laupäev, 27. juuni 2015

Olen haige...

Hei hei, ma pole nii ammu bloginud, igasugu mõtteid on olnud, aga ei saa ju väga blogida, kui su sõrmed valutavad, on paistes...

Päev enne jaane hakkasid mul kõik kondid/luud valutama. Kohe hirmus kõvasti. Põlved, küünarnukid, siis kandus valu edasi üle keha, sõrmi ei saanud üldse liigutada. Jaanipäeva hommikuks oli ka suu kinni, lõualuud olid nii valusad, et mul polnud võimalik suud avada enam. Kui kogemata haigutasin, käis selline krõks läbi ja meeletu valu, et oioioi. Keha oli kuum, higi lahmas ja selline põletikuline tunne oli. Arvasin, et mul meeletu palavik, aga ei olnud. Jaanipäeva plaanid läksid tuksi ja mina jäin mitmeks päevaks lausa voodisse. Teisipäeva õhtul käis mul ka kiirabi, kuna valu ei olnud võimalik enam taluda, tavaline valuvaigisti ei aidanud. Tehti süst, siis sain magama jääda. Kolmapäeval oli ikka veel selline hull seis, päeval oli natuke parem, aga õhtul jälle oigasin ja ägisesin ainult voodis. Neljapäeval helistasin koheselt perearstile, rääkisin oma loo ära ja palusin vastuvõtule, isegi kiirabi külastus ei võimaldanud mind kuhugi vahele võtta ja pean ootama nädal aega, et saada arstile, uuringutele. Kästi  nädala valuvaigisti kuur teha. 3x päevas võtan ibumaxi. Natuke see leevendab ja nüüdseks olen ma juba ka liikvel ja asjatan vaikselt, aga ikka lööb siia-sinna valu sisse. Mul on paha, mul on tunne, et mu luudes/kontides on põletik, mul on valus ja suur hirm. Seda on raske kirjeldada.

Nüüd ma pean nädala spekuleerima omaette, mis mul viga on. Natuke meenutades, tuleb meelde, et mul on ka enne olnud luude/kondi valusid. Sõbranna ütles, et isegi talvel kaebasin ma selle üle tihti. Pereõega rääkides arvas ta, et äkki minu toitumisest. Kuna olen põhimõtteliselt kõik rasvad välja jätnud oma toidulaualt(aurutasin asju veega, või tegin ainult ahjus), kõik toidud olen valinud võimalikult lahjad ja kalorivaesed ja no see toitumine oli nagu ta mul siin oli. Nüüd jah kavaga, peaks justkui enam vähem tasakaalus olema kõik. Et, kas siis nüüd alles lõi vanast harjumusest tekkinud rike välja? Samas lugesin ma netist erinevaid lugusid ja minu olukord viitab suht reumaatilisele valule. Loe siit: REUMA. Mul on tugevaid kurgupõletike olnud palju ja ravinud ma neid korralikult kindlasti ei ole. Ahh ma ei taha ja ei jaksa enam mõelda. Ega ma ei saagi ju enne teada, kui olen lõpuks seal arstil ära saanud käia ja korralikud uuringud on tehtud.

Ma ei tulnudki siia tegelikult kaebama, et kui halb mul on. Lihtsalt, kuna selline asi võib olla tingitud ka dieetidest ja väga kehvast toitumisest. Siis kallid sõbrad panen teile südamele, ärge jätke oma toidulaualt ära häid rasvu, ärge valige võimalikult lahjasid ja kalorivaeseid toite, ärge jätke toidukordi vahele, ärge näljutage ennast. Ma olen endaga nii rumalalt käitunud, et endal ka hakkab paha. Oma keha lihtsalt hävitanud. Mille nimel? Mis mul nüüd parem on? Midagi ei ole, valus on, halb on. Ühel hetkel, kui niii väga tahaks süüa, siis ei saagi enam, sest lõualuud on niii valusad, ei julge suud lahti teha. Vot siis kirud taga neid päevi, kus meelega näljutasid end ja jätsid head rasvad menüüst välja. Naised hoidke end ja võtke minu rumal lugu endale õpetuseks. Loodan muidugi, et minusuguseid lolle on vähe, aga kui keegi on, siis lõpeta kohe, see valu luudes on kohutav.

Täna mul on üsna hea olla, kavatsen ka end jälle liigutama hakata ja üritan vaikselt tavarütmi tagasi minna. Kindlasti teen endale  vitamiinikuuri hea toidu näol, hakkan võtma lisaks omega3-e. Ja toon tagasi lauale head rasvad. 

Nautige head toitu...

6 kommentaari:

  1. Tõsi on tõesti see, et rasvu ei tohi välja jätta ja rasvad ei tee kehale mitte midagi kahjulikku ja on eluks vajalikud. Lihtsalt mõõdukas koguses, rasvadest (nt ka pekist) hullemad on lihtsalt töödeldud toidud, friteeritud mitu korda samas õlis jne.

    AGA kindel, et puuki pole olnud?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei ole kindel, see oht on muidugi ka ju. Nii palju, kui ma näen, siis nagu pole sellist hammustuse kohta kehal...

      Kustuta
    2. Mul isiklikult pole mitte kunagi puuki olnud. Aga borrellioosi sain. Olin see õnnelik, kellel tekkisid vaid laigud jalgadele ja andsid viirusest märku. Olen kuulnud, et vahel piisab lihtsalt sellest, et puuk Sinust üle kõnniks. Üldine levinud arvamus on siiski see, et vähemalt 48h peaks puuk sees olema. See ei ole tõsi.
      Niiet kindlasti lase üle kontrollida.

      Kustuta
    3. ka mina tean mitut juhtu, kus inimene ei teadnudki, et tal puuk on olnud ja analüüsidest selgus, et borrelioos. Seega soovitan sul kindlasti lasta perearstil ka selle haiguse analüüs ära teha, no nii igaks juhuks, sest kui juhtub see haigus olema, siis ravimata jätmisel on sellel suht kehvad tagajärjed, samas allub see väga hästi AB ravile, nii et parem ettevaatlik olla selles suhtes.

      Kustuta
  2. Lase teha test ka borrelioosi suhtes jne, mul tuttaval polnud puugi küljes, kuid siiski siiski selgus, et borreilioos.

    VastaKustuta
  3. Oijahh, seda ma kardan väga. Aga lasen kindlasti seda teha. Eile hommikul oli täiesti ok olla, õhtupoole käisin poes ja natuke jalutasin, kui natuke liigutan end, hakkab kuum ja valutama jälle.
    Proovin ikka homme jälle helistada, ma ei julge neljapäevani siin oodata veel :( Saaks ju kohe ravi peale.
    Aitähh teile, kes lugesite ja vastasite.

    VastaKustuta