teisipäev, 15. märts 2016

Siis, kui sa oled täiesti katki, siis kui on valus...Siis, kui enam ei taha ja ei jaksa...Kui puudub elurõõm...


Sellest, tuleb pisaraid ja valu täis postitus. Ma lihtsalt kirjutan, ma ei tea, kas pikalt ja ma ei tea täpselt millest. Kuid ma tahan lasta endast kõik välja. Ja ma kirjutan lihtsalt...

Ma olen katki. Ma olen täiesti katki. Nii seest, kui ka väljast. Olen seda juba pikemat aega. Päris kaua. Olen kannatanud valu oma südames, olen varjanud oma pisaraid. Olen püüdnud kogu aeg särada ja naeratada. Olen püüdnud olla olemas, aktiivne. Tahtsin olla alati see positiivne ja päikeseline Merlin. Olgugi, et suur suur Merlin, kuid ma tahtsin olla alati soe nagu päike, parim kaaslane, parim sõber, parim inimene. Ma tahtsin endale ja teistele kogu aeg meeldida. Ma püüdsin tähelepanu, ma üritasin kõigest väest, et mind märgataks, et mind armastataks.

Kõik oligi vahepeal ilus ja tore, imeline. Kõik oli justkui korras, arvasin, et need on mu tujud, nö päevad, kus tahtsin karjuda valust ja nutta. Kuid tegelikult ei ole. Tegelikult olen ma juba pikemat aega olnud õnnetu, üksi, katki. Mind ei rõõmusta eriti miski, kuigi ma teen palju asju, mis võiksid mind rõõmustada, kuid ma pole enam kindel, kas see ja praegu, kas siin ja praegu, kas seee elu on õige. Ma ei tea enam, kas ma tahan seda kõike, mida ma teen, kas ma tahan neid inimesi, kas ma tahan neid kohti. Ma ei tea...Ükskõik, kui palju ma ka ei püüaks mõelda, ma ei tea. Kõige hullem ongi see tunne, kui sa enam ei tea, kas see kõik on õige ja kas sina ise oled enam sina ise.

Nüüd võiks ju küsida, et mis juhtus!? Kõige hullem on see, et ma ei saa sellest rääkida, sest ma ei tea täpselt, mis on juhtunud. Ma tean asju, mis seda kurvameelsust ja elutust süvendavad, kuid ma ei tea, mis minuga on juhtunud.  Jaa nii tahaks nii palju asju maailma välja karjuda, tahaks karjuda oma tundeid ja soove, aga ma ei saa. Ma pean olema nendega üksi ja hoidma seda kõike endas. Aga see lõhub mind, see teeb mind katki.

Ma olen kurb, et ma ei sära, ma olen kurb, et ma ei tegele oma suurima sooviga, ma olen kurb, et mu unistused ja tõelised asjad on jäänud tahaplaanile. Kõik, mis alles hiljuti olid mulle olulised ja südames, need kõik on jäänud tahaplaanile. Ma ei räägi siin ainult kaalust, trennist, blogist. Ma räägin kõigest sellest, mis pidi mind viima uuele tasandile, tugevama, tervema ja säravama Merlinini. Vaimselt kõrgemale. Kuhu see kõik jäi? Miks see üldse kuhugi jäi?

Tänaseks olen ma aru saanud, et ma olen andnud endast välja nii palju, ma olen olnud olemas teistele nii palju, kuid ma pole vaadanud enda sisse. Ma pole endaga arvestanud. Ma olen enda unustanud ja nüüdseks, kus ma ei jaksa enam anda, ei suuda ma ka iseendaga olla. Sest ma olen saanud haiget ja ma olen katki. Ma olen õnnetu, ma ei armasta ennast, ma tunnen, et ma olen kõige koledam ja lollim inimene siin maailmas. Ma ei tunne enam ümbritsevast rõõmu, ma tahaks tegelikult kõik ära lõpetada...Ma võiks ju panna läpaka kaane kinni praegu ja lihtsalt ära minna...Aga see oleks liiga lihtne...See oleks alla andmine...Seda ma ei taha, seda ma ei tee. Sest kusagil mu südames tuksub veel lootus ja ma tunnen seda pisikest lootust hõikamas "Merlin, kõik saab korda!"

