neljapäev, 26. märts 2015

Räägime kaloritest :D

Mina pole siiani huvitunud väga oma päevasest kaloraašist. Ilmselgelt on mul see üsna väike. Aga mõtlesin, et peaksin ka ikka välja arvutama, kui palju ma siis ära söön, kui palju ma peaksin ära sööma. Numbreid kõigutades, saab ehk ka kaalu kõigutada...
Tegin just NutriDatasse konto...Vaatame siis õhtuks, mis mul see number on.

Aga teie kullakesed :)
Kas teie loete oma päevaseid kaloreid ?
Kui palju te saate oma toidust päevas kaloreid?
Mis on teie arvates normaalne kalori arv kaalulangetajal ?
Kus te oma kaloreid arvutate ?

Natuke nalja ka :D Üritasin oma hommikusööki NutriDatasse sisse lüüa, kõik oli ok kuni kaneeli sisestamiseni. Kust ma tean mitu grammi ka seda kaneeli pudrule lennutasin :D ? Kuidas kaneeli üldse kaaluda :D ? Ma üks pool tundi pusisin, uurisin aga sinna ta jäi. Ilmselt nii peenusteni ei maksa langeda :D

Ilusat päeva ;)


19 kommentaari:

  1. Ei loe igapäevaselt kaloreid. Toitumiskava on koostatud nii, et tarbiksin veidike üle 1500kcal päevas. Eesmärgiks on toonuses keha. Seega minu eest on arvutustöö tehtud ja naudin oma toitu. Kaalun küll koguseid, kuid kaloreid ei arvuta.

    VastaKustuta
  2. Nii palju ütlen, et ära alla 1500 kindlasti lase!

    VastaKustuta
  3. Mina ka ei loe kaloreid, aga sel nädalal olen huvi pärast samuti Nutridatasse sisestanud. Kõigub 1600-2100 kcl vahel päevas. Laias lastus ei ole kcal oluline, aga makrotoitainete suhe küll. Kuna Nutridatas lähtutakse riiklikest soovitustest, siis on seal ikka üsna kõrge süsivesikute soovituslik osakaal ja madal rasvade osakaal. Neid soovitusi ma siis ignoreerin täiega ja lähtun ikka enda dieedi soovituslikest vahekordadest. Praegu on näiteks valkude söömine selline natuke üle piiri nii grammide kui ka % osas ja vajab korrigeerimist (valkude liiga agar tarbimine tähendab seda, et need lähevad robustselt väljendudes ka süsivesikuks ja sealt edasi pekiks). Esmaspäeval võin enda menüü koos piltide ja tabelitega sulle linkida :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Helen see oleks armas sinust :) Ma olen nagu väike õppur, kes loeb ja testib jne. Siiani ma ikkagi väga passiivne olnud aeg oleks endal ka normaalselt sööma hakata :D

      Kustuta
    2. Lubatud postitus piltide ja tabelitega http://kaunimaks.blogspot.com/2015/03/77nadal-lchf-pikem-postitus-koos.html

      Kustuta
  4. Mul pole vaja neid vaja lugeda😊 ma kaalun60 kg

    VastaKustuta
  5. Mina suhteliselt järjepidevalt sisestan oma toidud tap.nutridata.ee lehel. Mitte küll igapäevaselt, kuid nädalas kaks kolm päeva kindlasti, kui ma päevases kaloraažis kahtlen. Kuna olen seda lehte juba kaua kasutanud, siis ma enamvähem juba tean, kui palju söön :)
    Kalkuleerimiseks kasutasin sedasama nutridata kalkulaatorit. Põhiainevahetuseks läheb mul ca 1550 kalorit. Päevas tarbin keskmiselt 1600-1700 kalorit.
    Öeldakse, et arvuta välja oma BAV ja aktiivsusest tulenev kalorivajadus ja sellest lahuta maha 500. Siis peaks olema nö optimaalne kaalulangetaja kaloraaž.
    Minul on see kokku BAV 1550 ja aktiivsusest tulenev 650 = kokku 2200. Kaalu langetamiseks vajalik 2200 -500= 1700 :)

