ka palju palju õnne ja saan öelda vaid super töö ;) Kaotada 20kg on suur asi;) Ja eesmärk on sul ka suur ja soovin suurt edu ja jaksu aga sa juba tead eks, et see on võimalik;)

      Kustuta
    2. Jah tõesti - edu!
      174cm pikk inimene ja 45kg - Olete ohtlikult alakaaluline!

      Kustuta
  9. Rõõmustan koos Sinu ja teistega, vauvauvau, oled meile kõigile suureks eeskujuks ja Laura mainitud enesekindlus, mis pildilt vastu rõõskab, mul ei jätku sõnu! SS'UPERSUPERSUPER! ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitähhh sulle Mannu ;) Sinusuguselt kaunitarilt on hea tunne, kuulda häid sõnu ;)
      Julgeks muutusin jah kuidagi :D

      Kustuta
  10. Vaadates FB krõps ja veinipilte, tundub, et oled vist alla andnud? Tegelikult see ongi tulemus kui vaheldumisi õgida ja enne kaalumist näljutad ennast.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Appikene kui õel inimene Sa oled. Proovi endale mõni hobi leida, endaga tegeleda, siis jääb vähem aega teiste mustamiseks ning rohkem elukvaliteedi parandamiseks ;)

      Kustuta
    2. Mina ja alla andnud ? :D Ei kindlasti mitte. Aga see, et mina tervislikult toitun ja sporti teen, ei tähenda, et mu sõbrad, pereliikmed ja tuttavad krõpsu süüa ei tohi :D Oli pilt kus ma sõin krõpsu ? Nägid, et pistsin selle suhu endale ? :D Sinu kurvastuseks ei söönud ma sealt pakist mitte ühte krõpsu purukestki. Ja selline tobe kommentaar mulle enam ei mõju, mina ajan oma rida ja elame näeme, kui kaugele ma kaalulangetusega veel jõuan eks. Sellised õelutsejad aga söövad oma sõnu kord, ja kuna õelaid sõnu on palju, siis muretsen ma sinu kaalu pärast väga. Ole kena järgmine kord kirjuta oma nimi ka, kui sa juba nii julge sõnaga oled, ära karda öelda, kes sa oled ;) Mine jookse üks tiir, naudi päikest ja võta paar ampsu maasikaid, läheb tuju ka paremaks ;)

      Kustuta
    3. Kusjuures ma lviibisin täna veel Hessburgeris ka, oma 30min kindlasti. Mõtle, kui keegi oleks näinud Merlin ja Hessburgeris :D Jube jube...Aga inimesed ei tule selle peale, et ma käisin seal oma lastele jäätisekokteili ostmas, arvet maksmas ja loomulikult ma ootan ka ära, kuna nad ära söövad ja joovad.

      Kustuta
    4. Arvata on, et alla andnud. Juba teist esmaspäeva ei pane oma kaalunumbrit ka üles. Eks sinna võistluseni oli vaja pingutada, nüüd saab rihma täiesti lõdvaks lasta ja tagasi kosuda. Trenni ta niikuinii ei tee, Endomondos haigutab kogu aeg tühjus (ja on mõttetu väita, et ta seda tööle ei pane, kui 2km "kvaliteetaega" metsas veedab, siis on küll Endomondo töös aga "tõsise" trenniga mitte).
      Ühesõnaga - suure hurraaga alustatud ja igas nurgas avalikult kuulutatud ja leierdatud asi lõppes kiiresti. Mida oligi oodata.

      Kustuta
  11. Mann paraku sellistel ei ole oma elu, ei hobi ega millegiga tegeleda, kui teiste elus tuhnida ja õelutseda :D

    VastaKustuta
  12. Nägin minagi seda pilti, kus krõpsud, juustud, kringel ja vein, ning tunnistan ausalt - ka minul käis peast läbi mõte, et oled vist alla andnud. Ja seda üldse mitte õelusest, vaid seepärast, et sa enne aktiivselt hõiskasid oma tegemistest, toidust, trennist, kaalust jne. Nüüd aga vaikus (samas Süües saledaks ja Naised trenni gruppides võtad teiste teemades sõna). Seega minu esimene loogika oligi, et oled küll arvutis olemas, aga enda kohta sõna ei taha võtta, järelikult miskit head hõisata pole. Nii lihtsalt tundub kõrvalseisjale... Väga tore, kui oled endiselt tubli, aga anna siis oma tegemistest teistele ka teada :)
    NB! anonüümselt postitan, sest ma ei osanud nendest valikutest siin miskit valida (pole kuskil mingeid kasutajakontosid)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on peale blogi ka muu elu :) Ja see pole kohustus siin ikkagi. Ma blogin siis, kui tuleb tuju ja tahan midagi öelda :) Kaaluga on mul kõik korras ja söön vägagi normaalselt. See, et endomondos tühjus on, ei tähenda ju mitte midagi :D Minu trenn ei ole ainult kiirkõnd ja metsas käik. Jõusaal põhiline siiski ja seal tõesti endomondot ei kasuta. See, et ma ei kirjutan, ei blogi, tähendab siis teie jaoks allaandmist ? :D Edu teile tõesti ja palju päikest :D Jäägu teile teie arvamus aga mina suundun edasi rõõmsalt oma unistuste poole ja eks ma varsti jälle siis üllatan :D

      Kustuta
    2. Sul võib muu elu ju olla (kuigi ma hästi ei saa aru millest sul kiire saab olla, kui lapsed suvitamas, tööl ega koolis ei käi) aga kui sa igas teemas fb lobised aga oma kaalunumbrit ei maini, siis on selgemast selgem, et sul seal miinust ei ole. Ole vähemalt niigi aus oma lugejate suhtes (eriti nende, kes iga esmaspäev sulle kaalumisel kaasa elasid) ja tunnista seda.

      Kustuta
  13. 2 nädalat pole kaalunud? Millest te nagu räägite, päriselt ka? Eelmise nädala kaalumine ja mõõtmine oli pühapäeval, kenasti ka postituses see ära toodud. See, et ma eilset kaalumist kohe eile ei postitanud, ei tähenda ju seda, et ma oleks alla andnud:D Tõsiselt, mulle pakub juba nalja see kõik. Ma olen eelnevalt ka postituse teinud hiljem, mitte samal päeval. Kas need teised kaalu/spordi blogijad kirjutavad iga päev? Postitavad iga päev? Ei ju. Aga see ei tähenda, et nad oleks alla andnud. Ma pole praegu kuskil väitund ka, et mul see nädal oleks tohutu miinus:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ah ära raiska oma aega ja energiat sellistele. Ma Sinu asemel paneksin üldse selle anonüümse kommeteerimise kinni, milleks oma elu selliste negatiivsete inimestega sisustada? ;)

      Kustuta
  14. Mustaspesus korralik püss! Ootan järge... ;)

    VastaKustuta