Täna, kuid ma sellest kõigest ühes grupis kirjutasin, siis tulid mulle nii paljud võõrad kohe appi, heade soovide ja heade sõnadega...Mind julgustati, püüti avada silmad, tõsta mind taas püsti...

Mul on kahju, et ma olen nii paljusid alt vedanud, mul on kahju, et ma pole lubadustest kinni pidanud, mul on kahju, et päikeselisest Merlinist on saanud kokkuvarisenud inimene...Mul on häbi Sinu, Tema ja Minu enda ees, kõigi. Aga ma ei taha enam katki olla, tahan end kokku korjata, end taas leida, jätkata oma teekonda, niii seda kaalulangetus teekonda, kui seda vaimset teekonda.

Kas ma saan hakkama? Kas ma leian end taas?
Olete te minuga?

Täna ma ei kirjuta, mida ma sõin või mida ma jõin. Ma tahan täna olla, lihtsalt olla. Tahan nutta ja saada endalt vastused, et mida ma siis tahan ja kus ma olla tahan. Mis kõige tähtsam, ma tahan teada, kes ma olla tahan

Blogi ei lähe kinni, mu teekond ei lõppe, ma ei põgene ära, ei tee enekat. Ma pean hakkama end taas armastama ja end leidma. Ma pean rahu leidma endaga, maailmaga, inimestega. MA PEAN HAKKAMA ENNAST ARMASTAMA!

See tuli 1 väga diip postitus, justkui nagu poleks need minu kirjutatud sõnad. Kuid ma tahtsin seda kirjutada ja lihtsalt kirjutasin kõike, mida ma tundsin ja tahtsin.

Aitäh Kristiina, see video on imeline!!! Kuulake teie ka!!!



Aitäh Sirje, see teks on imeline!!! Lugege teie ka!!!

Charlie Chaplin
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Mõistsin, et olen igas olukorras õigel ajal ja õiges kohas.
Ja ma mõistsin, et kõik, mis juhtub, on hea – sellest ajast peale ma suudan säilitada meelerahu.
Täna ma tean: see on USALDUS.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Mõistsin, kuivõrd see võib teist inimest haavata,
Et ma üritan peale suruda oma soove
Kuigi ma tean, et aeg ei ole õige
Ja see inimene ei ole selleks valmis
Isegi kui see inimene olin mina ise
Täna ma tean: see on LAHTI LASKMINE.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Mõistsin, et emotsionaalne valu on lihtsalt hoiatus,
Et ma ei elaks oma tõe vastu
Täna ma tean: see on ISE OLEMINE.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Lõpetasin unistamise teistsugusest elust
Ja hakkasin nägema, et kõik minu ümber andis võimalusi kasvada
Täna ma tean: see on KÜPSUS.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Siis ma ei keelanud endale enam vaba aega
Ja lõpetasin vaimustavate projektide edasilükkamise määramata tulevikku
Täna ma teen ainult seda, mis teeb mulle rõõmu, mis mulle tõeliselt meeldib ja paneb mu südame hõiskama. Omal viisil ja omas tempos.
Täna ma tean: see on AUSUS.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Hakkasin põgenema kõige eest, mis ei olnud mulle hea: toidud, inimesed, asjad, olukorrad ja kõik muu, mis kiskus mind iseendast eemale
Alguses ma nimetasin seda “terveks egoismiks”
Aga täna ma tean: see ongi ENESEARMASTUS.
Kui ma hakkasin ennast armastama
Loobusin vajadusest, et mul oleks alati õigus
mis tähendab, et mu arvamus oli ka vale harvemini
Täna ma tean: see on LEPLIKKUS.
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Keeldusin elamast minevikus ja muretsemast oma tuleviku pärast
Nüüd ma elan selles hetkes, kus toimub KÕIK
Nii ma elan iga päev ja ma nimetan seda TEADLIKKUSEKS
Kui ma hakkasin ennast armastama,
Mõistsin, et minu enda mõtted võivad teha mind õnnetuks ja haigeks
Kui ma hakkasin oma südame jõudu kasutama, sai mu meel tähtsa kaaslase
Täna ma nimetan seda ühendust SÜDAMETARKUSEKS.
Meil ei ole vaja karta diskussioone, konflikte ja probleeme iseenda ja teistega, sest isegi tähed põrkuvad vahel ja loovad uusi maailmu.
Täna ma tean: SEE ONGI ELU!