    VastaKustuta
  6. Mina loen juba mitu kuud. Sisestan oma menüü MyFitnessPal-is. Sellele on nii telefoni app kui saab internetis sisestada. Minu arust mugavam kui nutridata jms, sest saab kopeerida ja mäletab mida sa enne oled sisestanud, seega enamasti ainult paari kliki töö (igapäev ei söö ju täiesti uut asja). Pluss seal on sees välismaa info, enamus eesti tooted (nutridatas nii palju puudu) + kõik mis nutridatas.
    Trennivabal päeval söön 1500-1600, trennipäeval 1800-1900 (väga aktiivsel päeval isegi üle 2000). Jälgin, et kindlasti alla 1500 ei sööks, sest siis ei saa organism normaalselt töötada ja minul lääb see ka kohe välja, nt hakkab külm (keha vist üritab sealt energiat kokku hoida). Mul on muidugi ka Polar Loop, see ütleb mulle üsna täpselt, et palju ma päeval kaloreid olen kulutanud (vahel valetab ka, eriti kui pulsivööd ei viitsi trenni panna) ja püüan jälgida, et rohkem kui 500 kcal miinusesse ei jääks, kuigi alati ei õnnestu ;)
    Korra nädalas söön u 2500-3000 kcal (nn cheating day.. ja mis ma valetan, vahel isegi rohkem), kuna noh, keha harjub kõigega (ala Aafrika lapsed) ja talle tuleb meelde tuletada, et vahel on sööki palju ka :D See üldiselt kajastub +1 kg muidugi järgmiseks päevaks, aga läheb sama kiirelt kui tuli ja hoiab ainevahetust kiirena...
    Langetan niimoodi 0,5 - 1 kg nädalas ja ma isegi ei ole ülekaalus, vaid väga lähedal ideaalkaalule... (hetkel 60kg/171cm)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sinu kaalulangetamine on ideaalne aga loodan, et mul see suur kukkumine ei ole nüüd toitumisest, vaid et alguses läheb rohkem, eriti kui nii suur ülekaal.
      Tänan vastuse eest :) Üritan ka ikka kaloraaži kõrgemal hoida. Eilne päeva kalori arv viis mu minestusse :D Ma proovin uuesti, loodan, et tegin midagi valesti. Aitähh. Proovin ka selle MyFitnessiPali ära :)

      Kustuta
  7. Tänan vastuste eest ;) Loen oma kalorid korra uuesti üle ja vaatame, mis tulemus eile tuli.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei tea mis ja kuidas ma sinna panin aga mul tuli 900kcal :( No ma ei söö nii vähe ometi ju. Mul vaja kaalu ruttu :D

      Kustuta
    2. Soovitus: Naised 31-60a, 2014
      Soovituslik energia kogus: 2025kcal (Arvuta oma päevane energia soovitus siin)
      Päeva jooksul saadud energia: 1310kcal
      Päeva kasutamata energia antud grupist lähtuvalt: 715kcal
      Kati mis siin siis on ?

      Kustuta
  8. Ma vist kunagi juba mainisin ka su toidupostituse all, aga just nii vähe sa tõesti mõnede päevade menüü alusel oled söönud - alla 1000 kalori.
    Ole ikka ettevaatlik ja ära näljuta, nii jõuad ikka eesmärgini!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tegelikult tundub see väga hirmutav mulle kõik...Jah ma mäletan seda kommentaari :( Aga mul ongi hirm, et kui ma praegu enda jaoks suht suurte koguste juures söön niii vähe kaloreid ja pean hakkama rohkem sööma. Kohe hakkan postitada toidunäiteid, siis inimesed said mind kiitu, noomida ja maapeale tagasi kutsuda...

      Kustuta