kolmapäev, 12. august 2015

Värska kepikõnni- ja käimismaraton 16.08.2015

Nonii, nüüd olen ma ilmselt hulluks läinud. Sest kavatsen sel pühapäeval 16.08.2015 Elamusretked poolt korraldatud maratonil osaleda. Jah kuulsite õigesti, MARATONIL

Valida oli 10km, 21km ja 42km. Kuna 1 armas inimene võtab osa 42km maratonist, siis otsustasin ka mina sinna registreerida. Mis mul arus oli, seda ma ei tea. Kuid järele mõeldes, targematega aru pidades ja vaimselt end ettevalmistades, see tegelikult nüüd niii hull olla ka ei saa. No kindlasti on hull ja raske ettevõtmine, kuid teostatav. Ma ei lähe sinna võistlema, ma ei lähe sinna kiir-kiir kõndi tegema, vaid ma lähen läbin raja, nautides kauneid paiku ja saades tohutu elamuse. Loomulikult soovin ma jääda aega, mis võistluses arvesse läheb ja päris jalutama ka ei hakka. Et see teekond läbida, on aega 9 tundi. Kui selle aja sisse ei mahu, ehk kui õhtuks kella 20ks finišisse ma ei jõua, siis mind diskvalifitseeritakse. Stardipauk antakse kell 11 Värska Laululavalt.

Kes teist on osalenud sellistel pikkadel käimismaratonidel? Kuidas olete end ettevalmistanud? Jah mul pole ju tugevat põhja all, kuid midagi ikka. 

Täna olen saanud siit-sealt nii palju soovitusi inimestelt, kes on selliseid retki läbinud. Soovitatakse kaasa võtta magneesiumi, rakusoolasid, erinevaid batoonikesi, energiageele, jalgadele geelplaastreid, villipulkasid, isegi vahetus sokke ja jalanõusi. Rääkisin läbi ka toitumisnõustajaga, päev enne soovitas süüa pastatoite kalaga ja hommikul enne retke süsivesikute rikast toitu. Kaasa kindlasti vett, ehk Borjomi? Soovitati ka 3 päeva enne retke jalgu mitte koormata ja rohkem puhata. Kindlasti ma pean end ka vaimselt väga ette valmistuma ja see ongi kõige hullem selle kõige juures.

Mul on hirm, kuid on ka selline põnev tunne. Kui ma selle läbin, siis ma võin enda üle uhke olla. See on minu jaoks midagi väga suurt ja erilist. 



Armsad lugejad, kirjutage mulle oma kogemustest, tuttava kogemustest. Teadjamad andke nõu, kuidas valmistuda, mida kaasa. Kes antud maratonil veel osaleb?

Elamusretked korraldavad väga põnevaid retki, maratone üle Eesti. Imeliste kohtade avastamised ja enese proovile panekud. Loe ja uuri siit: Elamusretked.

Ootan teie kommentaare väga väga!

6 kommentaari:

  1. 1. Puhkus enne maratoni. Palun ära tee enam kuni võistluspäevani mitte mingeid trenne. Kõndimas käia ikka võid ja end kergelt liigutada, aga jalgu ja südant üleliigselt koormata ei tohi.

    2. Korralik kütus. Pead ennast julgelt eelmisel kahel-kolmel päeval süsivesikutega laadima. Valkude ja rasva osakaalu vähendada ja korralikult, st palju süsikaid süüa. Kaalule ära astu ja kaloreid ära pingsalt loe (muidugi mitmeid tuhandeid kaloreid pugima pole mõtet hakata, aga liiga vähe süüa enne MARATONI on lausollus). Igal juhul peaks nüüd mõni päev kaloraaž olema suurem kui kaalulangusmenüüga. Ja tugev süsikarikas hommikusöök võistluspäeval. Enne starti veel ampsa banaan või batoon või geel vms.

    3. Vesi. Lisaks süsikate laadimisele pead laadima ka vedelikku. Vesi, mineraalvesi ja ka täismahl võiks kuuluda sinu menüüsse. Kõike kokku vähemalt 2 liitrit, aga võib-olla isegi rohkem.

    4. Rajal söömine ja joomine. Joo ja ampsa midagi igas joogipunktis. Jah, isegi siis, kui sulle tundub, et veel pole janu. Ära karda rajal süüa ja ära karda kaloreid. Sa põletad neid oioioioi kui palju sellel päeval ja tühja paagiga auto ei sõida.

    5. Riietus ja jalanõud. Riietus peab olema mugav. Eriti oluline: korralikud jalatsid, korralikud spordisokid (sokid on ÜLIolulised, minu lemmikud on Nike DriFit sokid, millega läbisin 48 km villideta), spordirinnahoidja, mugav T-särk, mis hõõruma ei hakka, (noka)müts ja päikeseprillid, et end päikese eest kaitsta (+ päikesekreem!). Kui võimalik, siis seo puusadele üks lisapluus juurde, sest maratoni lõpupoole on energikadu nii suur (ja vb langeb ka tempo), et sul võib külm hakata.

    6. Vaimne ettevalmistus. Ole valmis selleks, et lõpp läheb raskeks. 42 km on VÄGA pikk maa. Pane end vaimselt valmis, et see ei saa olema kerge, aga sa siiski võtad end kokku ja teed selle asja ära.

    Ilmselt on soovitusi veelgi, aga need olid esimesed, mis mul pähe tulid. :)

    VastaKustuta
  2. Häid nõuandeid pole kahjuks jagada, aga minu arvates väga lahe, et sellise asja ette võtad! Usun, et Sind ootab väga vinge elamus =)

    VastaKustuta
  3. Jälgi Margit Partei nõuandeid

    VastaKustuta
  4. Margit, aitähhh. Kõik on nii kenasti välja kirjutatud. Lugesin kõik punktid mitu korda läbi ja järgin neid kenasti. Pai sulle :)

    VastaKustuta
  5. VV ma niiii kardan, ma nägin seda öösel unes, süda väriseb sees. Kuid ma lähen teen selle ära. Kirjutan ja annan kohe teada, kuidas oli ;)

    VastaKustuta
  6. Viigi järgin, tema on nii tubli inimene ja tean, et ta teab, mida ta räägib :)

    VastaKustuta