I can and i will, just watch me!!!



25 kommentaari:

  1. No läksidki juba mehega ka lahku?? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Elu koosnebki ainult meestest?
      Maailmas on palju muud, mis võivad haiget teha, mis viivad segadusse, teadmatusse...Mis teevad sind katki...
      Ilusat õhtut!

      Kustuta
  2. Mulle tundub, et päris paljudel on olnud praegu raske periood. Mul endal ka. Ja selline olek vaimselt nõrgestab omakorda immuunsüsteemi, mille tõttu hakkab lõpuks ka füüsiline pool erinevalt seda kõike välja näitama.

    Edu teistele. Ja endale ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõik saab korda ja varsti on meil kõigil jälle kergem ja parem :)
      Päikest Sulle!

      Kustuta
  3. Merlin,kullake,,,köik ei peagi alati sellisele tempole vastu,,vahel tuleb aeg maha vötta ja lihtsalt olla,,,köik saab korda,usu mind!!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh toetava kommenaari eest ja ma püüan uskuda :)

      Kustuta
  4. Kurb, et inimesed nii õelad on ja lausa nagu rõõmustavad, et teisel läheb halvasti (see anonüümne kommentaar).
    Mulle isiklikult tundub, et Sul on ehk kevadstress? Sest maadlen ka praegu tujude, väsimuse ja motivatsiooniprobleemidega.
    Kuna ise olen depressioonis olnud siis praegu ei tundu, et Sul see oleks. Samas, ma ei näe Sinu sisse ja tegelikke mõtteid. Depressiooniga nutsin ennast iga õhtu magama, pärast iga ebaõnnestumist mõtlesin, et tapan ennast ära, kõigil lihtsam.
    Kui Sa ennast ära ei tundnud, siis on hästi ja ma arvan, et tegemist on lihtsalt kerge stressi ja mõõnaperioodiga, mis peagi möödub.
    Edu Sulle! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No nutt tuleb küll kergesti, kuid päris magama ei nuta. Tapmismõtteid praegu ei ole olnud. Loodan, et ehk pole nii hull see asi, kuid jälgin ennast kindlasti ja kui on depressiooni tunnuseid tulemas, siis otsin ruttu abi.
      Edu Sullegi ja päikest ;)

      Kustuta
  5. Kallis Merlin!

    Tahaks sulle palju üelda ma ei leia sõnu kuid unusta, et peale tuleb hea!!

    Mari

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Armas Mari, kallis oled ;)
      Ja ma tean, et alati peale halba tuleb hea ja igas halvas on ka midagi head. Ehk mõni õppetund mulle.'
      Kallid!

      Kustuta
  6. Eks mees jättis maha, koolist visati välja ja kaal on suur.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen endiselt Tartu Täiskasvanute Gümnaasiumi nimekirjas, käin koolis, ootan vaheaega ja hakkan varsti arvestusi tegema ;) Ei ole mind sealt keegi välja visanud.
      Endiselt peale meeste maailmas on palju muud ka ;)
      Kaal on suur jah, mina saan seda muuta, aga Sina oma rumalust ei saa kahjuks.

      Kustuta
    2. Lollakas inimene oled anonüümne!

      Kustuta
  7. Arvan, et üks mõnus puhkus sooja päikese all koos iseendaga oleks antud momendil parim! Mina sain nii jälle oma elumõtte tagasi. Usu, Sa saad hakkama, võtab küll aega, aga saad!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oh see oleks tõesti parim :)
      Tuleb miskit välja mõelda. Igatahes, kui ma just kaugemale minna ei saa, siis hakkan ennast siit teadlikumalt otsima :)
      Aitäh!

      Kustuta
  8. Varsti hakkab parem ;) Usun, et kevadväsimus, mine välja, söö värsket ja ehk hakkad mingeid vitamiine võtma?! See video on tõesti hea, eemalda sina ka oma elust kõik negatiivne. Ela ja naudi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuulan seda aeg ja leidsin endale veel paar meelepärast :)
      Ma tahan d-vitamiini võtma hakata, mul oli see puudus ka suur.
      Annan endast kõik, et hakkaks parem.
      Aitäh!

      Kustuta
  9. Täiesti ulmelised on need anonüümsed siin :D mõtle positiivselt, et isegi kui sul hetkel kehvasti läheb, siis sa pole nii kibestunud, et käid teisi inimesi nende blogides maha tegemas. Nii uskumatu. Nagu kohe peab sappi klaviatuurile sülgama? Aga võta kokku ennast Merlin. Anna endale täna see 0 päev ja homsest lõug kõrgele ja edasi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hommik ;)
      Täna on palju kergem, sain eile end tühjaks nutetud ja palju kergem on.
      Hakkan tegudele tänasest taas, otsin võimalusi, kuidas end leida taas ja turgutada ;)
      Noh ma olen lahke inimene, luban neil siin lõbustada end, tundub, et neil endil on veel hullem, kui mul, loodan, et saan olla abiks, sest neil vist hakkab kergem, kui saavad nii sapp pritsida.

      Kustuta
  10. Kurb lugeda seda postitust ja veel kurvem neid anonüümseid kommentaare! Tore, kui selle anonüümiku elus kõik nii hästi on, et ta ei tea, mida tähendab selliseid tundeid tunda ja kui palju see julgust võtab, et end avada niimoodi avalikult teistele. Loodan siiralt, et ta seda ühel päeval ikka mõistab..
    Sina aga ole tubli, Merlin, ja ma loodan et sa saad aru et enamik sinu blogi lugejaid on mõtteis sinuga ja toetab sind igati! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh armas Kuutõbine ;) See loeb mulle niii niiii palju. Olen ju ka oma lugejaid alt vedanud palju, kuid ma püüan olla parem inimene, blogija ja kaalulangetaja...Nüüd tuleb ka lisaks sellele juurde uus teekond, vaimne teekond. Ma tahan end taas leida, avastada tõelist maailma jne.
      Täna on on kergem, nutuklomp on küll kurgus, kuid ma julgesin voodist välja tulla, katsin just lastele hommikusöögi laua ja hakkan elama.
      Tead hetkel mul on endal nii valus, et need anonüümikud ei suuda mulle rohkem haiget teha...Kahju on neist aga küll, sest kõik käib siin ringi, mida annad, seda saad....
      Sulle kallid!

      Kustuta
  11. Lugejaid alt vedanud? Ära selle pärast nüüd küll muretse. Ei pea olema iga päev ja kogu aeg särav ja päikeseline ja aktiivne jne jne. Ma tean, mul on ka kogu aeg selline tunne, et mitte mingil juhul ei tohi kuidagi ega kellelegi välja näidata, et miski on halvasti. Sellepärast mul ongi blogi. Lugejad saavad aru, ei pane pahaks ega kao kuhugi. Ole tubli!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Saan nüüd sellest ka ise aru ja ma elangi selle mõtteda edasi, et ma lähtun endast ;) Ainult endast. Päikest ;)

      Kustuta
  12. Mis puuudutab negatiivseid kommentaare, siis ma tsiteerik oma äiapapt, et " nii vilets inimene ma nyyd ka ei ole, et mul vaenlaseid ei ole"! Pööra enda jaoks negatiivne positiivseks. Igal normaalsel inimesel on elus "musti auke". Ja selleks, et saada lendkalaks, peab olema vahel pöhjakoristaja. See on hea, et suudud enda tunded välja kirjutada, mitte ei jäta naha alla muhisema. Tegelt oled tubli ja ainulaadne, sellist teist ei ole. Nii vötagi ennast. Meil köigil on öigus olla sellised, nagu oleme: köigi oma vigade, nahavärvi ja kehakaaluga. Pea pysti! Praegu oled "kukkunud" aga varsti töused, klopid pölved tolmust puhtaks ja kappad edasi. Händ pysti!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma korrutasin seda laused "Selleks, et saada lendkalaks, peab olema vahel põhjakoristaja" mitu mitu korda!!! See on nii hea ;) Aitäh Sulle!
      Tõusin püsti ja mul on palju parem ;) Täna tunnen, et on parem :)

      Kustuta